Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : SUple na redukcję masy

jerzyk
18-02-10, 11:34
Witam,

Ostatnio troszkę obrosłem, od marca chcę wrócić na siłownie + bieganie w celu redukcji masy.
Ostatni raz ćwiczyłem na siłowni 3 lata temu, wtedy brałem samo CLA, miałem jakieś tam rezultaty. Ale tym razem musze więcej zgubić. Dlatego chcę powiększyć zestaw suplementów.

Mam 23 lata i 183 cm, moja normalna waga wahała się między 92 - 94 Kg, obecnie mam 100 - 102 kg i wyglądam jak kobieta w 8 miesiącu ciąży (mówie o brzuchu i cyckach... ) mimo że zawsze klata była moim atutem...

Moim celem jest zrzucenie poniżej 90 kg do września. Może niechodzi o samo zmniejszenie cyferek co o poprawe sylwetki ...

Planuję zakup CLA OLIMP TONALIN, zastanawiam co do tego dołożyć, nie moge brać samych spalaczy typu FATBURRNERY gdyż mam problemy z ciśnieniem. Obecnie nie biorę leków na nadciśnienie, chodzę oddać krew co 2 - 3 miesiące i nic mi nie dolega.

Zastanawiam się czy na początek nie dołożyć kreatyny, mam bardzo słabą kondycje, kiedyś kreatyna całkiem nieźle poprawiła moją wydolność w czasie biegania.

2 sprawa, mięśnie też strasznie mi sflaczały i chcę je troszkę odbudować.
Czy można brać jakieś suple na powiększenie masy mięśni przy jednoczesnym braniu supli na spalanie? Pewnie można, ale czy to ma sens ??

Jednym słowem, chciałbym dobrać suple do CLA w celu redukcji tłuszczyku i w celu poprawienia mięśni, siłownia 3 razy w tygodniu i 2 razy biegi.

L-karnityna ? co jeszcze jest dobrego na spalanie dla osoby z problemami z ciśnieniem ??

MolderDist
19-02-10, 14:45
Z problemami z ciśnieniem powiadasz.

Wszelkie typowe termogeniki odpadają

Naprawde chcesz się bawić z CLA? Conajmniej 3 g dziennie musisz łykać - strasznie drogie a i tak efekty mizerne.

L-karnityna jak najbardziej w tym wypadku - nie zaszkodzi przy problemami z ciśnienie, a zawsze moze pomoc.
Polecam l-canityne 600 z Actvlaba - 135 kapsułek tanio wychodzi, bierz spokojnie 3 g przed treningiem/bieganiem.

Duże dawki magnezu i wapnia (najlepiej chelatowane)
Dużo zielonej herbaty (lub ekstraktu w kapsułkach)
kwasy omega-3

Kolejna sprawa - nie da się spalać tłuszczu i budować mieśni, więc najpierw zredukuj do wyglądu, który Ci odpowiada i zaczniesz budować mięśnie.
Kreatyna zbędna.

fallenursus
19-02-10, 14:49
Witam,

Ostatni raz ćwiczyłem na siłowni 3 lata temu, wtedy brałem samo CLA, miałem jakieś tam rezultaty. Ale tym razem musze więcej zgubić. Dlatego chcę powiększyć zestaw suplementów.

kvrwa dobre.leniu patentowany

MolderDist
19-02-10, 15:01
haha nie no jest wesoło :-D

bibski
19-02-10, 19:11
kvrwa dobre.leniu patentowany]
a juz miał być smutny dzień

grochos
19-02-10, 19:22
Duże dawki magnezu i wapnia (najlepiej chelatowane)
Dużo zielonej herbaty (lub ekstraktu w kapsułkach)
kwasy omega-3

.

Z tym sie zgadzam, ale jakis czas temu poruszylem temat, ktory jest dosc kontrowersyjny... mianowicie opieraac sie na badaniach mojego profesorka z AWF'u, stwierdzilem iz L-carnityna nie dziala chlopaki... sa przy niej takie same efekty jak by sie jej nie bralo... dlatego L-carnityne stanowczo odadzam...

Odpowiadam odrazu na kolejne pytanie:
Dlatego ze nie ma ona transportera, ktory wprowadzil by ja do wlokien miesniowych, wiec krazy sobie tylko po ukladzie krwionosnym, a pozniej ladnie kazdy z was sobie sika l-carnitynka:) pozdro

MolderDist
19-02-10, 22:45
Przecież rozmawialiśmy na ten temat

nawet cały link wkleiłem z wieloma badaniami

nie wiem konkretnie jak jest transportowana

byc moze czesc jest tracone, dlatego tez proponuje sie duże dawki

Chesterxxxxx
21-02-10, 19:59
Bzdura!

2 miesiace Listopad-Grudzien, L-Karnitin Liquid Vitamax`a 500ml + 500ml GRATIS przy poprawnej diecie, treningu na mase i ze 117cm w pasie spadlo do 110cm bez robienia brzuszkow i zadnych pasow neoprenowych, z supli tylko BCAA. 10-15ml rano na czczo i 10-15ml ok.1h przed treningiem a w dni nietreningowe 10-15ml na noc. Pozniej przestalem cwiczyc i zaniedbalem diete wiec do 113-114 wrocilo, kolejny cykl i kolejny zestaw w/w l-Karnityny i znow do 110cm z powrotem. Aktualnie 102cm po zmienieniu nawykow zywieniowych i zastosowaniu pasu neoprenowego, kazdy cykl na mase, zero biegania, roweru i basenu.

Bralem rowniez Cutting Edge 120tab i po ok.90tab odpuscilem stosowanie natomiast cykl dokonczylem, wiem, ze sie nie powinno przerywac suplementacji ale moze z 1cm spadl po 90tab wiec SHIT, dowiedzialem sie, ze L-Karnityna w plynie dziala inaczej niz ta z kapsulek a mianowicie atakuje inny tluszcz, ta z tabletek atakuje podobno ten podskorny, nie wiem ile w tym prawdy bo powiedzial to Pan ze "Strefy Mocy" a tam roznie sie znaja.

Tak czy inaczej dziala przynajmniej na mnie, Ja tez nie moge termogenikow, po 1kap TSE zaczelo mi serce walic(1sza porcja na czczo), zbladlem, zimny pot mnie oblal, bialo przed oczami, rece sie trzesly, porazka po prsotu, pobieglem do lazienki, zmoczylem glowe zmina woda, oplukalem twarz i jakos powoli doszedlem do siebie ale caly dzien taki niepokoj mnie trzymal, okropne uczucie.

Ostatnie wyczytalem w jakims magazynie branzowym, ze powinno sie zaczynac od najlzejszych spalaczy po 1sze dlatego, ze jak zaczniesz od mocnych to takie juz zawsze musisz stosowac a po 2gie, ze na 1szy cykl redukcyjny jak wezmiesz lekki to da tyle samo co mocny, trzeba brac stopniowo od lzejszych do mocniejszych. Dosc logiczne, najpierw latwo sie spala wiec lekki spalacze pomagaja a pozniej jak juz sie walczy o kazdy 1cm i kazdy kilogram do idealnej sylwetki to trzeba cos mocniejszego ogarnac.

Tak wiec polecam L-Karnityne w plynie czy Trec`a czy NOW`a czy Vitalmax`a bedzie mysle rownie skuteczna, tylko cena inna. Osobiscie mysle o zakupieniu CLA + L-Karnityna z Zielona Herbata Olimpu, ciekawy matrix lekkich spalaczy a moze byc efektywny bo kazdy z nich odpowiada za co innego wiec warto sprobowac w przyszlosci