Zobacz pełną wersję : Spalacz - który wybrać?
Witam serdecznie!
Mam nadzieję, że mi pomożecie w doborze "spalacza" dla mnie... ;)
Mój wiek to 19 lat, waga 95 kg przy 178 cm wzrostu - zdecydowanie za dużo. Problem w tym, że mam nadciśnienie więc nie mogę zażywać każdego spalacza. Kiedyś brałem Fat Transporter od Treca. Był niezły jednak chciałbym, żeby obecny był trochę lepszy...
Co polecacie dla mnie?
Co sądzicie o TYM (http://www.allegro.pl/item933497531_fat_burner_plus_120kaps_olimp_odchud zanie_wys_0zl.html)?
Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam!
dobry spalacz thermo stim wybierz go
dobry spalacz thermo stim wybierz go
Dzięki. Rozumiem, że nadaje się dla osób z nadciśnieniem?
fallenursus
27-02-10, 01:14
nienadaje sie, Bolo sie pomylil.
opanuj diete i aeroby, kup sobie bialko jak juz cos muisz kupic:)
Białko i BCAA/ gluta / leucyna, spalacz cieżko Ci bedzie znaleźć bo wiekszosc jest na bazie kofeiny i innych substancji pobudzających...
Białko i BCAA/ gluta / leucyna, spalacz cieżko Ci bedzie znaleźć bo wiekszosc jest na bazie kofeiny i innych substancji pobudzających...
Wiem, wiem. Z tym, że nie musi być tak, że ten spalacz ma mieć 0 kofeiny - ma jej mieć tyle, żeby mi nie zaszkodziła ;] A białko to nie na masę raczej? Sorry, że tak pytam ale jestem raczej zielony w temacie suplementacji... Pozdrawiam
Jak spalacz dla ciśnieniowca to tylko Cutting Edge - 3/4 caps dziennie i napewno będzie lepiej niż sama l-carnityna lub inne badziewie ;)
ogolnie ze spalaczami bym uwazal... nikt przy zdrowych zmyslach kolesiowi co ma problem z cisnieniem nie powinien polecac czegos co podnosi samo cisnienie... o tym co pisze kolega wyzej nie slyszalem wiec sie nie wypowiadama...
Najlepsze na redukcje jest dieta i aeroby i tego sie trzymaj... predzej Gainer jest na mase, a bialko moze jesc na redukcji :) DIETA DIETA DIETA
1 tabletka USA Laboratories Cutting Edge zawiera :
L-karnityna - 775 mg
Witamina B6 - 20 mg
Potas - 100 mg
Lecytyna - 250 mg
Cholina (kompleks) - 250 mg
Inozytol - 250 mg
Metionina - 50 mg
Olej lniany - 50 mg
Naturalne zioła - 250 mg
Pietruszka - 100 mg
Wyciąg z grejpfruta - 25 mg
Dla ciśnieniowców jak nabardziej może być
A co sądzicie o Fat Transporterze? Bo wyczytałem, że ten Cutting Edge to raczej słaby spalacz, poza tym nie podnosi temperatury ciała więc podczas aerobów nie ma takiej potliwości. Jak brałem tego Fat Transportera to pamiętam, że jak trochę pobiegałem to tak się wypociłem, że masakra. A może Thermo Stim?
Przecież parę postów wyżej pisałeś że jesteś ciśnieniowcem? więc się określ bo nikt Ci nie pomoże dobrze ...
Zgadza się, jestem ale czy kofeina aż tak bardzo mi zaszkodzi? Oczywiście nie mówię o takiej dawce jak jest w tych najlepszych spalaczach...
tak może zaszkodzić ! Zdrowie ma się jedno i się je szanuje ...
Cutting Edge + Białko na noc zamiast kolacji przy dobrej diecie będziesz miał napewno efekty jakich potrzebujesz
tak może zaszkodzić ! Zdrowie ma się jedno i się je szanuje ...
Cutting Edge + Białko na noc zamiast kolacji przy dobrej diecie będziesz miał napewno efekty jakich potrzebujesz
OK. Na początek spróbuję takiego zestawu :) A jakie białko polecacie?
O jakich porach potrzebujesz białka najbardziej?
Jak w ciągu dnia to jakiś koncentrat bądź izolat białka serwatki. Np. Dymatize Elite Isolate lub Fitness Authority Whey Protein (teraz mam smak wanillia i sobie bardzo chwale)
Jeśli na noc, zamiast kolacji (nie jedz na kolacje dużych ilości węglowodanów, polecam Twaróg pół chudy lub chudy) to białko co ma w składzie kazeine i inne formy białek długo wchłanialnych. Np. Dymatize Elite 12h protein albo Night Protein Mix Acitvlabu lub Night Protein Blend Treca
pozdro i powodzenia
O jakich porach potrzebujesz białka najbardziej?
Jak w ciągu dnia to jakiś koncentrat bądź izolat białka serwatki. Np. Dymatize Elite Isolate lub Fitness Authority Whey Protein (teraz mam smak wanillia i sobie bardzo chwale)
Jeśli na noc, zamiast kolacji (nie jedz na kolacje dużych ilości węglowodanów, polecam Twaróg pół chudy lub chudy) to białko co ma w składzie kazeine i inne formy białek długo wchłanialnych. Np. Dymatize Elite 12h protein albo Night Protein Mix Acitvlabu lub Night Protein Blend Treca
pozdro i powodzenia
W sumie ciężko mi powiedzieć kiedy powinienem brać białko. Myślałem o tym, żeby w dzień spalacz przed posiłkami i treningiem aerobowym a na kolacje białko. Przejdzie takie coś? Pozdrawiam
Spalacz Cutting Edge 4caps dziennie:
2caps rano na czco
2caps przed treningiem
Białko jedna porcja zamiast kolacji :) tak tak zamiast kolacji a nie po kolacji
i wszystko jasne chyba
Jeśli masz podwyższone ciśnienie to:
Po pierwsze trzymaj się z daleka od siłowni.
Po drugie wszelkie wątpliwości rozstrzygaj u lekarza, a nie na forum internetowym. :)
Spalacz Cutting Edge 4caps dziennie:
2caps rano na czco
2caps przed treningiem
Białko jedna porcja zamiast kolacji :) tak tak zamiast kolacji a nie po kolacji
i wszystko jasne chyba
Dzięki za pomoc! SOG poleciał ;]
Nie rozumiem tego z daleka od siłowni ... przecież on jest normalnym człowiekiem tylko musi bardziej uważać na to co robi
Na siłownie swego czasu chodziłem i jakiś większych problemów nie było ;)
Wiem, wiem. Z tym, że nie musi być tak, że ten spalacz ma mieć 0 kofeiny - ma jej mieć tyle, żeby mi nie zaszkodziła ;] A białko to nie na masę raczej? Sorry, że tak pytam ale jestem raczej zielony w temacie suplementacji... Pozdrawiam
Białko jest uzupełnieniem diety a nie na mase, na siłe czy na cokolwiek, jesli juz to na redukcji odpowiednia ilosc bialka w diecie jak i antykatabolikow ma zminimalizowac utrate miesa.
Co do odwiedzin kardiologa- dobry pomysl, jesli nawet nic Ci nie grozi ani nie masz przeciwskazan do treningu dowiesz sie na czym stoisz :razz:
Białko jest uzupełnieniem diety a nie na mase, na siłe czy na cokolwiek, jesli juz to na redukcji odpowiednia ilosc bialka w diecie jak i antykatabolikow ma zminimalizowac utrate miesa.
Co do odwiedzin kardiologa- dobry pomysl, jesli nawet nic Ci nie grozi ani nie masz przeciwskazan do treningu dowiesz sie na czym stoisz :razz:
U lekarza to już byłem nie raz z tym nadciśnieniem. Czasem też biorę leki, żeby je po prostu zbić. Ogólnie tragedii nie ma ;)
No to jak masz pozwolenie lekarza na treningi to dzialaj!
Spalacz Ci wyzej polecili, mysle ze bedzie dobry, doloz bialko np Elite Dymatize wg brakow w diecie i trenuj!
ja biorę przy redukcji l-karnitynę w płynie, po treningu siłowym 45min~ aerobów i jest elegancko, polecam ;d
Witam a mozecie mi powiedziec czy ten spalacz jest cos wart czy nie ?? http://detal.vitamin-shop.pl/product_info.php?cPath=1_13&products_id=83
ja biorę przy redukcji l-karnitynę w płynie, po treningu siłowym 45min~ aerobów i jest elegancko, polecam ;d
l- karnityne odpusc, szkoda pieniedzy lepiej przylozyc sie do diety i aero :)