Zobacz pełną wersję : brak mety w aptekach?
siemka, kumpel ma recepte ta mete PL i w żadnej aptece w moim miescie jej nie maja i każda sprzedawczyni dzwoniła do hurtowni i jej mówiono ze nie maja że została wycofana z produkcji, wiecie coś wiecej na ten temat bo w aptekach internetowych jeszcze maja hmm
Moje babka miala problemy z miesniami jej przepisal lekarz wlasnie mete. Szukalismy tego w calym województwie i nie bylo.
A czy coś wiadomo czy meta będzie produkowana nadal?
fallenursus
19-02-10, 22:57
http://www.myconfinedspace.com/wp-content/uploads/2009/12/its-not-funny-700x526.jpg
bez problemu idzie dostac pl mete na rynku,
bez problemu idzie dostac pl mete na rynku,
lg to znaczy, że z tym wstrzymaniem produkcji to ściema czy po produkcja naprawdę została wstrzymana a będzie jakaś nowa? W końcu Jelfe wykupiła litwińska firma (ponoć)?
Sosna, dlaczego Twój kolega nie zrealizuje w takim razie recepty w jakiejś aptece internetowej, jeśli tam mają zapasy metki?
co chwila wyburza kolejna afera ze jakby to jelfa wstrzymala produkcje tego czy tamtego,
to ze nie ma w aptece nie oznacza ze nie ma na rynku,
to za zasadniczo dwa rozne swiaty i rzadza sie swoimi odrebnymi prawami i zasadami,
Sosna, dlaczego Twój kolega nie zrealizuje w takim razie recepty w jakiejś aptece internetowej, jeśli tam mają zapasy metki?
no tak bedzie musiał w ostatecznosci, dopiero wczoraj pytał i nie było, a w aptekach internetowych to znów wyjdzie wiecej bo wysyłka i trzeba recepte wysyłać.
w interetowych jest zazwyczaj taniej, ale dochodzi koszt wysylki + sporo dluzej to wszystko trwa wiec raczej nikt w taki sposob kupna sie nie bawi,
Ja jestm ciekawy ile juz jest wyjebek mety niby PL, bo dość wysoka cena kusi na lewą produkcje :)
no kurna czyli jak ktos kto naprawde potrzebuje mety ma recepte to moze sobie nia tylek podetrzec.?? zalozmy ze biedna babcia nie dostanie mety w aptece to ma szukac jakiegos dila?? ja pitole tak to jest chyba tylk w pl. nema w aptekach a na czarnym rynku mety polskiej pod dostatkeim. masakra
fallenursus
20-02-10, 17:33
kaman panowie, czasy ze podjezdzala ciezarowka do fabryki farmaceutycznej i pakwoali ja cala mety/omy juz dawno minely. skoro nie dostepna w aptekach, to ta u dilerow napewno bedzie orginalem!
a ty to napewno wiesz bo siedzisz na miejscu i w dodatku w temacie, tak?
czy w necie cos znowu poczytales?
ht - niestety tak jest niekiedy, hcg rowniez nie ma od roku w aptekach i nikogo nie interesuje co sie dzieje z pacjentami... nawet zamiennika nie ma,
zazwyczaj apteki same probuja swoimi kontktami sciagac z zagranicy badz ludzie sami kupuja za granica jezdzac tak z pl receptami do czech, na slowacje, francji czy wloch,
fallenursus
20-02-10, 17:46
Ty myslisz ze ludzi mozna poznac przez ich posty na forum:) zostawie Cie twoim gdybaniom...
wybacz, ale jak szukasz internetowej sypmatii to pudlo - nie zawieram (nie poznaje) ludzi przez interent,
spokój ma być.
recepta czas nieokreślony to o tyle dobrze ;]
spokój ma być.
Niech Twój kolega jedzie do Reich'u i zrealizuje receptę :P
kaman panowie, czasy ze podjezdzala ciezarowka do fabryki farmaceutycznej i pakwoali ja cala mety/omy juz dawno minely. skoro nie dostepna w aptekach, to ta u dilerow napewno bedzie orginalem!
nie musisz o tym pisac kazdy wie o co chodzi.
spokój ma być.
recepta z data tylko 1 miesiąc aktywna.
no kurna czyli jak ktos kto naprawde potrzebuje mety ma recepte to moze sobie nia tylek podetrzec.?? zalozmy ze biedna babcia nie dostanie mety w aptece to ma szukac jakiegos dila?? ja pitole tak to jest chyba tylk w pl. nema w aptekach a na czarnym rynku mety polskiej pod dostatkeim. masakra
ht chyba nie spadłeś z nieba :)
babcia dostanie, zamówia i bedzie :)
czyli wniosek taki, że po metę należy iść do babci, aby zrealizowała receptę EWENTUALNIE wziąć jej numer PESEL i zrealizować receptę na nią :)
hahaha no dobre, nie wiem wejdz na neta , spisz numery tel z pobliskich aptek i dzwoń zeby nie jeździć bez celu ja zawsze tak robie, jak miałem recepte na pregnyl 1 opak to obdzwoniłem ok 20 aptek i w 2 było po 1 zastrzyku, hehe , ale 30 km dalej było 1 opak to jak kur... zakupiłem to nie wiedziałem jak nieść żeby nie rozbić, haha.
hahaha no dobre, nie wiem wejdz na neta , spisz numery tel z pobliskich aptek i dzwoń zeby nie jeździć bez celu ja zawsze tak robie, jak miałem recepte na pregnyl 1 opak to obdzwoniłem ok 20 aptek i w 2 było po 1 zastrzyku, hehe , ale 30 km dalej było 1 opak to jak kur... zakupiłem to nie wiedziałem jak nieść żeby nie rozbić, haha.
OT. Mnie jednak zawsze zastanawia wyraz twarzy lekarza, kiedy osobnik idzie - powiedzmy - do endokrynologa po recepte na clostilbegyt i tamoxifen. Jaka jest pierwsza myśl takiego lekarza? "Chłop miał raka w piersi i chce... zajść w ciążę?" :-D
Odnosnie metki nie moge sie wypowiadac, natomiast moge stwierdzić że w centralnej Polsce cięzko kupić testosteronum prolongatum a jelfy. W kilkunastu aptekach nie było i aptekarka dzwoniła przy mnie do hurtownii.Odpowiadano jej że są ogólnopolskie problemy w zaopatrzenie w ten lek. Recepte miałem na 2 opakowania, w czwartek udało mi sie załatwić w jednej z aptek z tym że odbiór był w piątek. Tak więc panowie kto planuje cykl na prolce zaopatrzyc sie, bo bedziecie kłuc dupy niepewnymi wynalazkami.Cena w aptece za 10 amp = 4 i pół najmniejszego doładowania heyah. Pozdrawiam.
Odnosnie metki nie moge sie wypowiadac, natomiast moge stwierdzić że w centralnej Polsce cięzko kupić testosteronum prolongatum a jelfy. W kilkunastu aptekach nie było i aptekarka dzwoniła przy mnie do hurtownii.Odpowiadano jej że są ogólnopolskie problemy w zaopatrzenie w ten lek. Recepte miałem na 2 opakowania, w czwartek udało mi sie załatwić w jednej z aptek z tym że odbiór był w piątek. Tak więc panowie kto planuje cykl na prolce zaopatrzyc sie, bo bedziecie kłuc dupy niepewnymi wynalazkami.Cena w aptece za 10 amp = 4 i pół najmniejszego doładowania heyah. Pozdrawiam.
u to już widze że ze wszystkim problem :(
Jesli chodzi o recepte na tamox to jak bys poszedł i powiedział prawde że masz to od saa to spokojnie da receptę ale muszę powiedzieć w sekrecie że tamox pomału już też robi się problemem w aptekach ale ten srodek musi być bo za dużo kobiet to stosuje.
babcia na szczescie ma wnuczka co jej pomoze z ta meta. hehe bez recepty;)
moze nie maja wpisanej daty w ta recepte i daltego o dlugim czasie realizacji :)
szybciej jednak z rynku dostaniesz niz w aptece skoro masz taki problem w rejonie gdzie mieszkasz,
w środe całe kielce objeżdżę, każdą apteke i jeszcze zobacze, bo szkoda żeby sie to zmarnowało, wejde do apteki i jak nie prośbą to groźba :evil: i maja miec ;]
w środe całe kielce objeżdżę, każdą apteke i jeszcze zobacze, bo szkoda żeby sie to zmarnowało, wejde do apteki i jak nie prośbą to groźba :evil: i maja miec ;]
wejdz na neta , spisz numery tel i dzwoń, po co jeździć.
za niedługo się okaże że meta już z rok nie będą produkować a na czrnym rynku będzie bezproblemowo, hehe, daje mi to troszke do myslenia.
Z pewnością telefon będzie tu ułatwieniem o ile lek będzie w aptece., ale tak jak opisywałem w moim przypadku każda z farmaceutek dzwoniła do hurtowni i tam uzyskiwała informacje o ogólnopolskim braku prolki. Ten ogólnopolski brak to może lekka przesada bo jednak udało sie załatwić, ale sugerowałbym o ile to mozliwe wchodzić do aptek i prosić aby dowiedziano sie w hurtowni.O ile będzie zostawiasz recepte i odbierasz na drugi dzień. Oczywiście mam na myśli nie tylko prolke lecz także inne specyfiki potrzebne do kuracji medycznej he he .Pozdrowienia i nie martwic sie na zapas koksy.