Zobacz pełną wersję : Dieta , tylko jaka ?
Witam!
Prośba o na kierunkowanie , oraz pomoc w wyborze diety.. masówki czy redukcji
Mam 29 lat od 2 miesięcy trening domowy , w najbliższej przyszłości trening na siłowni.
Wzrost 191 // waga 90/91 z tym że chciałbym nabrać masy a zbędne kilogramy są w tzw "oponce".
hmm wg mnie powinienes strzelic mase :) odpowiednia dieta i przestrzeganie jej pozwoli na przybraniu na masie a przy dobrym i hardkorowym treningu oponka z czasem zniknie albo przynajmniej zmniejszy swoje rozmiary :) a jak juz zrobisz mase to potem mozesz zajac sie redukcja :)
pamietaj o tym ze sam fet z opony nie zejdzie ale rownomiernie z calego ciała wiec musiał bys niezle przyredukowac zeby beben stracic :) tez mam beben z deka ale co tam :) na wysztsko przyjdzie czas :)
Proponuje lajtową redukcję tak z 6 tygodni (tylko bez opierdzielania) a potem masa.
no to zdania podzielone :)
slim shady
23-02-10, 22:13
również jestem za redukcją, ponieważ przy małej ilości tłuszczu lepiej idzie masa, masz zapewne małe doświadczenie w ochronie mięśni przed spalaniem dlatego przy kilku błędach możesz popalić to na co pracowałeś
Powinieneś spalić trochę tłuszczu i wtedy dopiero przymasować tylko oczywiście z głową bo przecież niema sensu popalić mięśni jak robi większość przy pierwszej redukcji
Proponuje lajtową redukcję tak z 6 tygodni (tylko bez opierdzielania) a potem masa.
giro , a czy mógłbyś mi pomóc w opracowaniu takiej "lajtowej" redukcji ? W spadku posiadam prawie caeł białko hi te whey fusion jak by to było pomocne.
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?7038-Zanim-Dasz-Diete-Do-Sprawdzenia!!!!!
najlepiej jakbyś sam dokładnie wyliczył zpotrzebowanie na kcal, resztą się już zajmę.
zapotrzebowanie 3188 według tego kalkulatora - http://www.programy.u.waw.pl/zapotrzebowanie-kalorie.php.
I powiedz mi ile jeszcze proponowałbyś mi tą dietę redukcyjną trzymać ..a po jakim czasie przejść na masówke ?
Dietke wrzuce na wieczór. Ja Ci tego nie powiem ile masz taką diete stosować. To Ty będziesz patrzył w lustro i to Ty sam wybierzesz odpowiedni moment, kiedy wejść na masę. Ile masz w pasie?? Waga 90, myśle że mógłbyś zrzucić jakieś 7kg - 9kg (tłuszczyku).
w pasie 101 cm ...
bardzo dużo, dobrze by było jakbyś zszedł do chociaż 90cm...
Aligant Wielkie Sorki, ale nie dam rady dziś tego napisać. Wypadło mi coś bardzo ważnego, obiecuje że jutro napisze z samego rana, jak tylko się obudze. Sorki jesczze raz, pozdro.
Giro pamiętasz o mnie - pozdro
Sorki, ostatnio miałem dużo na głowie...
Zapotrzebowanie: 3100kcal
Dzień treningowy
I Śniadanie - 6.30 – 7.00
Chleb pumpernikiel – 100g
Mięso z piersi z kurczaka bez skóry – 180g
Pomidor – 200g
Oliwa z oliwek – 15ml
II Śniadanie - 10.00
Ryż brązowy – 70g
Mintaj – 190g
Kalafior - 200g
Dynia, pestki – 30g