Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Xpand xtreme pump dynamize

tommm
10-02-10, 11:49
Witam. mam pytanie odnośnie XPAND XTREM PUMP DYNAMIZE. moja waga to 102 kg przy wzroście 178 cm,ćwiczę około pół roku, zakupiłem wyżej wymieniony produkt i mam pytanie czy dołożyć jeszcze zwykłą kreatynę i jakieś aminokwasy żeby iść w kierunku czystej masy mięśniowej .co warto dokupić ? nie chcę żeby waga zbytnio już poszła do góry .budżet na ten cel raczej nieograniczony

Sosna91
10-02-10, 15:39
hmm a jaki masz teraz poziom BF? bo w pól roku raczej tej wagi nie masz czystego miesa ;] ale jesli chcesz dalej masowac to dodatkowa kreatyna Ci nie potrzebna jak Xpanda Ci starczy. co do amino też zbędne ale jeśli diety dokładnej nie masz to możesz w DT brać.

niewula
10-02-10, 16:53
jak najbardziej powinienes dozucic krete , zeby bylo na po trneingu i w dnt

Sosna91
10-02-10, 17:01
według mnie nie,

- formuła okolotreningowa, czyli stosowany przed i po treningu
- bazuje na trzech podstawowych składnikach(arginina,glutamina i kreatyna) użytych w różnych formach

nie zawsze trzeba robic cykli na krecie i brać te 10g\ed sam Xpand pozwoli mu na troche lepszy trening niż dotychczas i to ze krety w nim nie jest pewnie duzo nie ma znaczenia, bo przy jego wadze już teraz do szybkiego wzrostu masy podchodzilbym ostrożniej gdyz nie jest za wysoki.

niewula
10-02-10, 17:30
ale po co marnowac odrzywke? ten xpand ma 5g krety w sobie , ale mysle , ze kozystniej by wyszedl na tym jak by dokupil jakas kreatyne za 50zl

xxmłodyxx
10-02-10, 18:23
z tego co pamietam to w xpandzie jest jabłaczan...moze mono jak juz jesli bardzo chcesz

dL31n
10-02-10, 18:28
Też biorę xpanda i mam do tego kreatynę cm3. Ja robię tak, bo tak wydaje mi się bardziej oszczędnie jeśli chodzi o xpanda. W dni treningowe z rana 5 tab. kreatyny + przed treningiem 6 tab. xpanda. W dni nietreningowe sama kreatyna z rana 5 tab. i wieczorem 5 tab.

niewula
10-02-10, 18:49
z tego co pamietam to w xpandzie jest jabłaczan...moze mono jak juz jesli bardzo chcesz

a czemu mono?? co musi byc inne, slabsze jest czy co?

Sosna91
10-02-10, 18:59
a czemu w ogóle uparliście sie caly czas na dodawanie do tego krety? ; > ma Xpanda, jesli starczy mu to niech bierze i tyle.

niewula
10-02-10, 19:17
kochany sosenka bede strzelal ale ten xpand ma okolo 800g a porcja ma chyba kolo 20g wiec jesli by bral 2 dizienie jak ty wskazujesz to mu starczy na 20 dni.Duzo?

Sosna91
10-02-10, 19:24
oj tam oj tam ;]

w ogóle to poczekajmy na autora bo jak tak patrze na jego staż\wage\wzrost to mam uczucie ze tłuszczu bedzie sporo u niego i moze lepiej by zrobił jakby pomyslał nad redukcja ;]