Zobacz pełną wersję : Zgaga
Panowie,
nieustannie towarzyszy mi uczucie zgagi na cyklu. Macie jakieś rady na to?
Posiłki jem między 15-20minut (nie wiem czy to szybko czy wolno). Ok, skocze jutro do apteki, bo jakiś stuff na zgagę.
Jest od pierona róznych preparatów jak Rennie, Alusal one neutralizują kwas zołądkowy. Ja biore troche zwykłej sody tak płaską łyzeczke na pól szklanki wody. Wypij to , odbije Ci sie i ulga od razu. Najlepiej jednak zaobserwuj po czym to masz. Ja mam na kacu oraz jak wypije za dużo kawy. Poobserwuj organizm ale soda dorażnie Ci pomoże na 100%.
fallenursus
14-02-10, 22:27
skonczysz mete,skonczy sie zgaga.tough it out!:twisted:
fallenursus
14-02-10, 22:34
prawda to je, bo jak byl na ckd to nie mial zgagi:) mnie to samo meczylo. ckd 0 zgagi a powinna byc i to dosc ostra, a jak zaaplikowalem mietka to targalo bebechami ze czasami mialem dosc, w przeciwienstwie do wina, gdzie dawki byly po 75mg dziennie i flaki przyjmowaly to z usmiechem.
Jeszcze niecałe 2tygodnie, więc przeżyjemy :)
polecam ranigast max - pare minut i czujesz poprawe
drzemka, zasypianie na lewej stronie (od serca) - ranigast max min przez tydzień 2 tab dziennie - czasami chłodne mleko, minimalna ilość dojrzałych owoców, ogr. przypraw a w szczególności soli - kawa w min, ilościach jak i herbata - woda niegazowana - maraton przez miesiąc i będzie ok