Zobacz pełn± wersję : Wzrost dłoni - czy możliwy w wieku powyżej 18 lat?
Chciałbym się dowiedzieć, czy możliwy jest rozrost dłoni, po ukończeniu 18 roku życia?
Idzie mi już 19, a moje dłonie s± mniejsze od dłoni nie jednego 14-15 latka, jeszcze gorzej z palcami, szczególnie najkrótszym (niecałe 5 cm!!!).
Nie wiem czemu mam takie małe, ojciec ma znacznie większe i masywniejsze, mama tak samo. Do tej pory nie miałem z nimi problemu, ale w czasie ćwiczeń ze sztang± (wiosłowanie, wspięcia na palce) po prostu bardzo Ľle jest mi trzymać ciężar.
ja mam 23 a tez mam małe dłonie , maly palec tylko 6 cm, wiec nie wiele wiecej niż Ty, i oglnie rece bardzo chude i drobne. a fakt , jak sie widzi tych nastolatkow co maj± łapy jak łopaty to... na pewno jak by sie robilo np na budowie rekam cale zyciei to dłon by sie powiekszyla, troche masy by sie nabralo,ale kosci raczej sie nie wydluza. sily chwytu tez mozna troche nabrac z czasem przeciez...
Ok, dzięki... ma nieco ponad 16 cm, więc chyba nie jest aż tak Ľle.
Ja mam 176 wzrostu.
no raczej nic nie zrobiisz chyba ze zachorujesz na guza przysadki mózgowej który sprzyja zwiększonemu wydzielaniu hormonu wzrostu.
ja mam duze dłonie, ok 21-22cm mały palec ok 7cm do tego grube, szkoda że moja genetyka nie zmienila tego na duze ramiona ;]
Napinacz01
11-02-10, 23:00
a pracowales kiedys ciezko gdzies?
bo od klikania w klawe nie ma sie duzych dłoni, ja mam 21/7 ;p
slim shady
12-02-10, 03:51
mi się od ćwiczenia dłonie trochę wyrobiły (ćwiczę już dłuższy czas bez rękawiczek) + od pracy fizycznej
a pracowales kiedys ciezko gdzies?
bo od klikania w klawe nie ma sie duzych dłoni, ja mam 21/7 ;pq
Nie pracowałem. 14 latkowie też nie pracuj±, tylko klikaj± myszk±, a większe maj±. Trudno, takie dostałem od natury, trzeba się pogodzić.