Zobacz pełną wersję : Trening - start
Wygląda to tak...
6 miesiecy temu wazylem 107kg. Ale wzialem sprawy w swoje rece. Zaczalem biegac i chodzic na basen + dieta redukcyjna. Dzis waze 90kg, mam 187cm wzrostu i od 2 tyg chodze na silownie. Siłownia 3 razy w tyg. 2 razy basen + bieganie 1 dzien.
Aktualna dieta:
6.00: amino + 3 jaja cale + jogurt natur
9.00: białko
10.00:jabłko
11.40: amino
12.00: ryz + kurczak + warzywa
14.00:jabłko
16.00: ryz+ kurczak lub łosoś + warzywa
17.00: trening
18.30: amino
19.00: 2 banany
20.40: amino
21.00:białko i spać:)
A teraz foto, tak to było:
http://img18.imageshack.us/img18/1487/1001203x.jpg
Tak jest teraz:
http://img175.imageshack.us/img175/9678/zdjcie0233p.jpg
http://img51.imageshack.us/img51/5148/zdjcie0232a.jpg
Fajnie by było jakbyście doradzili czy coś w tym całym moim systemie odżywiania i brania supli jest nie tak. Jeśli chodzi o siłkę to jeszcze 2 tyg robię ogólnorozwojowy.
ładnie schudłeś. dobrze, że zaczynasz od ogólnonrozwojówki, żeby przyzwyczaić swoje mięśnie do obciążeń. po miesiącu bym ci polecił trening na redukcje do 80kg, a potem na masę i wtedy ewentualnie jakiś gainerek.;d pozdro
Nie wiem co to wnosi do tematu...
Na tym pierwszym zdjęciu nie wygląda jakbyś ważył 107kg, no ale przy takim wzroście...
Amino bierz 40min przed treningiem siłowym a w dni nie treningowe połowe dawi rano i przed snem rano na czczo.
Opisz swój cel.masa?dalsza redukcja?dieta porażka,posiłek przed treningowy powinienes zjesc ok 1,5-2godz przed pózniej tylko jakąś przekąske,zaraz po treningu szybkie węgle a nie banany dajesz dopiero po 2godz i zero zarcia przez ten czas musisz zaraz po wysiłku uzupełnić glikogen w miesniach który spaliłeś podczas treningu,na noc produkty które maja dużo kazeiny czyli serek wiejski lub twarog białko rozkłada się za szybko żeby zapewnic organizmowi pożywienie na cała noc(kiedy spisz)
odsyłam do działu dieta tam masz kilka przykładowych diet okresl cel i wzoruj się na nich i opisz jeszcze swój trening
pozdro i sukcesów życzę!
Cel - masa... ok micek zastosuje sie do rad..ntaomiast co do treningu to narazie jest to ogolnorozwojowy jeszcze 2 tyg 3 razy w tyg. 2 razy w tyg basen. Raz bieganie
Na tym pierwszym zdjęciu nie wygląda jakbyś ważył 107kg, no ale przy takim wzroście...
A jednak...waga nie kłamała... :)
BTW micek co do jedzenia przed treningiem tak to wypada bo praca inaczej nie pozwala...
powodzenia w zrzucaniu zbędnej wagi! będę śledził. pozdro!
Dzieki... :)) ZAstosowalem sie juz dzis do sugestii micka. Amino przed treningiem...wzialem sobie bananki na silke i wrabalem odrazu po treningu. Wszystko mnie boli ale jestem zadowolony... :))
ladnie dales rade. widac kawal dobrej roboty.
w mojej ocenie 90kg przy 187cm wzrostu to waga bardzo dobra
teraz tylko pozbadz sie resztek fatu i zrob mase miesniowa tak aby bylo cos widac.
troche to zajmie ale jestes na dobrej drodze. mysle ze dasz sobie spokojnie z tym rade.
a gdybys mial problemy to jestesmy tu po to aby pomóc.
a dam ci sogacza na zachete:)
Dzieki wielkie za wsparcie, to na pewno bardzo pomaga... ;)
372537263727
Tak wyglada to po pol roku. Wrzucam zebyscie ocenili czy idzie to w dobrym kierunku. Troszke jeszcze zalany ale nie przejmuje sie tym zbytnio, na wiosne sie wytnie.
Obecnie:
waga: 93kg
bic:40
pas:90
klatka:119
udo:60
Od tygodnia biore swoja pierwsza kreatyne (storm), diete trzymam od 4 miesiecy.
EDIT: Garderoby ogladac nie musicie, pozowac tez srednio umiem. :)
Wstydzisz się pisiora! :D
W kierunku idzie z pewnością dobrym. No, tak jak piszesz, na wiosnę wytniesz a teraz masuj.
Za wcześnie na kreatynę, na Twoim miejscu poczekałbym drugie tyle.
Udo 60 to mało w porównaniu do reszty wymiarów - ciśnij nóżki :d
powodzenia.
Jest dobrze jestes zalany powoli wycinaj bo później bedzie ciężko kierunek jest dobry
3741 Gdyby ktos nie przesledzil tematu wrzucam jeszcze raz ta fotke. Tak bylo rok temu w wakacje....
Pioter1994
08-10-10, 20:01
Udo 60 to mało w porównaniu do reszty wymiarów - ciśnij nóżki :d
powodzenia.
Te wymiary to tłuszcz...Pumbas zobaczył byś to gdyby wstawił zdjęcie bokiem.
Do kkmackoo:
Wytnij całe sadło a potem łap suchą masę.
PS: Obecna waga i wzrost? Rekordy?
Ok moze i jestem troche zalany ale nie zgadzam sie ze wymiary to tluszcz. Przy chwili wstawie fote bokiem to sie przekonasz...
Waga: 93
Wzrost: 187
Rekordy hmm? Klata 105kg...
Hej :) Też jestem Obecnie na redukcji już straciłem 20 kg ale i tak zostało bardzo dużo tłuszczu... u Ciebie prawie nic nie zostało Tylko Pogratulować !
Hej :) Też jestem Obecnie na redukcji już straciłem 20 kg ale i tak zostało bardzo dużo tłuszczu... u Ciebie prawie nic nie zostało Tylko Pogratulować !
Hmm nie takie nic...troche jest a wedlug Piotera to duzo... :P
Ale dzieki;)
---------- Post added at 20:37 ---------- Previous post was at 20:23 ----------
Nie moglem edytowac wiec dodam ze sie nie napinam a slowa krytyki przyjmuja z pokora. Po to tu jestem zeby poprawic swoje mankamenty i dazyc do coraz lepszej sylwetki. Co nie zabije to wzmocni... ;)
Musisz pilnować zeby ci sadła nie przybyło przez zimę bo wrócisz do sylwetki letniej
Spoko, pilnuje. Dieta jest, prowadze sie dobrze hehe.... ;)
No raczej ciężko ocenić nogi bez zdjęcia udek? Nie każdemu się genetycznie sadło odkłada na udach, nie jest powiedziane że ma złe, zalane.
Możesz ciągnąć redukcję dalej, albo - jak ja bym zrobił - wbił na masę. Ale bym bardzo uważał z weglami, żeby do sezonu nie zalać ZA bardzo :d
Tak czy owak, powodzenia :p
Pioter1994
09-10-10, 12:53
No nie wiem. Nie lepiej zredukować to na maksa, a potem przymasować. To bez sensu jak teraz przymasuje i zaleje się tak był na początku.
Czekam na obiecaną fote bokiem xD Aha a ile MC, przysiad?
PS: I tak łądnie się zmieniłeś :) Powodzenia w dalszej walce.
Pzdr.
Jak teraz zredukuje na maksa to ile mu w łapie zostanie? 37-38? Ja tam bym zrobił mięśnia i zabrał się za taką maks redukcję później, kiedy już na prawdę będzie co odsłaniać i zostanie mu na żyle łapa czterdzieścikilka.
Ale jak tak bardzo przeszkadza brzuch, to można najpierw go zrzucić do końca, czasowo wychodzi chyba na jedno - więc jak kto woli.
To teraz masujesz czy dalej redukujesz?
Pioter1994
09-10-10, 13:48
Jak teraz zredukuje na maksa to ile mu w łapie zostanie? 37-38?
Lepsze suche 37 niż 40 zalane :P
Powiem tak....teraz mimo wszystko masuje. Od tego jest zima...potem redukcja. Nie jest tak tragicznie z moim BFem jakby to sie zdawalo. Fotki tez nie oddaja tego jak jest w rzeczywistosci. Ludzie na silce jak ich prosilem o opinie czy redukowac czy masowac wybuchali smiechem i kazali masowac a ja nie zaluje. Mimo wszystko dzieki za szczere wypowiedzi. Na pewno wyciagne wnioski, ale teraz tak jak juz wspomnialem masuje. Moze to bedzie blad a moze nie a ja zrobie wszystko zeby w przyszlym roku w czerwcu/maju wygladac jak mlody Arnold hehehe
Wiec MASA Panowie MAAASA !!! :)
To skoro masujesz to napraw diete bo hooooy wielki z tego bedzie.
Pioter1994
09-10-10, 16:26
LOL dopiero teraz przeczytałem jego diete. Jabłko/ amino Jabłko/amino xD
Tejj ta dieta to stare dzieje;p tego dieta nazwac nie mozna:)
Od ponad 4 miesiecy jest tak:
6.00
kreta
szejk
jogurt
9.oo
100g ryzu brazowego + 200g cyca
oliwa z oliwek
12.30
100g ryzu + 200g cyca
oliwa z oliwek
omega 3
16.00
50g ryzu + 200g cyca
oliwa z oliwek
17.30 trening (przed BCAA i shock)
19.00 po treningu
BCAA
szejk
kreta
20g rodzynek lub banan
20.00
100g tunczyka + 2 kromki ciemnego z bialym serem
22.00
5 jaj (2 cale, 3 bialka)
Mniej więcej tak to wygląda...chyba nie myśleliście ze chce na jabłku masowac, swoja droga powinienem to zmienić juz dawno temu... ;)
---------- Post added at 16:49 ---------- Previous post was at 16:41 ----------
Oczywiscie kreta od 1,5 tygodnia ;)