Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Białko?

Greg_H
16-02-10, 08:42
Witam!

Na siłownię chodzę już prawie trzy miesiące. Zależy mi głównie na wyrobieniu sylwetki ( mam lekką nadwagę). Po pierwszych dwóch miesiącach schudłem 3 kg, nie stosowałem diety. Od kilku dni biorę Omega-3 i ClA z zieloną herbatą i l-karnityną. Stosuje ścisłą dietę. Zeszły kolejne 2 kg w 3 dni:surprised:. Oczywiście stosuje trening aerobowy. Jestem endomorfikiem.

Moje pytanie;

Czy dokupić do tego jakieś białko na budowę mięśni bo z czegoś one muszą się budować. Na siłowni jestem cztery razy w tygodniu.

A i co sądzicie żeby później łączyć kreatynę z HMB?

Pozdrawiam!

klocur
16-02-10, 10:25
przede wszystkim, robiac redukcje nie zbudujesz miesni, zapomnij o tym. mozesz tylko zapobiegac temu zeby malały i tu jest rola diety i bialka.
2kg w 3 dni to chyba za duzo. stosujac taka diete (mniemam ze 1000kcal) bedziesz tracil miesnie i spowolnisz metabolizm a nie o to chodzi. w jednym z podwieszonych tematow w dziale DIETA masz rozpisane diety na redukcje
pozdr

maly25
16-02-10, 11:50
kup samo krete, jakies mono
a hmb sobie daruj szkoda kasy

grzechu-82
16-02-10, 23:48
Lepiej zamiast krety BCAA i glutaminę.

fallenursus
17-02-10, 00:47
Witam!

Na siłownię chodzę już prawie trzy miesiące. Zależy mi głównie na wyrobieniu sylwetki ( mam lekką nadwagę). Po pierwszych dwóch miesiącach schudłem 3 kg, nie stosowałem diety. Od kilku dni biorę Omega-3 i ClA z zieloną herbatą i l-karnityną. Stosuje ścisłą dietę. Zeszły kolejne 2 kg w 3 dni:surprised:. Oczywiście stosuje trening aerobowy. Jestem endomorfikiem.

Moje pytanie;

Czy dokupić do tego jakieś białko na budowę mięśni bo z czegoś one muszą się budować. Na siłowni jestem cztery razy w tygodniu.

A i co sądzicie żeby później łączyć kreatynę z HMB?

Pozdrawiam!

zgubiles wode/cukier z miesni, w zaleznosci jaka diete stosujesz lub co jest najbardziej prawdopodobne przez 3ema dniami wazyles sie wieczorem, a teraz rano:) piszesz ze stosujesz trening aerobowy, mam rozumiec ze nie nie podnosisz zadnych ciazarow?rozpisz dietke/trening cos sie napewno dobierze.

przede wszystkim, robiac redukcje nie zbudujesz miesni, zapomnij o tym.
a Ty kolego ine rozpowszechniaj gupot

klocur
17-02-10, 08:36
fallenursus jak ktos nie ma zamiaru wbijac jak ty to nie ma opcji zeby zrobil jednoczesnie mase miesniowa (dodatni bilans kaloryczny) i redukcje (bilans ujemny)

w takim razie poleć koledze cos cudownego z dzialu doping

pozdr

maly25
17-02-10, 08:37
Lepiej zamiast krety BCAA i glutaminę.

on napisal co potem,czyli co po redukcji
to co ma sobie bcaa kupic....na przyrost masy miesniowej

fallenursus
17-02-10, 13:34
fallenursus jak ktos nie ma zamiaru wbijac jak ty to nie ma opcji zeby zrobil jednoczesnie mase miesniowa (dodatni bilans kaloryczny) i redukcje (bilans ujemny)

w takim razie poleć koledze cos cudownego z dzialu doping

pozdr

Doping tylko ulatwia sprawe. Bez tego tezmozna ale nikt nie twierdzi ze bedzie latwo.

luo
17-02-10, 13:57
Doping tylko ulatwia sprawe. Bez tego tezmozna ale nikt nie twierdzi ze bedzie latwo.

Dokładnie, znam kilka osób które robiąc lekką wycinkę dokładali trochę suchej masy. Wystarczy znać swój organizm, dobrze dobrać dietę, suple i aeroby. Chyba że mówimy tutaj o pozbyciu się sporej nadwagi to wtedy bez soków jest to praktycznie niemożliwe

Greg_H
24-02-10, 01:06
Przepraszam, że tak długo nie odpisywałem ale wyjazd mi wypadł.

Wracając do tematu:

Już półtora tygodnia biorę CLA z zieloną herbatą i l-karnityną oraz kwasy omega-3. 2 kilogramów w 3 dni rzeczywiście nie straciłem, jakoś się musiałem źle zważyć rano. Teraz odkąd stosuję wcześniej wymienione środki w sumie straciłem 0,5 kg.

No to teraz bardziej szczegółowo;
Trening:
Na siłowni 4 razy w tygodniu po dwie 1,5h-2h. Trenuje za każdym razem określone partie mięśniowe. Zwykle klatkę piersiową z bicepsem itp.
Może nie nazwałbym tego ciężarami ale dość intensywnie wyciskam.
Jeśli chodzi trening aerobowy to na siłowni bardzo rzadko znajduję czas żeby np pobiegać na bieżni, ale za to w domu codzinnie systematycznie przez godzinne boksuję worek treningowy:)
Dieta:
Może zacznę od tego że najprawdopodobniej jestem endomorfikiem.
Jem 3 posiłki dziennie, z kolacją zawsze staram się wyrobić przed 19:00.
Jem to co mi w domu dadzą. Staram się aby w tym co jem było bardzo mało tłuszczu. Poza tym staram się nie przekraczać dziennie 1500-2000 kilokalorii.( gdzieś wyczytałem że przy moim wieku i innych parametrach; 17 lat 198 cm 94,5kg powinienem jeść 3000-3200 kcal dziennie).

No dobra to teraz po co zawracam Wam głowę;

- czy z powodu takiego odzywania dobrym pomysłem byłoby żeby kupić jakieś białko do zwiększenia podaży białka :)

- jak najskuteczniej pozbyć się opony z brzucha (brzuch trenuje dośc intensywnie ale nie widać go z pod warstwy tłuszczu)

Pozdrawiam!

fallenursus
24-02-10, 20:07
bialko jak najbardziej bym kupil. nie kazdemy sie chce,ani ma czasu gotowac i wsuwac 5-6 posilkow dziennie. tymbardziej ze profesjonalista nie zostaniem.szamiesz 3 posilki pelnowartosciowe(zdrowe,poszukaj jakie w podwieszonych)+2 szejki miedzy posilkami.staraj sie jesc posilek,pic bialko co 3 godziny. nie wazne o ktorej jesz kolacje, wazne co na te kolacje jesz.najlepiej bialko+zdrowe tluszcze. nie sugeruj sie dietami podwieszonymi bo sa ogolnie zrobione.sugeruj sie tym z jakich skladnikow one sa zlozone. musisz sam poznac siebie i na co najlepiej reagujesz. sprawdzic po jakim jedzeniu ''czujesz sie lepiej'' czy twuj organizm potrzebuje wiecej weglowodanow czy wystarczy ze podasz wiecej bialka/tluszczy zeby zbudowac miesnie.(miesien na bialku zbudowany ladniejszy jest).kazdemu latwiej zalac sie weglami i wygladac jak swiniak na omie.to nie sprint, to maraton wiec sie na to przygotuj:)

maly25
25-02-10, 17:09
to nie sprint,to maraton
za to sog leci

Mates842
25-02-10, 18:03
Nie da sie zrzucic opony tylko przez intensywne robienie brzuszkow nie da sie zapamietaj to sobie!!!
Aeroby i jeszcze raz aeroby tylko to pomoze ci zrzucic zbedne kilogramy....pozdrwonia i nie poddawaj sie!!

Greg_H
25-02-10, 22:34
SOG poszedł za opinie na temat czy białko dokupić, uważam ze to sprawiedliwe.

Greg_H
26-02-10, 10:27
Sorry nie zrozumiałem o co ci chodzi:D