Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kreatyna co i jak?

rafio83
22-02-10, 20:47
Panowie dwa pytanka odnośnie tematu:

Pierwszy raz biore kreatyne dlatego pytam, wiadomo jaki jest sposób użycia krety:
I faza nasycenia 1-2dni 30kaps.(6x5), 3dzien 25kaps.(5x5), 4dzien 20kaps(4x5), 5dzien 15kaps(3x5)
II faza podtrzymująca od 6 do 42 dnia dziennie dwie porcje od 4-8kaps.
DNI TRENINGOWE:pierwsza 30min przed treningiem,druga 30min po
NIE TRENINGOWE:pierwsza po przebudzeniu(na pusty żołądek),druga w połowie dnia.
IIIfaza odpoczynek 3-4tyg.

I teraz czy w trakcie pierwszej fazy normalnie cwiczymy tak jak przed? Czy dopiero w fazie II?jeżeli normalnie to kiedy brać kaps?
Czy są jakieś ustalone przerwy pomiędzy dawkami w fazie I? (np.6x5 co jaki czas brac te pięć kaps)?
Faza podtrzymująca ile lepiej brać 4 czy 8 a może 6?
Mówili mi na siłowni ze jak raz wezme kreatyne to bede musiał ja brac cały czas (tzn. cykl,odpoczynek,cykl,itd.)czy to prawda?
Ile wody pić podczas cyklu (słyszałem ze do 3litrów)?
Czy warto zainwestować do tego w dekstroze(20zł) czy raczej to zbedne wydawanie kasy?

Bardzo proszę o odpowiedz kolegów z doświadczeniem.:)

VegetaSSJ3
22-02-10, 21:12
Faza nasycenia to juz historia zapewne pytasz o monohydrat proponuje brać 5 gr na czczo a druga porcja 5 gr po treningu w dni nie treningowe 5 gr na czczo i druga porcja 5 gr o podobnej porze co trening
co do dekstrozy to tez fikcja lepiej zainwestuj w białko
co do przyjmowania wody pij jak najwięcej ok 2 do 3 l
a co do cykli to robisz taka sama przerwe ile trwał cykl na kreatynie tzn ok 4 do 6 tyg max

rafio83
22-02-10, 21:22
Chce kupic kreatyne z TREC o nazwie CREATINE MICRONIZED 200 MESH w instrukcji jest napisane ze mam ja brac tak jak napisałem :/ mówisz ze nie trzeba w ten sposób? 5gram to znaczy 5kaps tak?
"a co do cykli to robisz taka sama przerwe ile trwał cykl na kreatynie tzn ok 4 do 6 tyg max " a pózniej co trzeba znowu cos wziąść??

mtm
22-02-10, 21:25
Chce kupic kreatyne z TREC o nazwie CREATINE MICRONIZED 200 MESH w instrukcji jest napisane ze mam ja brac tak jak napisałem :/ mówisz ze nie trzeba w ten sposób? 5gram to znaczy 5kaps tak?
"a co do cykli to robisz taka sama przerwe ile trwał cykl na kreatynie tzn ok 4 do 6 tyg max " a pózniej co trzeba znowu cos wziąść??

kup Creapure i bierz jak ci radzi Vegeta , Nie trzeba jeśli nie będziesz chciał to nie umrzesz :P
pozdro !

rafio83
22-02-10, 21:35
kup Creapure i bierz jak ci radzi Vegeta , Nie trzeba jeśli nie będziesz chciał to nie umrzesz :P
pozdro !

Czym różni sie od tego co chciałem kupić? CREAPURE jest w proszku tak? Normalnie z woda to sie robi?

mtm
22-02-10, 21:40
Czym różni sie od tego co chciałem kupić? CREAPURE jest w proszku tak? Normalnie z woda to sie robi?
Creapure to najczystsze mono , z wodą albo smalcykiem .

rafio83
22-02-10, 21:43
Troche drogie to! a napiszcie chłopaki w razie jak bym sie zdecydował na pierwotne rozwiazanie to brac jak w instrukcji czy jakos inaczej?

mtm
22-02-10, 21:47
Troche drogie to! a napiszcie chłopaki w razie jak bym sie zdecydował na pierwotne rozwiazanie to brac jak w instrukcji czy jakos inaczej?
Bierz jak chcesz i nie truj dupy 3 razy :(

rafio83
22-02-10, 21:50
Wiedziałem ze tak odpiszesz:) spoko dzieki za pomoc!!!!
Tylko wciąz nikt nie wyjasnił kwesti z początku wątku:
Mówili mi na siłowni ze jak raz wezme kreatyne to bede musiał ja brac cały czas (tzn. cykl,odpoczynek,cykl,itd.)czy to prawda?

mtm
22-02-10, 21:56
Nie wierze, masz jeszcze raz :

Faza nasycenia to juz historia zapewne pytasz o monohydrat proponuje brać 5 gr na czczo a druga porcja 5 gr po treningu w dni nie treningowe 5 gr na czczo i druga porcja 5 gr o podobnej porze co trening
co do dekstrozy to tez fikcja lepiej zainwestuj w białko
co do przyjmowania wody pij jak najwięcej ok 2 do 3 l
a co do cykli to robisz taka sama przerwe ile trwał cykl na kreatynie tzn ok 4 do 6 tyg max

rafio83
22-02-10, 22:01
11mtm nie denerwuj sie tak! chyba mozesz posiwiecic chwile LAIKOWI w tym temacie???
Interesuje mnie co sie stanie jak wezme 1cykl a pózniej juz nie bede bral kreatyny tylko np. sama odżywke białkowa???!!!

mtm
22-02-10, 22:09
To jest tak ,
Tankujesz auto = jedzie , nie tankujesz = pchasz :)
No napewno po cyklu spadnie z 2 kilo , domyślam sie że diete masz !
A skutki nie brania dalej , hm...
To nie jest koks żebyś sie bał jak wody święconej , Znam majstrów co biorą krete a nigdy na siłowni nie byli .Więc nie pykaj koleżko .

VegetaSSJ3
23-02-10, 17:36
rafio83 kreatyna z treca to dobry wybór i nie jest droga to faze nasycenia sobie odpusć po co sie tak bawic i ladować tyle kapsów jak można 2 x po 5 gr dzienie czyli 10 gr na dzień pisałes ile to kapsów wyjdzie o ile sie nie myle ta kreatyna w jednej kasulce zawiera ok 920mg to bierz tak jak ci pisałem
mowa jest o tej kreatynie prawda ??
http://allegro.pl/item918376332_silna_kreatyna_trec_400_kaps_wysylka _tylko_5_zl.html

rafio83
23-02-10, 17:52
VegetaSSJ3 (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?3591-VegetaSSJ3) dokładnie mowa o tej kreatynie czyli rozumiem ze skoro mam brac 2xpo 5gram to jest 2x 5kaps.
tylko teraz kolega 11mtm mi zamieszał w głowie i mówił zebym kupił tą:
http://allegro.pl/item898939732_trec_creapure_kwas_alfa_lipinowy_250 _gram.html

Ta dla odmiany jest w proszku nie w tabletach, Vegeta sprawdz prosze co jest lepsze i napisz żebym rozwiązał juz ten temat do konca.

Dominick
23-02-10, 18:39
to to samo ..
tylko jedna bedziesz bral lyzeczka do buzi albo rozrabial z woda a 2ga bedziesz polykal jako tabs ja osobiscie wole w tabsach

rafio83
23-02-10, 19:22
No dobra czyli tak jak vegeta pisał, czy jedną czy drugą brac 2x5gram dziennie. Pierwszą zaraz po przebudzeniu na pusty żołądek,drugą zaraz po cwiczeniach, tak?
Faze nasycenia mam sobie odpuścic bo to historia,OK!
Prosze jeszcze o potwierdzenie czy 5gram =5kapsułek bo w przypadku proszku to jest miarka!
Jeszcze jedno, kolega wyżej pisał ze po cyklu na pewno ze 2kilo spadne w dół ale czy siła zostanie?

Dominick
23-02-10, 20:34
może spadnie a może nie jak bedziesz diete trzymal dalej.. zalezy jakie mono kupisz ale zazwyczaj stezenie kapsulek podane jest na opakowaniu czyli np Olimp monohydrat megacaps 1250 ma 1250 gr kreatyny czyli 4x 1250 = 5gr a gdy jest ta kreatyna co polecał vegeta ma 920mg w jednej kapsułce więc 6kapsułek przed i 6 po żeby było pełne 10 gr dziennie w dt

rafio83
23-02-10, 20:44
może spadnie a może nie jak bedziesz diete trzymal dalej.. zalezy jakie mono kupisz ale zazwyczaj stezenie kapsulek podane jest na opakowaniu czyli np Olimp monohydrat megacaps 1250 ma 1250 gr kreatyny czyli 4x 1250 = 5gr a gdy jest ta kreatyna co polecał vegeta ma 920mg w jednej kapsułce więc 6kapsułek przed i 6 po żeby było pełne 10 gr dziennie w dt

Panowie dzieki za wyjasnienia! Dominick jeszcze dla pewności bo nie wiem czy zle sformuowałes czy ja zle mysle, 6przed treningiem czy rano?

luo
23-02-10, 20:48
w DT
6 caps łykasz rano na czczo
po treningu kolejne 6 caps

w DNT
6 caps rano na czczo
kolejne 6 caps gdzieś po 8-10h (mniej więcej o tej samej porze co w dni treningowe)

Dominick
23-02-10, 20:59
w DT
6 caps łykasz rano na czczo
po treningu kolejne 6 caps

w DNT
6 caps rano na czczo
kolejne 6 caps gdzieś po 8-10h (mniej więcej o tej samej porze co w dni treningowe)

w DNT wystarczy 5gr rano naczczo czyli 6caps

6 rano naczczo i 6 po treningu odrazu i zaraz potem normalnie carbo albo bialeczko opcjonalnie do twojej diety

rafio83
23-02-10, 21:18
Dzieki wielkie panowie!!!!!!!

VegetaSSJ3
23-02-10, 21:29
Bardziej bym ci polecil ta co ci dałem linka stosowałem ją już z 4 razy i jest sprawdzona i polecam
dawkownie juz masz wiec juz nie bede pisal pozdrawiam

rafio83
23-02-10, 23:12
w takim razie wezme tą skoro jest sprawdzona no i tansza o 20zł :) Dzięks Vegeta

rafio83
25-02-10, 21:50
Koledzy jeszce jedno, ponieważ pracuje na dwie zmiany to o ile gdy mam na rano to wszystko jest OK 6kaps rano i 6kaps po treningu czyli około 19:00 ale co gdy mam na II zmiane? Wtedy wstaje o 8:00 i biore 6kaps, cwicze o 10:00 do 12:00 i o 12:00 mam wziąść normalnie 6kaps.
Nie szkodzi to ze będzie taki mały odstęp czasu?

Rafal_rsl
26-02-10, 19:51
Wydaje mi się odpowiednio będzie również jedna porcja rano na czczo a druga przed snem. W tak krótkim czasie duża dawka Kreatyny zmieni się w nieaktywną kreatyninę więc szkoda kasy

rafio83
26-02-10, 20:01
Wydaje mi się odpowiednio będzie również jedna porcja rano na czczo a druga przed snem. W tak krótkim czasie duża dawka Kreatyny zmieni się w nieaktywną kreatyninę więc szkoda kasy

Czy ktoś potwierdza tą opinie, ja słyszałem ze nie ważne o jakiej porze wezme oby praed sniadaniem na pusty żołądek i zaraz po treningu. Ponoć odstęp czasu nie gra roli???

niewula
27-02-10, 13:23
moze tak brac , lub przed i po treningu

rafio83
27-02-10, 13:37
czyli odstep czasu nie gra roli!

Rafal_rsl
27-02-10, 13:48
Jak nie gra jak gra, może nie jest to aż tak bardzo ważne ale jakieś znaczenie na pewno ma ... Przecież kreatyna nie wchłania się od razu jak ją połkniesz więc lepiej rozłożyć to bardziej w czasie.

a tak poza tym bez znaczenia jest to czy bierzesz przed i po treningu czy rano i przed snem, tu głównie chodzi o cykliczność stosowania a nie o pory

rafio83
27-02-10, 13:52
czyli co smiało moge brac rano i przed snem i tak zawsze zarówno w DT jak i w DNT, tak?
Bo do tej pory wszyscy pisali zeby łykac rano i po treningu. Pytam bo pierwszy raz bede brał i nie wie a nie ma sensu ładowac w siebie kapsy i nic z tego nie mieć!!!

Dominick
27-02-10, 14:00
3gr rano 3 gr po treningu i 3 gr ok 18 dziekuje dobranoc

Rafal_rsl
27-02-10, 14:04
na 100% można, jak nie wierzysz mi niech ktoś potwierdzi :)

P.S

takie sianie zamętu, rozbijanie na 3 porcje po 3gr jest bez sensu, bo chłopakowi zrobimy pranie mózgu przez to