Zobacz pełną wersję : Dieta / szybkie spalanie KG :errf:
Witam !
Mam 18 lat wzrost :192 waga : 115
A więc : Kiedyś stosowałem dietę tzn przez 4 nic nie jadłem w piąty dzień normalnie i tak w kółko schudłem 10 kg ( brałem jeszcze spalacz tłuszczu xenadrine) Teraz mam zamiar powtórzyć wyczyn ale bez spalacza i odczuwam straszny głód i mam Pytanie czy jedzenie np 4 jabłek dziennie wplynie jakoś negatywnie na spalanie kg czy wręcz przeciwnie wpłynie na zdrowie .
(dodam jeszcze , że 5 razy w tygodniu uczęszczam na siłownie)
Z góry dzięki :razz:
Dieta którą stosowałeś, nie można nazwać dietą. To jakaś masakra, to co piszesz. W taki sposób możesz sobie zrobić tylko krzywde, a efekt jojo gwarantowany. Poczytaj w podwieszonych o co chodzi z dietami na redukcje, owoce na redukcji odpadają (cukry). W sprawie spalacza pisz w dziale "odżywki i suplementy".
Nie ma efektu jojo bynajmniej w moim przypadku Stosowałem już taką "diete" może nie diete ale głodówkę ... A co mogę zjeść (coś bardzo delikatnego) co mi nie zaszkodzi a może i naawet pomoże w spalaniu ...
masakra co Ty tobisz, 4dni nic nie jesc a w 5ty normalnie? nie lepiej normalna diete ułożyć? mniej jedzenia nie zawsze znaczy lepiej.
Tzn w ten 5 dzień nie jem "aż tak normalnie" tylko chodzi o to ze jem 4 posiłki . A wiesz może co można jeść aby spalanie następowało szybciej .
długo ćwiczysz? nie myślałeś o UD2?
Potrzebna jest Ci dieta, z ujemnym bilansem kalorycznym + trening.
Wypełnij to:
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?7038-Zanim-Dasz-Diete-Do-Sprawdzenia!!!!!
oblicz zapotrzebowanie na kcal.
P.S. luo - UD2 to nie ta liga ;)
- Dieta Redukcyjna http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?7922-Uk%B3adamy-diet%EA-na-rzezb%EA-definicj%EA-redukcj%EA
-Aeroby/Interwały
- trening siłowy
Tzn ćwiczyć to 2 lata ale ciągle miałem przerwy no i jakieś 2 miechy temu dieta 10 kg w dół , zakończyłem dietę i teraz znowu chce ją zacząć (zrobiłem przerwę w diecie na czas regeneracji organizmu) a ćwiczyć to ćwiczę tak 2 tygodnie ale to bardzo solidnie . (Jestem zielony i nie wiem co to UD2:/ )
Ale słuchajcie nie chce diet tylko zależy mi na szybkim spaleniu kg . Mam ogromną motywację więc dla mnie nie problem nie jeść (wyjaśnijcie mi co to jest to UD2)
o UD2 to zapomnij, to dieta dla kogoś kto ma pojęcie na temat "miski", nie obraź się, ale Ty do takich raczej nie należych (wnioskuje po poprzedniej "diecie").
Nie obrażam się gdyż masz jak najbardziej rację - jestem zielony i tego nie ukrywam . A co do treningów Interwałowych czytałem , że one spalają i tłuszcz i mięśnie i boję sie stosować
Jeśli odpowiednio zabezpieczysz się przed utratą mieśnia, to nic Ci nie będzie.
Masz dobry avatar ...
Dzięki :) To jest takie motto , taka rada dla każdego , żeby się wsiąść za siebie :)
Ale w jaki sposób mam się zabezpieczyć jeżeli chciałbym robić interwałowy trening (dużo o nim czytałem i podobno nie można go robić w dni treningowe a ja ćwicze 5 dni siłka no i w 6-ósty dzień worek i sparingi z kolegami) to kiedy miałbym niby robić te interwały ?
Jak źle do nich podejdziesz to wiadomo że popalisz mięso. Przeczytaj dokładnie link od 11mtm bo nikt Ci nie będzie tłumaczył co dokładnie masz jeść. Ja biegałem je jakąś godzinę po śniadaniu, przed jak i po brałem po 10g bcaa, lekki deficyt kaloryczny i ładnie wyszło
No czytam cały czas . . .
a i jeszcze jedno jak już zamierzam zjeść np tą rybe to lepiej przed czy po treningu ?
Wiesz co, najlepiej będzie jak obliczysz swoje zapotrzebowanie na kcal w ciągu dnia, a ja na wieczór wrzuce jakąś dietke przykładową.
No czyli np coś takiego :
4,5-5g weglowodanow i 1,5-2g bialka na kg masy ciala
ważę 115 kg x 4,5 = 517,5 g (węglowodany)
115 x 1,5 = 172,5 (białko)
A jak KCAL obliczyć ...
fallenursus
25-02-10, 16:59
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?19543-pytanie-o-CKD&highlight=0%25+tluszczu
jak wygladal po tym mozesz zobaczyc tutaj
drugi temat do przeczytania masz tu
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?18035-quot-0-quot-t%B3uszczu&highlight=keto
a jak sie ogarniesz to porozmawiamy. nie jestem z tych co leniom pomagaja niestety.
ale za to daje 110% gwarancji na zadowalajacy efekt
Chodzi mi o zapotrzebowanie na kcal, poszukaj w podwieszonych. Chodzi mi o to ile kalorii jest Ci potrzeben w ciągu dnia.
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?19543-pytanie-o-CKD&highlight=0%25+tluszczu
jak wygladal po tym mozesz zobaczyc tutaj
drugi temat do przeczytania masz tu
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?18035-quot-0-quot-t%B3uszczu&highlight=keto
a jak sie ogarniesz to porozmawiamy. nie jestem z tych co leniom pomagaja niestety.
Zacznijmy od tego , że nie jestem leniem .... o dietach czytam już któryś dzień i przeanalizowałem ich od ch.... i jeszcze więcej . Skoro nie chcesz pomóc to mam taką radę - NIE UDZIELAJ SIE . Mam nadzieje że Girlo mi pomoże (a tak w ogóle nie mam nić do Ciebie . NIE POMAGASZ - NIE PRZESZKADZAJ) PZDR
GIRLO mam prośbę czy masz jakąś stronkę albo coś z obliczaniem KCAL bo z tego co ja szukam są programy ale po Angielsku ;/
Dobra po koleji:
Ćwiczysz 5 razy w tygodniu. Z jaką intensywnością?? Bardzo cieżko, czy raczej się opierdzielasz ;P ?? Czy to są same ciężary, czy też aeroby (rowerek etc.)
Inna aktywność fizyczna. Masz 18 lat więc chodzisz do szkoły, ćwiczysz na wf?? Czy chodzisz na jakieś spacery, czy raczej w czasie wolnym czytasz książke?? To bardzo ważne do określenia zapotrzebowania na kcal. Napisz jak najwięcej o sobie. Pordukty które unikasz, nie lubisz itd.
No więc na siłowni ćwiczę od poniedziałku do piątku bitą godzinę (bez żadnego opierdalania) w sobotę mam 10 minut na worku (forma rozgrzewki) i później sparingi z kolegami to tak około 20 min ( ale chyba to jest intensywne bo się pocę a tak normalnie to raczej rzadko się poce) Chodzę do szkoły , wieczorem jakieś spacerki co trzeci czwarty dzień palę papierosy alkocholu nie pije narkotyków też nie . codziennie robię 80 brzuszków . no i jak już wspominałem 115 kg 192cm wzrostu 18 lat aktualnie biorę spalacz tłuszczu Xenadrine (zamiennic ECA najsilniejszego środka w europie na spalanie - podobno tak jest czytałem wiele opini na forach itp)
No teraz unikam raczej wszystkiego pije dużo zielonej herbaty i dużo wody podczas treningu ale herbata niestety 3 łyżeczki cukru na szklankę ;(
Dobra późnym wieczorem wrzuce przykładową dietke.
fallenursus
25-02-10, 17:22
przeciez Ty czlowieku nawet ne przeczytales tematow ktore ci podalem. Nie dosc ze na kompletna latwizne chesz isc a GIRO(przynajmnie to napisz poprawnie) ma wyrozumienie dla takich leni jak ty(dlatego jest modem) i ty chcesz siegac po eca... ty pojecia zielonego nie masz co to jest.
Dzięki . późnym czyli 10 , 11 tak mniej więcej powiedz żebym wiedział o której wejść
przeciez Ty czlowieku nawet ne przeczytales tematow ktore ci podalem. Nie dosc ze na kompletna latwizne chesz isc a GIRO(przynajmnie to napisz poprawnie) ma wyrozumienie dla takich leni jak ty(dlatego jest modem) i ty chcesz siegac po eca... ty pojecia zielonego nie masz co to jest.
Mam pojęcie . brałem to i udało mi się schudnąć 10 kg. a co masz na myśli mówiąc że chce iść na łatwiznę ? Jestem zielony i myślisz że tak łatwo się w tym połapać ? (nawet nie zdajesz sobie sprawy ile się wszystkiego na czytałem co dotyczy treningów diet itp)
w sumie masz rację z tym spokojem :D Nie po to piszę żeby się kłócić . Dobra ja spadam bo za godz siłka . będę później
Zapotrzebowanie: 3050 kcal
I Śniadanie - 6.30 – 7.00
Chleb żytni pełnoziarnisty - 150g
Jaja kurze całe – 180g (3 sztuki)
Białko jaja kurzego – 140g (z 4 sztuk)
Pomidor – 100g
II Śniadanie - 10.00
Ryż brązowy – 60g
Mintaj świeży, gotowany na parze – 200g
Kalafior – 150g
Dynia, pestki – 30g
III Posiłek - 13.00
Ryż brązowy – 60g
Mięso z piersi z kurczaka bez skóry – 180g
Fasolka szparagowa – 100g
Ogórek – 100g
Orzechy włoskie – 15g
IV Posiłek – przed treningiem - 16.30
Makaron czterojajeczny – 70g
Mintaj – 220g
Ogórek – 100g
Rzodkiewka – 100g
Sałata – 100g
Oliwa z oliwek – 15ml
TRENING 18.00 – 19.15
V Posiłek – od razu po treningu - 19.15
Carbo – 50g
VI – 30 minut po treningu – 19.45
Pierś z kurczaka – 200g
Szpinak – 100g
Brukselka – 100g
VII – Kolacja – 22.00 – 22.30
Twaróg chudy – 230g
Oliwa z oliwek – 15ml
Białko: 2,4g na KMC (1,95g zwierzęce)
Tłuszcz: 0,8g na KMC
Węglowodany: 2,4g na KMC
3050 kcal
Nie jestem pewien czy prawidłowo obliczyłem zapotrzebowanie, to bardzo trudne jeśli nie zna sie dokładnego rozkładu/ palnu dnia ;). Podałes mi ile razy trenujesz i z jaką intensywnością, ale to może być za mało. Kontroluj wage, prawidłowo powinna spadać od 0,5kg - 1kg tygodniowo. Jeśli będzie inaczej to od razu melduj. Dieta jest jak coś do poprawki (to tylko dla Ciebie taki przykłąd). Pij dużo herbaty zielonej i czerwonej (bez cukru ! ! ! !). Poczytaj o termogenikach, czyli produktach które przyspieszają spalanie tłuszczu. To chyba tyle. Patrz na wage i w lustro. Pozdro.
Dzięki wielkie .
A mam pytanie jeżeli schudnę i chcę brać ome to ona mi wejdzie na masę ciała czy mięśniowa no i kumpel mi jeszcze coś mówił że są strzały które zamieniają masę tłuszczową w mięśniowa tylko mówi że nazwy nie zna . czy takie coś jest możliwe ?
fallenursus
26-02-10, 01:22
Dzięki wielkie .
A mam pytanie jeżeli schudnę i chcę brać ome to ona mi wejdzie na masę ciała czy mięśniowa no i kumpel mi jeszcze coś mówił że są strzały które zamieniają masę tłuszczową w mięśniowa tylko mówi że nazwy nie zna . czy takie coś jest możliwe ?
Giro jak mogles tego nie wyczuc na samym poczatku tematu? :)
Ale czego niby wyczuć co ? Żal znowu się wtrąca ....
Nie masz kompletnego pojecia o:
- diecie
- treningu
- suplementacji
- dopingu
Nie obrazaj nas stosujac slowo dieta w przypadku twojej glodowki rodem z "Pani Domu"
Wiedza o omie - ZEROWA. Tak, oma to taki srodek co zamienia tluszcz w miesnie i najlepiej to laczyc z twoja glodowka. Rosnie sie jak grzyb na deszczu.
Spalacze (te "legal") m.in. podkrecaja metabolizm, jak bedziesz wcinal frytki z kaczka to nawet 100spalaczy nie pomoze. Trzeba miec diete i odpowiedni trening.
O trening to nawet nie pytam, bo patrzac na powyzsze to twoj trening musi byc jeszcze gorszy niz cale te diety i suplementacje, ktore stosowales.
Powiem ci tak. Idz gloduj dalej, najlepiej to rob sobie 2tygodniowe glodowki, a potem 1 dzien jedzenia. Jak po 4dniach glodowki schudles 10kg to po tym schudniesz 40kg. Nie chcesz sluchac madrzejszych kolegow, ktorzy podaja ci linki i rozpiski to wracaj do swojej wsi.
A avatar idealny. Jeszcze dodaj modlitwe do calego tego bajzlu, ponoc przy dobrej modlitwie +5kg w dol gwarantowane.
Pozdro
Słuchaj . Nie mam zamiaru nikogo obrażać itp ... Giro dał mi dietę (za co jestem mu wdzięczny) i będę się do niej stosował . ale chodzi mi o to czy jeżeli z jego dietą jeżeli będę chudł 1 kg tygodniowo(tak mniej więcej) i będę brał ome to czy będzie mi ona szła w tłuszcz czy w masę mięśniową .
I nie wątpię w to , że jesteście mądrzejsi . Przyznaje - JESTEM AMATOREM
Kolego najpierw trening i dieta... po dluzszym czasie zastanow sie nad suplementacja... doping nie dla Ciebie (amatora)... doping NIE JESTE PO TO aby osiagnac cos w krotkim czasie, tylko po to aby przerwac wielo tygodniowa ( a czasem miesieczna) stagnacje...
Wy to na wszystko patrzycie pod kontem kulturystyki i zdrowia ....
Wy to na wszystko patrzycie pod kontem kulturystyki i zdrowia ....
A nie jesteśmy na forum kulturystycznym?? Jest tutaj sporo naprawdę kompetentnych ludzi znających się na rzeczy ale nikt nielubi lenistwa i każdy ma swoją cierpliwość. Dostałeś wszystkie potrzebne informacje nawet bez szukania co się nie zdarza często i jeszcze nie potrafisz z nich skorzystać?? Mając ZEROWĄ wiedzę o żywieniu i treningu chcesz się brać za soki o których tym bardziej nie masz pojęcia.. Powodzenia!
będę brał ome to czy będzie mi ona szła w tłuszcz czy w masę mięśniową .
śmiech na sali.. takimi tekstami się tylko poniżasz i uświadczasz nas w przekonaniu że jesteś leniem który nawet nie podchodzi poważnie do tego co pisze
Mam pojęcie . brałem to i udało mi się schudnąć 10 kg. a co masz na myśli mówiąc że chce iść na łatwiznę ? Jestem zielony i myślisz że tak łatwo się w tym połapać ? (nawet nie zdajesz sobie sprawy ile się wszystkiego na czytałem co dotyczy treningów diet itp)
Jeśli odpalę koparkę to znaczy że wiem jak ją obsługiwać??
Bez urazy ale dorośnij, bo nic w życiu nie przychodzi samo
Ja już ci swoje powiedziałem. Rób jak uważasz, jak rozpier*****z sobie organizm to nie wracaj tutaj na forum, dobrze? Oświeć mnie na koniec proszę pod jakim innym "KONTEM" powinnyśmy patrzeć na to co wyprawiasz? Może pod kątem deblizmu? Jeśli tak, to masz ode mnie ocenę 10/10. Czytając twoje mądrości w pełni na tę ocenę zasłużyłeś.
dopiero przeczytalem, ze miales plan jechania swoja "dieta" 4 dni nic 5 dzien posilki - i ty do tego chciales cwiczyc 6 x w tygodniu ???????? :O
Skad chciales mniec na to sile? Pobierajac ja ze swiatla??
Mustafa o dopingu zapomnij ! ! Nic Ci to teraz nie da. Masz za mały staż i za małe doświadczenie. Dobra dieta, hardkorowy trening i trzeźwe myślenie. Nie daj się zwieść, że kolega mówi "że to, że tamto". Udaj sie do działu trening i poszukaj coś odpowiedniego dla Ciebie.
Ja już ci swoje powiedziałem. Rób jak uważasz, jak rozpier*****z sobie organizm to nie wracaj tutaj na forum, dobrze? Oświeć mnie na koniec proszę pod jakim innym "KONTEM" powinnyśmy patrzeć na to co wyprawiasz? Może pod kątem deblizmu? Jeśli tak, to masz ode mnie ocenę 10/10. Czytając twoje mądrości w pełni na tę ocenę zasłużyłeś.
Aż tak dobrze znasz się na debilizmie - pogratulować
Chcę wam uświadomić że nie każdy KUR** uważa , że tylko same ćwiczenia dają zajebis*e rezultaty (owszem dają ale z czasem) .......... Sterydy robią to w krótszym czasie (pomijam zagrożenia itp.)
Chciałem żebyście spojrzeli na mnie pod kontem amatora któremu zależy na szybkości a nie kur*a na gościa co ma profesjonalną siłke plan treningowy (ułożony przez prywatnego trenera) jeszcze do ch*ja swojego masażystę , dietetyka , lekarza i ma od chu*ja czasu żeby tylko ćwiczyć i się relaksować .
dopiero przeczytalem, ze miales plan jechania swoja "dieta" 4 dni nic 5 dzien posilki - i ty do tego chciales cwiczyc 6 x w tygodniu ???????? :O
Skad chciales mniec na to sile? Pobierajac ja ze swiatla??
Po pierwsze jak patrzę na wsze posty to w każdym wyrazie błąd .... (większość z Was nie używa : ś, ć, ą, ę itp.) A radzicie żebym to ja dorósł ....
Jak i trzeba będzie to i ze światła będę pobierał ....
Rada dla Wszystkich :
NIE CHCESZ POMÓC - NIE UDZIELAJ SIĘ (CHYBA , ŻE SOBIE JESTEŚ HARDCOROWY ZIOMEK I CHCESZ SOBIE POSTÓW NABIĆ ŻEBY MIEĆ RANGĘ DOŚWIADCZONY.....ALE INTELIGENCJA RANGĄ NIE IDZIE PRZYKRO MI BARDZO)
Szybko nie zawsze znaczy dobrze.. Nie spinaj się tylko lepiej posłuchaj mądrzejszych od siebie. Musisz radykalnie zmienić swoje żywienie,. Saa tylko trochę przyspiesza sprawę ale nie spali za Ciebie fatu jak będziesz się opierd***ł, tylko sobie zaszkodzisz. Zrozum to człowieku!!
No to wypunktujmy kolegę po raz ostatni.
Chciałem żebyście spojrzeli na mnie pod kontem amatora któremu zależy na szybkości a nie kur*a na gościa co ma profesjonalną siłke plan treningowy (ułożony przez prywatnego trenera) jeszcze do ch*ja swojego masażystę , dietetyka , lekarza i ma od chu*ja czasu żeby tylko ćwiczyć i się relaksować .
Wyobraź sobie, że nikt tutaj nie mieszka na siłowni, a większość prowadzi normalny tryb życia (praca/studia/szkoła, mają pozakładane rodziny z dziećmi). Pomimo tego faktu, są w stanie znaleźć czas na trening/dietę/suplementację. No, ale jak ty nie odróżniasz diety od głodówki to tym bardziej nie możemy od ciebie wymagać takiej wyobraźni, czyż nie?
Nikt tutaj nie jest profesjonalnym kulturystą, ale myślę, że każdy wychodzi z założenia, że jeśli się coś robi to się należy do tego przyłożyć i robić to na poważnie. Niestety tutaj twój brak wyobraźni znowu się ujawnia.
Po pierwsze jak patrzę na wsze posty to w każdym wyrazie błąd .... (większość z Was nie używa : ś, ć, ą, ę itp.) A radzicie żebym to ja dorósł ....
"Miszczu", pisanie bez polskich znaków jest zwykłą wygodą, a nie niepoprawną pisownią. Możesz pisać bez polskich znaków i mimo tego nie robić błędów ortograficznych... czy umiesz sobie chociaż to wyobrazić czy też nicht sehr?
Jak i trzeba będzie to i ze światła będę pobierał ....
Spoko, załóż najlepiej relację to się może czegoś nowego dowiemy na temat sposobów pobierania energii przez organizm ludzki :razz:
NIE CHCESZ POMÓC - NIE UDZIELAJ SIĘ (CHYBA , ŻE SOBIE JESTEŚ HARDCOROWY ZIOMEK I CHCESZ SOBIE POSTÓW NABIĆ ŻEBY MIEĆ RANGĘ DOŚWIADCZONY.....ALE INTELIGENCJA RANGĄ NIE IDZIE PRZYKRO MI BARDZO)
Chłopaki ci już dawno pomogli tylko niestety nie jesteś zbyt rozgarnięty, aby to dostrzec. SORRY MATE.
moj sog powiedzial wszystko...
Dobra chłopaki już koniec tych kłótni - Sory . Wiem , że macie większe doświadczenie i w kulturystyce i w SAA . :D PZDR
A i jeszcze jedno chłopaki jak byście mogli czy od białka się tyje czy tylko na budowę mięśni to jest ? I co możecie powiedzieć na temat warzyw bo czytałem , że ich się do diet nie wlicza bo można ich zjeść 10 kg i nic się nie odłoży (ja tego nie wymyśliłem tak czytałem na forum)
jezeli bedziesz jadl bialko i bedziesz przy tym ciezko cwiczyl to oczywiscie pojdzie CI w miesnie:) w przeciwnym razie to bez sesu... do diety liczy sie wszystko (lacznie z warzywkami) - ale wg. mnie warzyw nie spozywa sie dlatego aby nabrac masy tylko dlatego zeby kozystac z innych wlasciwoscie np. szpinak - niweluje skurcze miesni, pomidorek to potas, jablka blonnik :)
Wydaje mi sie ze i tak pojdzie w SAA a post "dobra luz" byl poprostu aby nas uciszyc;) nikt za Ciebie zycia nie przezyje, zrobisz jak bedziesz chcial - ale zrozum chlopakow ktorzy nie radza ci zle, a ich slowa maj cie motywowac i pomoc...
Tak wiec:
Udanego cyklu bez zadnych powiklan zycze...
A i jeszcze jedno chłopaki jak byście mogli czy od białka się tyje czy tylko na budowę mięśni to jest ? I co możecie powiedzieć na temat warzyw bo czytałem , że ich się do diet nie wlicza bo można ich zjeść 10 kg i nic się nie odłoży (ja tego nie wymyśliłem tak czytałem na forum)
Wreszcie...
2-2,5g pełnowartościowego (czyt. zwierzęce) białka na początek. Spróbuj z 2g białka na kmc (kilogram masy ciała) i zobacz jak się z tym czujesz, bo patrząc na twoją poprzednie jedzenie to możesz mieć przeboje z żołądkiem. Ja na samym początku przyzwyczajałem się jakieś 2-3miesiące (po prostu pierdzisz regularnie, bo to jest reakcja organizmu na zwiększoną podaż białka). Węgle nisko, musisz starać się wyczuć. Zacznij od 3g na kilogram masy ciała i waż się regularnie na czczo co tydzień. Po miesiącu zobacz jak Ci waga spadła i na tej podstawie decydujesz czy zostawiasz obecną podaż węgla czy jeszcze obcinasz. NIE ZAPOMINAJ O REGULARNYCH AEROBACH I SIŁOWNI W MIĘDZYCZASIE. To one są bodźcem dla organizmu do chudnięcia. Tłuszcze (te zdrowe) 0.5-0.7g na kmc.
Spalacze na razie olej, zobacz jak normalnie ci idzie zrzucanie tłuszczu, ewentualnie potem można pomyśleć o jakimś spalaczu.
Reasumując:
Białko: przede wszystkim zwierzęce
Węgle: tylko złożone, unikaj cukrów prostych.
Tłuszcze: przede wszystkim roślinne, jak najmniej zwierzęcych
Staraj się jeść więcej warzyw niż owoców.
Pozdro
grochos - Przemyślałem to naprawdę i stwierdziłem że SAA to teraz głupota , skoro chcę zrzucić .
A słuchaj Narq na forum w linkach które mi podawaliście było :
4,5-5g węglowodanów i 1,5-2g białka na kg masy ciała / (KMC)
115kg x 1,5 = 172,5g (białko)
grochos - Przemyślałem to naprawdę i stwierdziłem że SAA to teraz głupota , skoro chcę zrzucić .
A słuchaj Narq na forum w linkach które mi podawaliście było :
4,5-5g węglowodanów i 1,5-2g białka na kg masy ciała / (KMC)
115kg x 1,5 = 172,5g (białko)
Pamiętaj, że to jest tylko schemat. 4,5g na redukcji to jest w cholerę dużo. Przy moim typie budowy to bym na tym zrobił fest tłuszczową masówkę. 3g to jest moim zdaniem max od którego zaczynasz i wystarczy. Przez parę tygodni będzie cię ssało w żołądku, ale bez tego się nie obejdzie. Później robisz tak jak napisałem. Lustro&Waga: obserwujemy jak organizm reaguje. Białko na redukcji daj 2g i zobaczymy :)
No ok . dzisiaj się zważę jeszcze bo zakończyłem głodówkę . i teraz zacznę przestrzegać mojej diety
No ok . dzisiaj się zważę jeszcze bo zakończyłem głodówkę . i teraz zacznę przestrzegać mojej diety
5-6posiłków dzienne, odstęp 2,5-3h.
Np. 8, 11, 14, 16:30, 19:00, 21:30
Staraj się nie przekraczać poziomiu 35-40g białka w jednym posiłku. Węgli staraj się nie jeść po godzinie 16:30, czyli zero ryżu/makaronu, wyłącznie warzywa i owoce. Tłuszcze zwiększasz w 2 ostatnich posiłkach.
No a wydaje mi się że GIRO mi pisał , że w owocach tłuszcze ;/
P.S DZIĘKI
P.S DZIĘKI
W owocach tłuszcze? Coś się chyba Giro pomylił. Tłuszcze w olejach ryżowych/kukurydzianych/lnianych itd. Orzechy laskowe, pistacjowe, ziemne, włoskie. Pestki z dynii, ze słonecznika. To jest źródło kwasów Omega 3-6-9
Y... sorki nie tłuszcze tylko cukry :D Mój błąd
Y... sorki nie tłuszcze tylko cukry :D Mój błąd
No! dopiero zaczynasz myśleć;). Warzyw możesz, a nawet musisz jeść sporo. Z owocami lepiej nie przesadzać. Węglowodany stopniujesz, im bliżej wieczoru tym jesz ich mniej. Zresztą w większości diet to widać. Nie zapominaj o zdrowych tłuszczach: oliwa z oliwek, pestki z dyni/słonecznika, siemię lniane, czy orzechy. Resztę wyjaśnił Ci już narq
Warzywa jak warzywa a sałatka warzywna z majonezem i musztarda?>
Ti ja teraz spadam na rękawice :D po ćwiczeniu będę
P.S DZIĘKI
coś Ci się chyba pomyliło ! :P
No już napisałem sprostowanie :D Pisałeś że cukry mistrzu :D Dzięki chłopaki za wszystko :D
Aha a jeżeli do diety Giro (do której już się stosuje) dołożę sobie przed snem dwie szklanki mleka , przed samym snem praktycznie (bo sami mówiliście że mięśnie się budują podczas snu) to czy to wpłynie na dietkę czy tylko na zdrowie ?
Mleko na wieczór odpada, zawiera cukry które nie są Ci absolutnie przy redukcji potrzebne. Ile dni stostujesz ta diete?? Jak waga??
tydzień :D @ kg mniej (tylko do diety jeszcze biegam)