PDA

Zobacz pełną wersję : Cwicze 2 miesiace, od 2 tygodnie stanalem na tej samej wadze:/ co jest nie tak :/ ?

cheng
17-02-10, 16:22
Hej, nie wiem czy temat nadaje sie tutaj ale mimo to pisze. Cwicze 5 razy w tygodniu na silowni po 2h, ciezary, cwiczenia na nogi,rece,brzuszki, elliptical, sauna no jednym slowem sie nie opieprzam. W domu jestem na diecie, poleconej przez dietetyka i tak jem mniej niz powinienem, a mimo to od dwoch tygodni stoje na tym samym numerze na wadze :/ Normalnie trace juz motywacje na chodzenie na silownie bo jak za kazdym razem widze ten sam numer to mi sie odechciewa. Czy ktos wie czemu sie tak dzieje? Co jest nie tak????

Rokr91
17-02-10, 16:26
Dieta od dietetyka... jak się czyta różne diety od dietetyków to się dziwię, że zrobili ten zawód.

cheng
17-02-10, 16:28
co masz na mysli ?

fallenursus
17-02-10, 16:49
Hej, nie wiem czy temat nadaje sie tutaj ale mimo to pisze. Cwicze 5 razy w tygodniu na silowni po 2h, ciezary, cwiczenia na nogi,rece,brzuszki, elliptical, sauna no jednym slowem sie nie opieprzam. W domu jestem na diecie, poleconej przez dietetyka i tak jem mniej niz powinienem, a mimo to od dwoch tygodni stoje na tym samym numerze na wadze :/ Normalnie trace juz motywacje na chodzenie na silownie bo jak za kazdym razem widze ten sam numer to mi sie odechciewa. Czy ktos wie czemu sie tak dzieje? Co jest nie tak????

mam rozumiec ze od dwuch miesiecy jedziesz ta sama dietka?nie napisales ocb masa/wycinka, ale tak czy siak diete trzeba dokrecac do pewien czas bo jak widzisz na wlasnej skorze, zastoje sie robia :)
napisz cos o sobie. rozpisz diete/trening wiek,waga,bf%

cheng
17-02-10, 17:37
mam rozumiec ze od dwuch miesiecy jedziesz ta sama dietka?nie napisales ocb masa/wycinka, ale tak czy siak diete trzeba dokrecac do pewien czas bo jak widzisz na wlasnej skorze, zastoje sie robia :)
napisz cos o sobie. rozpisz diete/trening wiek,waga,bf%

No wlasciwie to tak, to znaczy nie jem tego samego co dziennie, mam kilka potraw na sniadanie, obiad itd. To znaczy w jaki sposob dokrecac, zmienic jedzenie czy pomniejszyc. Uwazam ze jem nawet malo, okolo 2000 kalorji dziennie. Kiedy zaczalem odchudznie wazylem 142 kg i spadlem do 131 kg. Co do diety no to

Sniadanie - przwaznie platki z mlekiem ( bardziej dietetyczne, nie cukrzane i kolorowe)
W pracy zakaski rano- jablko, migdaly (okolo 20) i pomarancz lub winogrona lub truskawki.
Sniadanie w pracy o 12 to ciemne pieczywo wraz z salatka z tunczyka, lub sledzie w pomidorach, lub bialy ser.
Przkaska po poludniu - to jogurt albo budyn ryzowy
Obiad - Kurczak z wazywami. Mieso zchabowe duszone z papryka i do tego kukurydza. Miesa mielone z kluskami i sosem pomidorowym. Ryba. <- Te potrawy wynosza okolo 600 do 650 kalorji.
Po silowni - Proteina i banan.

Ten plan byl kiedys sparzadzony przez dietetyka dla mnie. No i kiedys dzialal, bo to nie moje pierwsze podejscie na odchudzanie i kiedys zgubilem duzo wagi ale znowu sie rozpuscielem (ozenilem i zona bardzo dobre obiadki gotuje)

Mam 31 lat, no i tak wyglada trening:

5 razy w tygodniu na silowni 2 godziny dziennie. Zaczynam rozgrzewka 5 minut serce 150+/minute. Podnoszenie ciezarow, nie za wiele ale jeden dzien robie gorna czesc ciala; ramiona, plecy, rece i klata a na drugi dzien nogi. Wraz do tego cwiczenia na brzuch za kazdym razem. W dodatku robie 30 na elipticznym. Wedlug maszyny serce 150 - 155/minute. Spalam okolo 360 kalorji.

fallenursus
17-02-10, 18:59
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?24353-Rzeba-Odchudzanie-Jeste-gruby-Misnie-zakryte-s-pod-tuszczem-Trzeba-dziaa!! poczytaj to.

http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?18162-Przykadowe-diety-na-redukcj tylko przklady do porownania jak skomponowana jest twoja dieta a te prawidlowe, nie patrz sie na jaka wage sa one dobrane, tylko czy widzisz roznice ? i jaka?

http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?24413-Spalanie-tuszczu-A-Z rowniez warte przeczytania
jak i tematy w dziale ''czytelnia''

mysle ze jesli dasz na tyle z siebie to bedzie juz pol wygranej:) a na te drugie pol to my Ci juz cos wymyslimy......

szycha77
17-02-10, 20:23
Zmień dietetyka.

bibski
17-02-10, 21:21
polecam zielona i czerwona herbate z imbirem i cynamonem ostra papryke pieprz wegle do 18 chyba ze po treningu rób aeroby 4 razy w tygodniu zacznij od 30 min do 45 60 min
zerknij na dział dieta tam masz podwieszone diety redukcyjne

cheng
18-02-10, 14:08
Dzieki za wszystki porade. Patrzylem na diety, no i troche nie pasuja do moje trybu zycia, tak ze bede musial zprawdzic troche zmian, poniewaz wstaje do pracy o 6 rano, wracam o 17, na silownie o 18, o 20 w domu i spac o 22. Tak ze tyle posilow po silowni raczej w siebie nie wcisne :)

Co do herbaty, to pije dwie zilone dziennie, ale napewno podkrece elipticzny, bo jak narazie podkrecalem tylko poziom a nie wiecej czasu. Poziom nie daje mi wiele z tego co widze.

Pusia
20-02-10, 11:51
Serducho troche za duzo, zakup omege3 - zawsze pomaga na zbicie(ja mialem nadcisnienie i zbilem serducho do 125 w czasie aerobow) -a le to tez przyjdzie z utrata wagi

Z tego co pamietam to przy mojej topowej wadze i odchudzaniu tez mialem z 2tyg przestoju i najgorsze jest poddawac sie w miedzyczasie i zaprzestac, i sie zalamac :)

W kazdy posilek ktory jesz wrzuc bialko, trzyma pozytywny poziom azotu w organizmie - korzystny przy spalaniu fatu (pozdro Fallenursus :D)

A dietetyka jebnij w ryj ;) - sam kiedys myslalem ze dietetycy to sa takie 'guru' jesli chodzi o zywienie i zawsze Ci pomoga ale jak sie dluzej nad tym zastanowilem to oni wszystko znaja z ksiazek, a osoby na tym forum co sie na tym naprawde znaja, wiedza to nie tylko z ksiazek/for/stron ale i wlasnego doswiadczenia ktore bije wszystko inne na pysk.

Zonka ma to do siebie ze dbac o Ciebie powinna, takze nie ma wpieprzania tylko jest kurczak,ryba,indyk,wolowina.

Jak masz troche pieniazkow do wydania to mozesz kupic bialko i pic zamiast posilku, az tak Cie obciazac nie bedzie a zawsze dostarczysz bialko nawet przed snem :)