Zobacz pełną wersję : Jakom odrzywke kupić na siłe????
witam mam jedno zasadnicze pytanie Jakom odrzywke kupić na siłe???? :wink:
z góry dzięki za odpowieć
Pozdro :mrgreen:
Polecam Mass Xxl, jest ona tania i bardzo wydajna, ja jej uzywam, przy dobrej diecie i stosowaniu tej odzywki mozesz liczyc na szybki przyrost suchej masy mięśniowej, jezeli pomoglem daj soga
NIKOLIS 168
02-02-07, 13:56
nie sądze by to było dobre rozwiązaanie. Proponuje jakąś kreatyne lub jej Stack.
Gorąco polecam: Reactor Pro 3 lub XXS Creatine z Hi Teca>
pozdro!
Nie sugeruj się tym, bo Mass XXL to gainer, czyli odżywka węglowodanowo-białkowa i tym możesz sobie co najwyżej uzupełniać braki w diecie.
Jeśli chodzi o siłę (bez większego wzrostu masy mięśniowej) to dobry byłby jabłczan kreatyny, słyszałem wiele dobrych opini na temat tego, polecam dla pewności kupywać produkty firm Trec i Olimp, chociaż z drugiej strony czy to Olimp czy Hi Tec to raczej ten sam tcm.
Jeżeli nie chcesz kreatyny, a masz więcej niż 18 lat to można pomyśleć nad jakimś tribulusem (o tym słyszałem podobe opinie co przy tcm).
Drugą i chyba najlepszą dla Ciebie opcją byłaby zmiana treningu skierowanego na rozwijanie siły.
Polecam Mass Xxl, jest ona tania i bardzo wydajna, ja jej uzywam, przy dobrej diecie i stosowaniu tej odzywki mozesz liczyc na szybki przyrost suchej masy mięśniowej, jezeli pomoglem daj soga
hahahaha
chyba nie zrozumiales pytania...
Ja bym tu polecil zwykly cykl na mono jakims na poczatek powinno Ci fajnie wejsc na sile mi przynajmniej weszlo fajnie:D
A mass xxl to uzupelnienie diety GAINER wiec nie wiem co to ma do sily...
Pozdro
Mass XXL to nie na siłe i wogle zatłuszcza!!
Ale jak na siłketo mono!! Jabłczan też nieżly ale jak na to zwykłe mono.
Jak ci zależy na sile to zrób cykl na mono i do tego trening na siłe i koło 20 kg. na klate powino pujść.
pzdr.
Nie istnieje coś takiego jak odżywki na siłę. Najpierw dieta, potem trening, a na końcu te "drobniutkie dodatki".
_Knife_, czepiasz się kolego.
Ale masz racje.
pzdr.
Prezydent_1c
03-02-07, 16:17
Po pierwsze to naucz sie pisać dobrze (bez błędów ortograficznych) :P Po drugie pojad staż, wiek.... wtedy co cos bedzie mozna doradzić ...
Prezydent_1c, hehe jak zawsze trzyma poziom!!
pzdr.
Ale masz racje.
pzdr.
Ja się nie czepiam. 99% postów tutaj nadaje się do kasacji. Małolaty myślą, że walną cykl z gainera, kreatyny i białka to coś im to da. Bzdura. Jeść trzeba, a nie kupować suplementy i odżywki.
Prezydent_1c
03-02-07, 16:20
Hehe ktoś musi bo się rozbrykali strasznie ;) :lol:
[ Dodano: 03-02-2007, 16:21 ]
_Knife_, Nie robi się cyklów z gainer i białka ... Albo gainer albo białko... (moje zdanie) :lol:
_Knife_, tak ale taki jest już rozum małego kulturysty sam taki byłem :wink:
Po to są takie fora żeby młodzi wiedzieli co jest co.
pzdr.
[ Dodano: 03-02-2007, 16:21 ]
_Knife_, Nie robi się cyklów z gainer i białka ... Albo gainer albo białko... (moje zdanie) :lol:
I przestań pisać bzdury - weź się do lektury - dobrze? :mrgreen:
Bo też wypisujesz niesłychane androny.
Gainer (białko + węgle)
+ białko
jak najbardziej można łączyć. WG BRAKÓW W DIECIE!
Np. gainer okołotreningowo, białko wolnowchłanialne na noc.
http://klub.chip.pl/mma/suplementy.html
_Knife_, tak ale taki jest już rozum małego kulturysty sam taki byłem :wink:
Po to są takie fora żeby młodzi wiedzieli co jest co.
pzdr.
TRZEBA PODWIESIĆ INFORMACJE O DIECIE. To jest fundament. Reszta bez większego znaczenia.
_Knife_, ale po co tak?? nie lepiej kupić białko z carbo??
Prościej prawda i wydaje mi się że lepiej!!
pzdr.
Prezydent_1c
03-02-07, 16:30
jonasz7, zdecydowanie prościej ale on tego nie zrozumiał :lol: zreszta ja juz nie odzywam sie w tym temacie ...
[ Dodano: 03-02-2007, 16:31 ]
Pozatem jakieś olbrzymie braki w diecie musisz mieć jak i gainer i białko ci potrzebne są ..
Pisanie o "cyklach" z suplementów świadczy o totalnym braku znajomości tematu. I wy chcecie mnie pouczać. Ehhh.
Musisz sobie uświadomić co się stanie jak na noc weźmiesz gainera - który w 70% zawiera węgle => tłuszcz => zaburzenia glikemii => możliwa cukrzyca w perspektywie czasu.
A białko jak najbardziej.
DLATEGO SPOTYKA SIĘ GAINER + BIAŁKO. Tak naprawdę to gainer jest zbędny. Podaż węgli jest ogromna.
Poza tym gainery mają głównie zwykłe WPC, a inne białka są znacznie lepsze. Że nie wspomnę o super-jakości malto w gainerach :lol:
_Knife_, w takim razie tylko ty na tym forum masz tyle wiedzy :lol:
A dla ciebie cykl to pewnie się tyczy dopingu?!
pzdr.
Niestety w dużej większości piszecie bzdury. Kto chce się czegoś dowiedzieć tego zapraszam na stronę.
Pokazałem właśnie jaką macie niewiedzę.
I to TOTALNĄ.
Gainer, białko i carbo należy stosować STALE - NIGDY CYKLICZNIE!! To stały proces uzupełniania niedoborów B/W.
EOT. Za parę lat może dojrzejecie do wymiany zdań.
Prezydent_1c
03-02-07, 16:40
LoL a czy ty widzisz co my z jonasz7, piszemy ?? I widzisz gdzieś zebym mu kazał przed snem brać gainera ?? a co do drugiej sprawy Ty pewnie byś wolał określenie kuracja. ...
_Knife_, ale po co tak?? nie lepiej kupić białko z carbo??
Prościej prawda i wydaje mi się że lepiej!!
NP. NA NOC - bo się dziwiłeś po co to brać osobno.
PO TO GAINER + BIAŁKO.
Cześć.
Prezydent_1c
03-02-07, 16:45
Ale masz racje.
pzdr.
Ja się nie czepiam. 99% postów tutaj nadaje się do kasacji. Małolaty myślą, że walną cykl z gainera, kreatyny i białka to coś im to da. Bzdura. Jeść trzeba, a nie kupować suplementy i odżywki.
Widze własnie kto użył określenia cykl które chwile pozniej przeszkadzało ... :lol:
_Knife_, jak już się czepiasz to zauważ to
Pisanie o "cyklach" z suplementów
A odżywka to nie suplement, tylko odżywka.
Wiadomo że składniki odżywcze trzeba cały czas uzupełniać, to oczywiste i tą swoją wiedzą nikogo tu nie oczarowałeś.
Ja uważam że dieta to jedno bo dostarcza to co potrzbne do normalnej rozbudowy a odżyweczki to dodatek który ułatwia proces rozbudowy przyśpieszyć.
pzdr.
Prezydent_1c
03-02-07, 16:46
i chodziło nam o Białk + Carbo więc mozna by było brać wtedy samo białko wieczorem ... myśl troche !!
A na noc to jajka się je.
Cześć.
marcinczwa
03-02-07, 17:37
_Knife_, dobrze pisze
a was(których nie kumają tematu) zapraszam do zapoznania się z tematem bo wypisujecie bzdury!
marcinczwa, no właśnie tematu dotyczy odżywki na siłe, nawet nie wiem jak wskoczył na temat odżywek typu gainer i białko, ale nie zgadzam się z wypowiedziami_Knife_,
pzdr.
jonasz7, nie zgadzasz się bo ci się tylko wydaje że dobrze mówisz
a to tym czasem właśnie _Knife_, ma racje
posłuchajcie go trochę to się na pewno czegoś dowiecie
Przejrzałem cały temat dwa razy i widze że faktycznie pisze racje, dieta+trening +(ew. suple).
Ale ja nadal nie widze sensu gainera z białkiem kupwania.
Przed treningiem i po carbo. Potem posiłek.
A na koniec białko przed snem i co!! Też może być.
Ja nie pisałem że takie połąćzenie białko+gainer jest złe tylko zę wolałbym połączenie białko+carbo!!według mnie lepsze!!
pzdr.