Zobacz pełn± wersję : Witam
Siemka zwracam sie z pozb± o ulozenie diety...ogolnie sęk jest w tym ze jestem bezglutenowcem czyli(nieprzysfajam glutenu) to jest 3 stopnia czyli najslabszy poziom ogolnie jem normalnie..
Wiek 17
Wzrost177
waga 51
z góry dzięki
Liczyłes zapotrzebowanie na kcal?? Jakies inne problemy ze zdrowiem??
z tego co wyliczylem to zapoztrzebowanie kcal 2625.. nie ogolnie niemam więkrzych problemów ze zdrowiem...jeszcze 1 zecz mnie dręczy bo gry np rano wstane i patrze w lustro to w klatce niewiele mi doszlo ale po treningu mięsnie robi± sie więkrze o wiele więkrze czemu nie s± takie caly czas??dodam ze niechodze na silownie cwicze co drugi dzien w domu robie pompki no i mam lawe samoróbke w obwocie bica cos tam widac efekty ....nastawic sie na jaka kreatyne hmb?
Dobra Młody92 na jutro co¶ nabazgram. S± jakie¶ produkty których nie jadasz, bo nie lubisz??
ogolnie niepowinienem jesc chleba normalnego mleko(krowie) bo kozie owszem...hmmm powinienem jestc rozne prodokty sojowe ale kiedys za mlodu sporbowalem to raczej nie moj smak no i co.. ogolnie jem jak reszta domowników...ale niektore zeczy mi niesluza np jak zupa jest poz±dnie doprawioda to objawia sie to rozwolnieniem itp...ale takich potraw staram sie niejadac...:D
gry np rano wstane i patrze w lustro to w klatce niewiele mi doszlo ale po treningu mięsnie robi± sie więkrze o wiele więkrze czemu nie s± takie caly czas??dodam ze niechodze na silownie cwicze co drugi dzien w domu robie pompki no i mam lawe samoróbke w obwocie bica cos tam widac efekty ....nastawic sie na jaka kreatyne hmb?
Bo po treningu mię¶nie s± bardziej ukrwione przez co wygl±daj± na bardziej "pełne". Suple możesz narazie sobie odpu¶cić, jak będziesz jadł to co powiniene¶ to szybko zobaczysz postępy
pozdr.
Siemka zwracam sie z pozb± o ulozenie diety...ogolnie sęk jest w tym ze jestem bezglutenowcem czyli(nieprzysfajam glutenu) to jest 3 stopnia czyli najslabszy poziom ogolnie jem normalnie..
Wiek 17
Wzrost177
waga 51
z góry dzięki
Diete już mniej więcej rozpisałem, powiedz mi tylko co z tym zapotrzebowaniem?? Bo piszesz że wyszło Ci ponad 2600kcal (bardzi dużo), czyli wyjdzie:
Białko: 2,5g na KMC
Tłuszcze: 1,8g na KMC
Węglowodany: 6,2g na KMC.
Policz jeszcze raz zapotrzebowanie. Bardzo prawdopodobne że dużo trenujesz itd., wiec możliwe, że tyle potrzebujesz ;)
To zanim Ty sobie policzysz, to wstawie na te 2600kcal:
Zapotrzebowanie: 2625 kcal
Dzień treningowy
I ¦niadanie - 6.30 – 7.00
Płatki kukurydziane – 70g
Jaja kurze całe – 120g (2 sztuki)
Papryka czerwona – 100g
Oliwa z oliwek – 10ml
II ¦niadanie - 10.00
Pieczywo bezglutenowe (z m±ki razowej może być, szukaj produktów z przekre¶lonym kłosem) – 80g
Polędwica luksusowa – 70g (ogólnie szukaj szlachetnych wędlin, bez glutenu, je¶li nie to daj tu jakie¶ mięcho b±dĽ rybę)
Brokuły – 150g
Dynia, pestki – 20g
III Posiłek - 13.00
Pieczywo bezglutenowe (z m±ki razowej może być, szukaj produktów z przekre¶lonym kłosem) – 80g
Mięso z piersi z kurczaka bez skóry – 70g
Kalafior – 150g
Orzechy włoskie - 20g
IV Posiłek – przed treningiem - 16.30
Ryż br±zowy – 80g
Mięso z piersi z kurczaka bez skóry – 80g
Ogórek – 100g
Oliwa z oliwek – 10ml
TRENING 18.00 – 19.15
V Posiłek – od razu po treningu - 19.15
Miód – 60g
VI – 30 minut po treningu – 19.45
Pieczywo ryżowe, bezglutenowe – 80g
Pier¶ z kurczaka – 60g
Marchew gotowana – 60g
VII – Kolacja – 22.00 – 22.30
Twaróg chudy – 100g
Oliwa z oliwek – 20ml
Białko: 2,6g na KMC (1,8g zwierzęce)
Tłuszcz: 1,8g na KMC
Węglowodany: 6,2g na KMC
2625 kcal
Czy po którym¶ z tych składników masz problemy z kichami?? Pozdro
nie ogololnie...tylko co do tej papryki mozna to np zast±pic serkiem wiejskim albo jogurtem jakims...aaa i co do tej oliwy..to mam wypic czy dodac do potrawy?? ogolnie dietka nice sog for U
Twoje zapotrzebowanie kaloryczne
Współczynnik BMR
Aby utrzymać wagę
Kalorie kcal
Węglowodany (55%) kcal = gram
Białko (15%) kcal = gram
Tłuszcz (30%) kcal = gram
Aby schudn±ć kg na tydzień
Kalorie kcal
Białko (15%) kcal = gram
Aby przytyć kg na tydzień
Kalorie kcal
Bialko (15%) kcal = gram
Aby przytyć 1kg na tydzień
Kalorie3037.35kcal
Węglowodany (55%) 1670,54 kcal =417,64 gram
Bialko (15%)455,60 kcal = 113,90 gram
Tłuszcz (30%)911.20 kcal =101,23 gram
Tyle wyszlo na kalkulatoze
http://www.programy.u.waw.pl/zapotrzebowanie-kalorie.php
nie ogololnie...tylko co do tej papryki mozna to np zast±pic serkiem wiejskim albo jogurtem jakims...aaa i co do tej oliwy..to mam wypic czy dodac do potrawy?? ogolnie dietka nice sog for U
papryke zast±p innym warzywem, oliwe pij jak Ci się podoba
Stosuj póki co t± dietke i pisz jak idzie waga.