Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jakie Odżywki Jakie Brać i Jak

major147
28-01-07, 22:32
Witam

Ćwicze na Siłowni 2 miesiące i postanowilem zacząć brać odżywki . Jako cel postanowilem zacząć brać odżywki na mase i siłe . Na rynku jest ogormny wybór odzywek ale nie chce brac jakich popadnie aby sobie nie zaszkodzić .

Mam 195 wzrostu i waże 75 kg więc mam niedowage a mam spory problem aby przytyc .
Co do ceny odżywek to nie stanowi ona aż tak wielkiego prolbemu ale nie che znów kupywać najdroższych odżywek . Chciałbym abyscie mi powiedzieli jakie odzywki polecacie mi na początek . Jezeli są potrzebne jeszcze jakieś wiadomości to chętnie dopisze .

Z góry Dziekuje za Odpowiedzi

Prezydent_1c
28-01-07, 22:37
Na początek kup sobie Mass XXL (trec) trzymaj dobrą diete i powinno być dobrze. Jeżeli to ci nie wystarcza i jesteś napalony na odzywki to dokup sobie do tego glutamine i BCAA. Narazie nie kupuj zadnej kreatyny...

lukasz_g
29-01-07, 11:48
Gainer powinien ci wystarczyc, suple i tak ci wiele nie pomoga przy budowie ektmorfika.

Odżywek
29-01-07, 11:51
jak na twoi staz To jakis gainer ewentualnie Białeczko i narazie starczy a za jakies 4-5 miesiecy Kreatynka.pozdro :wink:

tom
29-01-07, 13:11
radze troche poczytac zmadrzec i zmienic zdanie i dopiero jak bedzie pierwsza stagnacja cusik mozesz sobie zapodac...a narazie dieta

robinnn
30-01-07, 20:09
Skoro ćwiczysz dopiero 2 miesiące , napewno masz kłopoty z utrzymywaniem diety , dlatego ja również polecam jako uzupełnienie odżywkę typu gainer . Po podaniu wzrostu i wagi wnioskuje , że dieta wyskowęglowodanowa byłaby wskazana w celu zdobycia masy w Twoim przypadku , do tego gainer 1 z Vitala , ma dobre proporcje białko-węglowodany , w sam raz dla Ciebie .

kacriims
31-01-07, 15:49
sugerował bym Gainerka choć wydaje mi sie ze 2 miesiace na siłowni to troszke za mało na odrzywki... powinnes ćwiczyć tak jak to powiedział Tom i jak poczujesz ze nie ma dalszych efektów to wtedy mozesz pomyslec nad czyms odpowiednim dla Ciebie:)a z pewnoscią do tego czasu zdobedziesz troszke info na ten temat i sam dla siebie dobierzesz cos najbardziej odpowiedniego :)
Pozdrawiam :) i rosnij wielki!!:)