Zobacz pełną wersję : co na 2gi cykl
witam :)
poki mam cos kasy chciałbym juz powoli kompletowac składniki
to bedzie moj 2gi cykl pierwszy byl na CREAPURE z TRECA
myslałem zeby zaaplikowac CREATINE MONOHYDRATE z Universala lub Vitalmaxa (500g) + AAKG MEGA HARDCORE (120kaps - i tu pytanie czy to wystarczajaca ilosc??) z Treca + CLA z Treca ktore zostalo jeszcze z poprzedniego cyklu.
co myslicie o tym połaczeniu? moze zamiast aakg dac cos innego?
aha i co do kreatyny :) dawkowanie : 5g na czczo i 5g po treningu w DT / / / 5g na czczo w DNT?
prosze o odp :)
MolderDist
14-02-10, 00:03
może być
ale tego aakg za mało
ok w takim razie kupie wieksza pake ;) a do tego jeszcze jakis bialko bym dokupil dorzucil co powiecie na to białko ? http://allegro.pl/item917024457_dymatize_elite_whey_protein_2270g_3g ifty_suple24.html do tej pory stosowałem ostrowie ale moze bylo by dobrze sprobowac cos nowego stosowal ktos te białko ?
MolderDist
14-02-10, 23:29
Nie jadłem tego ale jest ok ;-) Jest wiele dobrych białek dlatego radze szukać właśnie po jakichś promocjach, bo czesto się zdarzają.
ja akurat jem WPC z Activlaba <wiśnia i banan> i jest również okej, te białka są gęstsze od innych dlatego ciekawa opcja jak ktoś lubi.
pan.wiesiu
14-02-10, 23:36
ja bym zrobil cykl 6-8tyg na samej kreatynie. dawkuj tak jak napisales: DT - rano i po treningu po 5 g, DNT z rana 5g. bialko dymatize jest b. dobre, ale zastanow sie czy nie dasz rady tak ulozyc diety, zeby nie musiec uzupelniac jej bialkiem z puszki.
pozdrawiam
na 2 cykl w sam raz :)
bialko niczego sobie cena/jakosc b.db jaca mowi , ze Rich Chocolate jest dobry w smaku ossobiscie probowalem tylko 1 raz byla to chyba jakas czekolada i byla gitara :P
MolderDist
14-02-10, 23:58
pan.wiesiu
ale odżywka białkowe jest niezbędna odrazu po treningu
więc nawet w tym celu małe ilości można miec ;-)
pan.wiesiu
15-02-10, 00:55
zgadza sie, ale jesli np. trenuje na osiedlowej silowni czy w domu i w miare szybko moze zjesc posilek potreningowy, to nie widze potrzeby brania chociazby izolatu.
pozdrawiam
ja wogole nie widze sensu picia bialka bezposrednio po trenignu. nalezy zajac sie odpudowaniem glikogenu w miesniach czyli raczej vitargo/carbo. ok 40 min po tym mozemy dopiero napic sie bialeczka.
MolderDist
15-02-10, 16:58
Uzupełnienie glikogenu wcale nie jest nawjażniesze, dlatego, że po treningu siłowym wcale nie uszczupla się zanadto jego zapasów.
Pozatym jest to długotrwały proce.
Szybkie węgle jak najbardziej ale bardziej w celu stymulacji insuliny, a nie odbudowywaniu glikogenu.
Więc jak coś to carbo a za max 20 minut białko, dłużej nie ma sensu czekać, trzeba jak najszybciej dostarczyć aminokwasów.
pan.wiesiu
Jak się nie jest na redukcji to izolat jest zbędny, wystarczy dobre wpc.
Ale nawet jak ma się blisko do domu to posiłek potreningowy nie dostarczy tak szybko aminokwasów do krwioobiegu jak odżywka białkowa.
dzieki za bardzo przydatne informacje :)
i mam jeszcze pytanie odnosnie dlugosci trwania tego cyklu. kolega wiesiu napisal 6-8 tygodni. czy to nie za dlugo?
w sumie wyliczylem ze cwiczac 4 razy w tygodniu kreatyny wystarczy nawet na 9 tygodni natomiast cwiczac 3 razy w tyg na jeszcze dluzej bo zuzyje jakies 400g. wiec zawsze i tak cos zostanie.
jak dawkowac to aakg? i o jakich porach stosowac? np razem z kreatyna?
i jeszcze mam pytanie odnosnie stosowania aakg razem z kreatyna jest lepszy efekt?
To ja mam małe pytanko jeżeli po treningu zarzucam krete + aminki, to białeczko tez powinienem pic czy nie???
jezeli masz diete odpowiednio zbilansowana w bialko to nie
No dietka jest ok po treningu zarzucam suple a po 30 minutach, pełen posiłek ryż cycek i warzywa
no wg mnie to mija sie z celem :) ja np po treningu jem suple 30min po bialko i powiedzmy banan a dopiero potem za jakies 2h jem obiadek ale jak ty bezposrednio po treningu dostarczasz odpowiednich skladnikow z pozywienia to jest git ;)
odświeżę temat bo mam zapytanie :)
zastanawiam sie wlasnie nad dokupieniem do tego CM3 - jablczan kreatyny ale nie wiem czy to ma sens :) dlatego postanowilem zapytac wtedy dawkowanie wygladalo by tak:
1) sposob
DT : 5g mono po przebudzeniu, 4 + tabsy aakg 30 min przed treningiem, 5g jablczanu kreatyny
DNT : 5g kreatyny po przebudzeniu
2giej dawki mono w DNT nie ma sensu ladowac w siebie ... (?)
no chyba ze bez kupywania mono to wtedy po treningu zwykle mono
DT:
mono rano 5g
przed treningiem AAKG
po treningu cm3
DNT:
Rano mono
w czasie treningu cm3
MolderDist
15-03-10, 01:25
jak wyżej bedzie ok
chociaż w DNT z dawki popołudniowej można zrezygnowac, ale mysle, że mono, tcm jest na tyle tanie, że ja bym dawał
a jeżeli ma ktoś mniej hajsu i ma krete mono to co lepiej do tego dokupić jabłczan czy horsepowera?
to bedzie moj drugi cykl ;]
napisz wlasny temat a nie odswierzasz stare i zobacz to http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?487-Zanim-za%B3o%BFysz-temat!-CZYTAJ
napisz wlasny temat a nie odswierzasz stare i zobacz to http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?487-Zanim-za%B3o%BFysz-temat!-CZYTAJ
nie chciałem zakładać nowego tematu bo często się powtarzał więc dopisałem tutaj