Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jakom odrzywke kupić na siłe????

ziom
02-02-07, 10:41
witam mam jedno zasadnicze pytanie Jakom odrzywke kupić na siłe???? :wink:

z góry dzięki za odpowieć

Pozdro :mrgreen:

areneusz
02-02-07, 12:50
Polecam Mass Xxl, jest ona tania i bardzo wydajna, ja jej uzywam, przy dobrej diecie i stosowaniu tej odzywki mozesz liczyc na szybki przyrost suchej masy mięśniowej, jezeli pomoglem daj soga

NIKOLIS 168
02-02-07, 13:56
nie sądze by to było dobre rozwiązaanie. Proponuje jakąś kreatyne lub jej Stack.
Gorąco polecam: Reactor Pro 3 lub XXS Creatine z Hi Teca>
pozdro!

Blakee
02-02-07, 13:58
Nie sugeruj się tym, bo Mass XXL to gainer, czyli odżywka węglowodanowo-białkowa i tym możesz sobie co najwyżej uzupełniać braki w diecie.

Jeśli chodzi o siłę (bez większego wzrostu masy mięśniowej) to dobry byłby jabłczan kreatyny, słyszałem wiele dobrych opini na temat tego, polecam dla pewności kupywać produkty firm Trec i Olimp, chociaż z drugiej strony czy to Olimp czy Hi Tec to raczej ten sam tcm.
Jeżeli nie chcesz kreatyny, a masz więcej niż 18 lat to można pomyśleć nad jakimś tribulusem (o tym słyszałem podobe opinie co przy tcm).

Drugą i chyba najlepszą dla Ciebie opcją byłaby zmiana treningu skierowanego na rozwijanie siły.

blt
02-02-07, 14:00
Polecam Mass Xxl, jest ona tania i bardzo wydajna, ja jej uzywam, przy dobrej diecie i stosowaniu tej odzywki mozesz liczyc na szybki przyrost suchej masy mięśniowej, jezeli pomoglem daj soga

hahahaha
chyba nie zrozumiales pytania...

bartek145
02-02-07, 19:55
Ja bym tu polecil zwykly cykl na mono jakims na poczatek powinno Ci fajnie wejsc na sile mi przynajmniej weszlo fajnie:D
A mass xxl to uzupelnienie diety GAINER wiec nie wiem co to ma do sily...
Pozdro

jonasz7
02-02-07, 20:56
Mass XXL to nie na siłe i wogle zatłuszcza!!
Ale jak na siłketo mono!! Jabłczan też nieżly ale jak na to zwykłe mono.
Jak ci zależy na sile to zrób cykl na mono i do tego trening na siłe i koło 20 kg. na klate powino pujść.
pzdr.

_Knife_
03-02-07, 16:14
Nie istnieje coś takiego jak odżywki na siłę. Najpierw dieta, potem trening, a na końcu te "drobniutkie dodatki".

jonasz7
03-02-07, 16:17
_Knife_, czepiasz się kolego.
Ale masz racje.
pzdr.

Prezydent_1c
03-02-07, 16:17
Po pierwsze to naucz sie pisać dobrze (bez błędów ortograficznych) :P Po drugie pojad staż, wiek.... wtedy co cos bedzie mozna doradzić ...

jonasz7
03-02-07, 16:19
Prezydent_1c, hehe jak zawsze trzyma poziom!!
pzdr.

_Knife_
03-02-07, 16:20
Ale masz racje.
pzdr.

Ja się nie czepiam. 99% postów tutaj nadaje się do kasacji. Małolaty myślą, że walną cykl z gainera, kreatyny i białka to coś im to da. Bzdura. Jeść trzeba, a nie kupować suplementy i odżywki.

Prezydent_1c
03-02-07, 16:20
Hehe ktoś musi bo się rozbrykali strasznie ;) :lol:

[ Dodano: 03-02-2007, 16:21 ]
_Knife_, Nie robi się cyklów z gainer i białka ... Albo gainer albo białko... (moje zdanie) :lol:

jonasz7
03-02-07, 16:22
_Knife_, tak ale taki jest już rozum małego kulturysty sam taki byłem :wink:
Po to są takie fora żeby młodzi wiedzieli co jest co.
pzdr.

_Knife_
03-02-07, 16:24
[ Dodano: 03-02-2007, 16:21 ]
_Knife_, Nie robi się cyklów z gainer i białka ... Albo gainer albo białko... (moje zdanie) :lol:

I przestań pisać bzdury - weź się do lektury - dobrze? :mrgreen:

Bo też wypisujesz niesłychane androny.

Gainer (białko + węgle)

+ białko

jak najbardziej można łączyć. WG BRAKÓW W DIECIE!

Np. gainer okołotreningowo, białko wolnowchłanialne na noc.

http://klub.chip.pl/mma/suplementy.html

_Knife_, tak ale taki jest już rozum małego kulturysty sam taki byłem :wink:
Po to są takie fora żeby młodzi wiedzieli co jest co.
pzdr.

TRZEBA PODWIESIĆ INFORMACJE O DIECIE. To jest fundament. Reszta bez większego znaczenia.

jonasz7
03-02-07, 16:27
_Knife_, ale po co tak?? nie lepiej kupić białko z carbo??
Prościej prawda i wydaje mi się że lepiej!!
pzdr.

Prezydent_1c
03-02-07, 16:30
jonasz7, zdecydowanie prościej ale on tego nie zrozumiał :lol: zreszta ja juz nie odzywam sie w tym temacie ...

[ Dodano: 03-02-2007, 16:31 ]
Pozatem jakieś olbrzymie braki w diecie musisz mieć jak i gainer i białko ci potrzebne są ..

_Knife_
03-02-07, 16:34
Pisanie o "cyklach" z suplementów świadczy o totalnym braku znajomości tematu. I wy chcecie mnie pouczać. Ehhh.

Musisz sobie uświadomić co się stanie jak na noc weźmiesz gainera - który w 70% zawiera węgle => tłuszcz => zaburzenia glikemii => możliwa cukrzyca w perspektywie czasu.

A białko jak najbardziej.

DLATEGO SPOTYKA SIĘ GAINER + BIAŁKO. Tak naprawdę to gainer jest zbędny. Podaż węgli jest ogromna.

Poza tym gainery mają głównie zwykłe WPC, a inne białka są znacznie lepsze. Że nie wspomnę o super-jakości malto w gainerach :lol:

jonasz7
03-02-07, 16:37
_Knife_, w takim razie tylko ty na tym forum masz tyle wiedzy :lol:
A dla ciebie cykl to pewnie się tyczy dopingu?!
pzdr.

_Knife_
03-02-07, 16:40
Niestety w dużej większości piszecie bzdury. Kto chce się czegoś dowiedzieć tego zapraszam na stronę.

Pokazałem właśnie jaką macie niewiedzę.

I to TOTALNĄ.

Gainer, białko i carbo należy stosować STALE - NIGDY CYKLICZNIE!! To stały proces uzupełniania niedoborów B/W.

EOT. Za parę lat może dojrzejecie do wymiany zdań.

Prezydent_1c
03-02-07, 16:40
LoL a czy ty widzisz co my z jonasz7, piszemy ?? I widzisz gdzieś zebym mu kazał przed snem brać gainera ?? a co do drugiej sprawy Ty pewnie byś wolał określenie kuracja. ...

_Knife_
03-02-07, 16:42
_Knife_, ale po co tak?? nie lepiej kupić białko z carbo??
Prościej prawda i wydaje mi się że lepiej!!

NP. NA NOC - bo się dziwiłeś po co to brać osobno.

PO TO GAINER + BIAŁKO.

Cześć.

Prezydent_1c
03-02-07, 16:45
Ale masz racje.
pzdr.

Ja się nie czepiam. 99% postów tutaj nadaje się do kasacji. Małolaty myślą, że walną cykl z gainera, kreatyny i białka to coś im to da. Bzdura. Jeść trzeba, a nie kupować suplementy i odżywki.
Widze własnie kto użył określenia cykl które chwile pozniej przeszkadzało ... :lol:

jonasz7
03-02-07, 16:45
_Knife_, jak już się czepiasz to zauważ to

Pisanie o "cyklach" z suplementów

A odżywka to nie suplement, tylko odżywka.
Wiadomo że składniki odżywcze trzeba cały czas uzupełniać, to oczywiste i tą swoją wiedzą nikogo tu nie oczarowałeś.
Ja uważam że dieta to jedno bo dostarcza to co potrzbne do normalnej rozbudowy a odżyweczki to dodatek który ułatwia proces rozbudowy przyśpieszyć.
pzdr.

Prezydent_1c
03-02-07, 16:46
i chodziło nam o Białk + Carbo więc mozna by było brać wtedy samo białko wieczorem ... myśl troche !!

jonasz7
03-02-07, 16:56
A na noc to jajka się je.
Cześć.

marcinczwa
03-02-07, 17:37
_Knife_, dobrze pisze
a was(których nie kumają tematu) zapraszam do zapoznania się z tematem bo wypisujecie bzdury!

jonasz7
03-02-07, 21:13
marcinczwa, no właśnie tematu dotyczy odżywki na siłe, nawet nie wiem jak wskoczył na temat odżywek typu gainer i białko, ale nie zgadzam się z wypowiedziami_Knife_,
pzdr.

sławo
04-02-07, 08:35
jonasz7, nie zgadzasz się bo ci się tylko wydaje że dobrze mówisz
a to tym czasem właśnie _Knife_, ma racje

posłuchajcie go trochę to się na pewno czegoś dowiecie

jonasz7
04-02-07, 11:05
Przejrzałem cały temat dwa razy i widze że faktycznie pisze racje, dieta+trening +(ew. suple).
Ale ja nadal nie widze sensu gainera z białkiem kupwania.
Przed treningiem i po carbo. Potem posiłek.
A na koniec białko przed snem i co!! Też może być.
Ja nie pisałem że takie połąćzenie białko+gainer jest złe tylko zę wolałbym połączenie białko+carbo!!według mnie lepsze!!
pzdr.