Zobacz pełną wersję : jak dieta?
tomek_2205
08-02-10, 19:31
witam. mam 17 lat, 180cm, 75kg. ćwiczę na siłce od 4 miesięcy, chciał bym się pozbyć ok 6 cm w pasie;-) czy ćwicząc na siłce + rower+ brzuszki + dieta białkowa jestem w stanie osiągnąć postawiony sobie cel? czy niezbedna jest dieta redukcyjna i jakieś suple?
pozdrawiam
Tak potrzebna będzie Ci dieta redukcyjna :) tutaj masz do wyboru http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=18162
brzuszki nie spalą Ci tłuszczy pamiętaj ;) tbo tłuszczy nie spala się miesjcowo tylko spala się go na caym ciele równomiernie ;) jeśli ćwiczyłeś kiedyś brzuch to zacznij robić trening ABSII na brzuch ;) to jak zrzucisz to ten fat to będziesz miał fajniejszy kaloryferek
co do rowerka to pamiętaj by jeździć w dni nietreningowe 3x w tygodniu po 30-40 min (bo tłuszcz zaczynamy spalać dopiero po 25 min. ćwiczeń - wcześniej spalamy tylko glikogen)
Suple nie są potrzebne grunt to się dietki trzymać i po problemie ;) Jakieś suple będziesz mógł wziąć po pewnym czasie jak zobacz że trzymasz się treningów a coraz wolniej chudniesz, a nawet bardzo wolno ;)
Ale jeśli teraz masz kasę i nie masz co z nią zrobić to możesz sobie kupić coś z CLA, L-kartnityny czy OMEGA3
ja na redukcji biorę krete zatrzymuje spadki mięcha