Zaloguj siê

Zobacz pe³n± wersjê : P³ywalnia a si³ownia

kksmackoo
17-02-10, 17:48
WItam, w³asnie zaczalem chodzic na silownie. Od dluzszego czasu plywam wiec chcialbym robic to i to. Cwicze 3 razy w tyg na silowni (pon, ¶r i pt) Czy w dniach wolnych od silowni moge isc na basen np we wtorek i sobote? Z tego co czytalem miesnie potrzbuja chociaz 24h na regenracje, wiec czy nie bedzie to z soba kolidowalo? W ogole jak sie ma plywanie i silownia...mozna to laczyc? 2 pytanie, jak mi tutaj poradzono kupilem bialko myfusion, czy w dniu kiedy ide na basen moge brac je tak jak w dni treningowe na silowni?

Aris51
17-02-10, 18:18
twoj cel to masa czy redukcja
ale chyba masa
wiec jak bedziesz jeszcze chodzil na basen to zzucisz to co nabrales(tak mi sie wydaje)
widzialem jak jeden koles chodzil na basen i stracil kilka kilo

kksmackoo
17-02-10, 18:20
mam 188cm i waze 93 kg wiec chcialbym jednak troche zredukowac tluszcz...chyba ze nie jest mi to potrzebne...generalnie przy tej wadze jestem dosc szczuply nie ma wiekszego brzucha. Od pol roku biegam i chodze na basen do tego podst cwiczenia w domu jak brzuszki na laweczce czy pompki....co radzicie?

Aris51
17-02-10, 18:24
ale te 93 kg to sam tluszcz czy miesnie
ale radze najpierw zzuc tluszcz a potem nabierz masy miesniowej
i jezeli chodzisz tak na silownie to nabierzesz masy
zebe zrobic zezbe to trzeba co dzien
ile masz satzu

kksmackoo
17-02-10, 18:27
Dopiero zaczynam...bylem w pon pierwszy raz...dzisiaj ide drugi. I nie nie jest to sam tluszcz. Szczerze mowiac nie posadam za wiele tkanki tluszczowej....tak jak mowilem pol roku basenu i biegania dalo juz jakies efekty.

Aris51
17-02-10, 18:32
no to rowerek bieganie i do tego a6w
a jezeli dopiero zaczynasz to odpusc s e silownie i wez sie za to http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?25578-Trening-obwodowy-dla-osob-z-0-staem-(ACT)-video-opis-wicze

kksmackoo
17-02-10, 18:34
No wlasnie do tego artykulu ktory podales sie stosuje....czytalem go ostatnio i staram sie robic wszystkie cwiczenia zgodnie z opisem... DO tego dochodzi rowniez dieta...

szycha77
17-02-10, 20:25
Basen jak NAJBARDZIEJ wskazany. Zafiscie wzmacnia bary, klatê i plery.

kksmackoo
17-02-10, 20:28
O taka odp mi chodzilo, dzieki wielkie ;)

szycha77
17-02-10, 20:29
Spoko:) W³asnie siê wybieram, wiêc paaaaaaaaaaaaa