PDA

Zobacz pełną wersję : Arkusz dietetyczny

Scott
30-01-07, 22:01
Napisałem taki arkusz w excelu słuzący do obliczenia naszego zapotrzebowania na białko, węglowodany, tłuszcze i energie, oraz pozwala wprowadzic z podrecznego spisu produktow jakies produkty i okreslic ich ilosc, tak by dopasowac je do zapotrzebowania:] spis produktow ma ponad 550 pozycji, jest ułożony alfabetycznie i odszukiwanie czegos raczej nie stanowi problemu. Dodatkową funkcją jaką tu wprowadziłem jest "zapotrzebowanie procentowe" daje nam to możliwość dzielenia dziennego zapotrzebowanie na porcje, tj jeżeli chcemy miec 5 posilków dziennie wpisujemy 20%. Widziałem pare podobnych arkuszy, ale może ten się Wam spodoba:] zrobiłem takie coś i chce się tympodizelić, moze się komuś spodoba :]
Acha i majła instrukcja: Z arkuszu "Spis produktów" wyszukujemy interesującą nam pozycje i zaznaczamy nazwe wraz ze wszystkimi wartościami odrzywczymi, następnie kopiujemy je i wklejamy w arkuszu "Arkusz dietetyczny" w miejsce nazwy produktu i uzupelniamy ilosc spozytego produktu. Wkleilem tam najczestrze i najprosciej dostepne produkty, zeby mozna sobie bylo dla przykladu poprobowac. Pozdrawiam i moze licze na jakiegos SOGa czy cos xD

:arrow: Pobierz arkusz dietetyczny by Scott (http://www.uploading.com/files/7D0RY4Z4/Arkusz_dietetyczny.xls.html)

tomek.
31-01-07, 09:34
SOG jak nic

kociolcyk
31-01-07, 16:43
za takie cos to sie i 2 należą :wink:

marcinczwa
31-01-07, 16:58
a to i jak dam SOGa

Bugiel
02-02-07, 16:48
dalem jeszcze i ja xD