Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dobranie.

pawlikowski1
20-02-10, 23:57
Cześć wam wszystkim, mam pewien problem.
Mianowicie mam 14 lat, ćwiczę już 3 miesiące regularnie w domu:
pompki, przysiady, podciąganie się, brzuszki. Trening trwa około 20 minut, robię go codziennie.
Do tego dochodzą jeszczę 2 wfy po 2 godziny w szkolę i 1,5h piłki ręcznej.
Mój poblem polega na tym, że przy zwrościę 185cm moja waga wynosi 78 kilo.
I chcę zrzucić tłuszcz głównię z brzucha, możecię mi poradzić jakieś ćwiczenia? Bardzo bym prosił, bo ćwiczę i nie ma żadnych
wyników. A do tego prosiłbym o zaproponowanie jakiegoś spalacza i białka - mogę brać bo byłem na badaniach z piłki ręcznej ( moja szkoła jest sportowa ). I proszę nie proponować mi a6w ponieważ nie wyrabiam czasowo, bo mam za dużo nauki.
A i jeszczę bym prosił o ułożenie jakiejś diety ( żeby była ona osiągalna ) tzn, rzeczy które będę miał w domu bez problemu.
Jeżeli to podsumujemy to proszę o:
X Dobranie Białka
X Dobranie Spalacza
X Ułożenie diety
Będe bardzo wdzięczny, pozdrawiam.
:pray:

Essen
21-02-10, 10:22
Spalacza w tym wieku nie polecam. Zacznij robic aeroby i zdrowo sie odzywiaj i bedzie dobrze.

pawlikowski1
21-02-10, 12:09
Jednak ja chce spalacz, i lekarz powiedzial, ze moge go stosowac. Proszę mi jakiś dobrać.

Essen
21-02-10, 12:49
Skoro chcesz to tu masz polecane spalacze:
Alri - Venom Hyperdrive
MAN - Scorch
Olimp - Thermo Speed Extreme (TSE)
Trec - Clenburexin
Trec - Fat Killer
Universal – Animal Cuts

Ale chlopaki na forum polecja Scorch.

KowalX
23-02-10, 10:10
Jednak ja chce spalacz, i lekarz powiedzial, ze moge go stosowac. Proszę mi jakiś dobrać.
Kłamiesz,że tak powiedział.Żaden lekarz patrząc na skład Ci tego nie powie chyba,że jakiś konował.

dzbanekzwd
23-02-10, 19:33
j.w. napewno nie termogenik, l-karnityne albo jakieś cla jedynie.

Maci3k
23-02-10, 22:56
A moim zdaniem to powinieneś robić po prostu dłuższe treningi jeśli chcesz spalać tłuszcz 20 minut ciągłego treningu to za mało żeby tluszcz zaczął się spalać. Przynajmniej z mojego pkt widzenia i odpuść sobie jakiekolwiek odżywki bo narazie dzidzia jeszcze jestes i rośniesz na pewno wystrzelisz jeszcze do gory skoro masz 14 lat to sie wszystko zrownoważy. Jak dla mnie masz dobra wage do wzrostu i nie powinieneś się tym martwić. To że ważysz 78 przy wzroście 185 to nie jest żaden problem.

szycha77
24-02-10, 20:04

Ja też chcę wiele rzeczy a nie mam, a jak ty chcesz, to kup i dupy nie zawracaj!!!