Zobacz pełną wersję : Przybranie na masie... :)))
krzysiek792
23-02-10, 21:11
Witam,
Nie dawno zacząłem ćwiczyć na siłowni, i moje pytanie jest takie jakie suplementy polecalibyście na początek. Moim celem jest przybranie na masie, większe wyciskanie, ogólnie siła...
Mój kolega co ćwiczy i wyciska 115 kg na klatę poleca mi CREATINE OLIMP 1250 300kaps. tylko on ma już jakiś staż :)))
i nie wiem co byście mi polecili :)))
Waga : 56
Wyciskanie na ławce : 42,5
Biceps (cm) = 30
i chciałbym o dużo polepszyć swoje osiągi,
hmmm....moze i jestem zielony aaaleeee...ale wiem ze najpierw dieta... narazie cwicz na sucho zeby wyrobic sobie starz a potem wdrazac jakies odzywki
walnij sobie CREATINE z Universala:) jak juz bedziesz sie decydowal :)
no i dieta pikus :D
i nie wiem co byście mi polecili :))) i chciałbym o dużo polepszyć swoje osiągi,
Potrzebujesz duuużej michy i sporo wytrwałości, a krete sobie zapuścisz za pół roku. Nic nie przychodzi od razu.. Na forum masz wszystkie ważne info w podwieszone, wystarczy poszukać.
PS. nie rozumiem tego dlaczego wszyscy nowi użytkownicy nie czytają wogóle forum tylko od razu zadają pytania??
Przy twojej wadze i doświadczeniu poleciłbym Ci jakiś gainer lub białko. Do wyboru do koloru ;) Na kreatyne sie nie decyduj narazie "rozćwicz" = rozgrzej mięśnie najpierw lub poczekaj do jakiegoś zastoju. Ja na odżywki zdecydowałem sie dopiero po 2 latach regularnych ćwiczeń na siłowni ;)
No i oczywiście jak kolega kolega wyżej napisał dużo amu amu tak aby bilans kaloryczny byl na +
krzysiek792
24-02-10, 17:12
Czyli najpierw dieta, dużo białka :))
Poćwiczę najpierw na sucho a później zainwestuje w kreatynę,
Dzięki wszystkim za odpowiedzi :)))
ciachowicz
24-02-10, 19:38
Czyli najpierw dieta, dużo białka
nie zapominaj o weglowodanach, one rowniez sa bardzo wazne. zbilansowana dieta, odpowiedni trening w pozniejszym etapie suplemacja i spoko bedzie. moim zdaniem juz teraz mozesz kupic bialko badz gainera i brac go zgodnie z brakami w diecie. pozdrawiam