Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : pomóżcie !!

bialy123
21-02-10, 11:44
Witam wszystkich którzy tu zajrzeli i doradza mi w paru sprawach :happy:

A wiec cwicze na silowni juz koło 2 lat. Pod koniec października miałem maly wypadek samochodowy i musialem zaprzestać treningow. W ciągu tych miesięcy przybralo mi sie 11 kg sadła hehe. W styczniu wrocilem na silownie a od marca zaczynam biegac aby to zrzucić lecz nie wiem jak intenstwnie biegac i czy z kilogramami nie zrzucę także miesni a tego nie chcem . Myslałem tez o odżywkach i jakis spalaczach . ale tak zeby tracic tłuszcza a zyskiwać mase mięsniowa.

Pomozcie !!

Z góry dziekuje za odp, clap

grochos
21-02-10, 11:56
ladnie Cie zalalo kolego...

po pierwsze: nie dasz rady gubic sadla i nie tracic przy tym ani jednego wlokna miesniowego...
po drugie: aby spalac jak najlepiej tluszcz (przy twoim wieku) powinienes miec tetno okolo 110 uderzen na minute(bez roznicy czy biegasz, plywasz czy jezdzisz na rowerze)... wysilek powinine trwac okolo 30/40 minut (oczywisce mozesz zaczac od 20 minut i zwiekszac, jednak docelowow powinines osiagnac te30/40 minut).
Jesli chcesz cwiczyc to moze zacznij od FBW (znajdziesz przyklady w dziale trening.) Gdy zgubisz nadmiar tluszczu to rob trening typu split (rowniez w dziale trening) i doloz do tego ze dwa razy w tygodniu aeroby.
Uloz sobie takze pozadna diete (to w sumie powinno byc na gorze jak priorytet) bez tego ani rusz... dzial Dieta - Dieta o ujemnym bilansie kalorycznym...

Po jakims czasie mozesz dozucic spalacz (odradzam L-carnityny), jak masz fundusz to animla cuts:)

i zapierda**** kolego:)

bialy123
21-02-10, 12:28
Dzieki, napewno sie dostosuje ale jesli chodzi o bieganie to nie ma problemu , juz sie sprawdzalem a i jako gówniarz dużo latalem dla siebie i na zawodach .

A jesli chodzi o odzywki to tylko animla cuts ? czy cos jeszcze hmb czy cos tego typu pieniadze w sumie nie graja roli :)

grochos
21-02-10, 13:19
animal cuts na spalanie

ja na redukcji wcinam tez aminokwasy UNILIVER

bialko wedlug brakow w diecie:)

maly25
22-02-10, 12:53
nie wiem kiedy biegasz ale zeby zminimalizowac spalanie miesni bierz aminokwasy przed i po bieganiu
lub przed i po treningu aerobowym

mtm
22-02-10, 22:25
Biegaj rano , wtedy smalcu najwięcej spalisz .
skorzystaj : http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?24563-Bieganie-A-Z