Zobacz pełną wersję : Jedzenie do szkoły
Witam panowie, za 3 dni kończę ferie. Co byście proponowali do szkoły , jakie śniadanie było by najbardziej wartościowe. Co myślicie o jedzeniu w godzinach szkolnych 2 serki wiejskie + jakieś kanapki do tego, tylko nie wiem z czym. Mam nadzieję ze mi pomożecie. Z góry dzięki. :)
zalezy jaki masz cel. czy masa czy redukcja i jak szybko przybierasz na wadze. jak chcesz przybrac to najlepsze jest DUUUUZO ryzu a wiec plastikowe pojemniki ale jest to czasem problematyczne. jak sie redukuje to wg mnie chleb razowy- te 160 - 200 gram to porcja wegli i duuuzo jakiejs dobrej szynki. i juz, proscizna. ale i serek wiejski 1 czy 2 jak najbardziej. aha, no i do kanapki te jakies warzywo , w miare pozliwosci finansowych:)
Co myślicie o jedzeniu w godzinach szkolnych 2 serki wiejskie + jakieś kanapki do tego, tylko nie wiem z czym. Mam nadzieję ze mi pomożecie. Z góry dzięki. :)
2serki wiejskie. Ja jem jeden, bo po 2 to miałem nieziemskie pierdy, ale możesz spróbować. Serki wiejskie lepiej jeść pod wieczór. Na śniadanie radzę Ci zjeść jajecznicę, głównie z białek (to w sumie to bardziej omlet). Do szkoły sobie weź puszki z tuńczykiem, gotowane jajka, żółty ser, jakąś rybkę (jak da radę). Generalnie pamiętaj, że mięso to podstawa.
Robię masę, To najlepiej do szkoły 2 puszki tuńczyka i 1 wiejski? i na kolacje wiejskiego sera + jakas jajecznica?
Nie wiem ile ważysz, jaki typ budowy itp.
Pamiętaj, że białko musi być wysokie na masie min. 2g na kilogram Twojej masy. Resztą składników manipulujesz według potrzeb. Do szkoły weź sobie np. omleta z orzechami włoskimi (np. z 5białek i 2żółtek to będziesz miał z 20g białka), 2puszki tuńczyka, kanapkę z serem i jakąś wędlinką i będzie git jeśli chodzi o białko. 2 posiłki po 30-35g białka masz z tego jak nic :). Serek wiejski jak poprzednio, polecam na wieczór, a nie w środku dnia, ale jeśli finansowo nie jesteś w stanie dać radę to się jedzie wtedy i na serkach wiejskich.
A jakimś kupczym sposobem nie da się zastąpić tego omleta rano? :)