PDA

Zobacz pełną wersję : trening na rzeźbe

Daro1988
11-02-10, 21:34
Witam

Chciał bym żeby ktoś rozpisał mi trening na rzeźbę szukałem po różnych forach tematów z planami ale nic konkretnego nie znalazłem .

fallenursus
11-02-10, 21:38
bo nie treningiem sie rzezbi.

Daro1988
11-02-10, 21:42
Super dzięki za twoją wyczerpującą odpowiedz niezły spam . Pytam się o trening na rzeźbę a nie o dietę poza tym mam już ułożoną dietę .

mtm
11-02-10, 21:47
Bo nie ma czegoś takiego jak "trening na rzeźbę" .

Trening na rzeźbę. Czyli jak trenować aby się wrzeźbić.

Na większości for internetowych dominuje pewien mit, mianowicie:
Chcesz mieć rzeźbę to zwiększ liczbę powtórzeń, zmniejszając jednocześnie ciężar, tak aby robic po 15-30reps.

Co oczywiście jest wielką bzdurą. Robiąc dużo powtórzeń małym obciążeniem możemy jedynie przepalić i spłaszczyć mnie, a przecież nie to jest definicją rzeźby, a uwidocznienie mięśni poprzez spalenie tłuszczu(wody podskórnej)

Jak więc ćwiczyć: a no normalnie, robiąc swoje fbw takim samym trybem. Nie zmieniając nic w zakresie powtórzeń. Dokładając do tego intensywne aeroby/interwały. Oczywiście sam trening nic nie da. Jak zwykle najważniejsza jest dieta. Stosujemy dietę z lekko ujemnym bilansem kalorycznym(ok 200-400kcal), oraz odpowiednią proporcję między białkiem, węglami i tłuszczami. Prawidłowe proporcje powinny się wahać w granicach: B: 1,8-2/kmc W: 3-5/kmc, Tł: 0,5-1,3/kmc, z tym że przy rzeźbie zapotrzebowanie na białko jest większe niż w przypadku planów masowych.

Oczywiście odbierajcie art jako poradę i naprowadzenie na właściwy tor. Jak chcecie rzeźby idźcie do działu dieta.

//Jolly
Możesz dołożyć super serie , krótkie przerwy między powtórzeniami 30-60 sek , ćwiczenia Izolowane .

luo
11-02-10, 21:47
Większość i tak zależy od diety i aerobów. Zresztą w dziale trening masz podane przykładowe plany to się rozejrzyj, a napewno coś znajdziesz.

btw. ^ 11mtm ładnie opisał, dałbym tylko trochę więcej białka/kmc

Daro1988
11-02-10, 21:54
Dzięki za pomoc teraz wiem gdzie popełniłem błędy . Od 2 tygodni ćwiczyłem na mniejszym obciążeniu i zwiększyłem ilość powtórzeń do 20 , zobaczyłem jedynie efekty że spadło mi 3 kg i to pewnie nie tłuszczu a tyle co przepaliłem mięśnie :/ załamka .

luo
11-02-10, 22:13
Niemożliwe żebyś w 2 tyg spalił 3 kg mięsa.. 1/3 to woda. Pewnie za szybko się bierzesz z obcinaniem kcal. Poczytaj trochę, masz w hoOoy artów o redukcji

Daro1988
11-02-10, 22:19
Dzięki za pomoc skorzystam z twojej rady :)