Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Trening czas zacząć...

kksmackoo
15-02-10, 10:18
Witam własnie zaczynam treningi na siłowni...Od dłuższego czasu miałem dietę nisko węglowodanową ze względu na swoja wagę. Zrzuciłem 16kg. Głownie biegam i chodzę 2x w tyg na basen. Teraz do tego dorzucam jeszcze siłownie. Nigdy nie chodziłem dlatego nie znam się na jakichkolwiek suplementach które mógłbym zacząć stosować na początku i potem. Chodzi mi głownie o redukcje tkanki tłuszczowej i zwiększenie masy mięśniowej.

Trochę info o mnie:

1. Wiek: 23
2. Wzrost: 188cm
3. Waga: 93kg
4. Staż treningowy: Jeżeli można nazwać to stażem...to 7 miesięcy bieganie ok godziny bez przerw 3x w tyg. Od 2 miesięcy basen 2x w tyg. Podstawowe ćwiczenia 300 brzuszków + 100 pompek 4x w tyg od 3 miesięcy.

Dieta w tej chwili cały czas typowo na zrucenie zbędnych kilogramów. Wygląda to tak:

8.00: Płatki kukurydziane z jogurtem 100g.
10.00: jabłko
11.00: serek wiejski 200g + 3 wafle ryżowe
13.00: jabłko
16.00: zwykły obiad (ziemniaki, jakaś surówka + mięso)
kolacji brak

No i co dalej? Właśnie zaczynam treningi na siłowni. Dzisiaj dzień pierwszy. Proszę o jakieś rady. Jak się przygotować, jakie odżywki zastosować na początek, czy w ogóle coś stosować. Dzięki za info z góry, mam nadzieje że wszystko dobrze objaśniłem.

kksmackoo
15-02-10, 10:27
Aaa do tego biorę cały czas L-kranityne z Threca... + iso podczas treningu.

ht
15-02-10, 11:12
bialka w tej diecie to prawie wogole nie masz. to po raz. po dwa kukurydziane zastap owsianymi, jogurt zastap odzywka bialkowa. ziemniaki zastap ryzem,. trening przez pierwsze 2-3 tyg polec ogolny. czyli jedno cwiczenie na jedna grupe miesniowa. po 3 tyg mozesz przejsc na trening 1-2grup miesniowych podczas jednej sesji.

szycha77
15-02-10, 11:32
Tak kolega napisał, za mało białka. Luknij do działu DIETA tam są przykładowe dietki. Jabłko można zjeść po posiłku a nie zamiast, no!
Z supli białko możesz łykać. Kreatynę dopiero po roku treningu. pod warunkiem, że będziesz się PRAWIDŁOWO odżywiać.
Przez m-ąc robisz ogólnorozwojówkę, czyli jedno cwiczenie na partię.

kksmackoo
15-02-10, 11:34
Ok tak zrobię, tylko zastanawia mnie jaka odzywkę białkowa kupic? Możesz coś doradzić? Nie znam się wiec pytam...aa i czy te płatki mieszać z ta odzywka? :>

szycha77
15-02-10, 12:03
Jako śniadanie tak. A co do białka to firm do wyboru i koloru, he he. Osobiście łykam Ostrowię WPC 80. Brałem Multipowera ale goniło mnie po tym. Dobre jest PVL z tym, że drogie. Spróbuj firmy Activlab oraz Fitmax.
Poczytaj na forum opinie.

kksmackoo
15-02-10, 12:13
Ok czyli zmieniam trochę dietę + białko. Przez 3 tyg trening ogólny...kumam. Zobaczymy co z tego będzie;)

ht
15-02-10, 12:58
a co sie stanie jak ruszy z kreta od razu?? bo troche mnie to rozbawilo ze po roku dopiero mozna wrzucic monohydrat...co do bialka ktos dawal linka do dymatiza za 109zl. dobre bialeczko. z takich tanszych. ja ost pije myofusion gaspariego. tez super bialeczko

kksmackoo
15-02-10, 13:40
a co sie stanie jak ruszy z kreta od razu?? bo troche mnie to rozbawilo ze po roku dopiero mozna wrzucic monohydrat...co do bialka ktos dawal linka do dymatiza za 109zl. dobre bialeczko. z takich tanszych. ja ost pije myofusion gaspariego. tez super bialeczko

No wlasnie to co z ta kreatyna? Slyszalem ze kreatynka na sile tak? CHyba ze sie myle...?