Zobacz pełną wersję : zestaw odżywek na masę-ocena
Chciałem zapytac czy zestaw który podam jest odpowiedni na przybranie masy mięśniowej(dodam,że dietę mam ale nie jest do końca prawidłowa-brak warunków)-ćwiczę kilka miesięcy i mam zastój-a chciałbym przybrac na masie i w związku z tym moje pytanie czy zestaw:
-BSN XPLODE-creatyna
-BCAA Olimp aminokwasy
-Olimp glutamina
-białko
jest odpowiedni?
ciachowicz
26-02-10, 10:26
wyglada ok, napisz cos wiecej o sobie. wiek,waga,wzrost, staz, poprzednia suplementacja.
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?487-Zanim-za%B3o%BFysz-temat!-CZYTAJ
30 lat,wzrost 180 ,waga 84 -staż rok.Wcześniej miałem cykl creatyny monoh. i białak ale to dało mi 3 kg więc troche słabo(mam problem z dietą bo musze jeść to co mi dadzą-w takich jestem warunkach ,ale ogólnie to jest dużo makaronu i ryżu,kurczka i mięsa) i dlatego teraz chcę wzmocnić cretyne i białko aminokwasami i glutaminą czy te które wymieniłem są ok?Chodzi mi aby były dobre ale też nie z najwyższej półki bo takie są bardzo drogie. Ta creta podobno jest jedną z najlepszych a pozostałe też przodują w rankingach(oczywiście oprócz białka bo te nie wiem jeszcze jakie będzie bo mam ograniczony dostęp).
ciachowicz
26-02-10, 10:47
moze byc, tylko pamietaj, ze sumplementacja nie zastapi diety. co do bialka to bralem Dynamitize Elite Whey Protein i calkiem calkiem mi smakowalo. jesli chodzi o porownanie cena do jakosci mysle, ze bedzie ok. pozdrawiam
jeśli chodzi ci o no-xplode z bsn'a to dołóż do tego mono, a bcaa kup juz z glutamina, polecam activlab. bialko jesli braki w diecie to pewnie bedzie odpowiednie.
Moim zdaniem kup sobie Jabłczan Kreatyny (CM 3 Treca, lub TCM Olimpu) a nie odrazu po stacki kreatynowe sięgasz, poczekaj sobie jeszcze trochę
1. Masz problem z trzymaniem diety więc właśnie dla Ciebie jest uzupełnienie jej Gainerem lub Białkiem)
2. Aminokwasy to BCAA XTRAA polecam (ale zauważyłem, że gustujesz w produktach Olimpa więc może być BCAA XPLODE)
3. A gainer to w zależności od tego czego Ci najbardziej brakuje w diecie, oblicz sobie zapotrzebowanie kaloryczne i będziesz wtedy więcej wiedział :)
cm3 na początek? ogarnij stary, nie potrzebna mu az tak mocna kretka na pierwszy cykl. Kup sobie zwykle mono nieważne w jakiej formie, jak ci wygodnie. Do tego jakiś gainer/białeczko w zależności czego brakuje ci w diecie. Jeżeli masz posiłki niskobiałkowe uzupełniasz białkiem a jeżeli niskowęglowodanowe - gainerem.
30 lat,wzrost 180 ,waga 84 -staż rok.Wcześniej miałem cykl creatyny monoh. i białak ale to dało mi 3 kg więc troche słabo(mam problem z dietą bo musze jeść to co mi dadzą-w takich jestem warunkach ,ale ogólnie to jest dużo makaronu i ryżu,kurczka i mięsa) i dlatego teraz chcę wzmocnić cretyne i białko aminokwasami i glutaminą czy te które wymieniłem są ok?Chodzi mi aby były dobre ale też nie z najwyższej półki bo takie są bardzo drogie. Ta creta podobno jest jedną z najlepszych a pozostałe też przodują w rankingach(oczywiście oprócz białka bo te nie wiem jeszcze jakie będzie bo mam ograniczony dostęp).
Czytaj kolego
fallenursus
26-02-10, 22:13
przy zyebanej diecie ciesz sie wogole ze 3 kg dostales. mam wnoskowac ze po dolozeniu amino i gluta liczysz na wiekszy przyrost? nie wiem czy plakac czy sie smiac jeszcze..
Nie chce robić z siebie idioty aleeeeeee czy BCAA/amino nie jest wskazane przy redukcji?:lol:
fallenursus
26-02-10, 23:05
to wkoncu masa ma tu isc czy redukcja?
Nie chce robić z siebie idioty aleeeeeee czy BCAA/amino nie jest wskazane przy redukcji?:lol:
z dupy ci się wzięła redukcja, nawet w temacie pisze ze chce masy. i falen z ta dieta ma racje.
Przecież aminokwasy są ważne i przy masie i przy redukcji (procesy kataboliczne, lepsza regeneracja organizmu, otwieranie okna anabolicznego)
Fallen skoro na zwykłej krecie przybrałem 3 -4 kg to może z tą dietą nie jest tak źle,więc czemu uważasz,że ni pójdzie mi masa?
nie wiem czy plakac czy sie smiac jeszcze..
jestem z toba :) przeczytalem kilka tych poprzednich postow i masakra ....
xplode to booster azotu i jesli chcesz go brac to najlepiej jak bys go polaczyl z jakims stakiem lub pojedyncza forma kreatyny
cm3 na początek? ogarnij stary, nie potrzebna mu az tak mocna kretka na pierwszy cykl. Kup sobie zwykle mono
hoho wyjasni mi w czym ten jabczan jest taki mocniejszy od monohydratu??