Zobacz pełną wersję : pomoc zielonemu :D
Witam chcialem prosic o pomoc kogos kto ma pojecie co i jak ja sie przyznam z miejsca nic nie wiem na temat cwiczen i diet wiec chcialem zapytac co mam zrobic aby przy wzroscie 176cm i wadze 75kg w wieku 19lat zrobic sobie do wakacji super brzuszek i ogolnie fajne cialko tzn chodzi mi glownie o ten brzuch bo mam go troszke jest taka faldka wieksza na dole ogolnie to jak stane z profilu przed lustrem to mam plaski brzuch rowny z klatka piersiowa ale jednak jest ta falda wiec jak mozecie poradzcie mi jak cwiczyc i jaka moze diete ja sie na tym nie znam wiec nawet nie probowalem zadnych diet i powiedzcie czy wogole dam rade to zrobic do wakacji?
Luknij wujek do działów; trening i dieta. Tam znajdziesz odpowiedzi na nurtujące cię pytania:rockon:
P.S. Nigdy nie jest za późno na ruch.
tzn wiesz ja nie siedze calymi dniami przed kompem czy cos ja sie duzo ruszam lubie pograc w pilke itp ale poprostu chcialem sie dowiedziec co mi radzicie konkretnie na brzuch bo wiele czytalem i nie ma odpowiedzi na to pytanie zeby zrzucic szybko brzuch jakas dieta malo jem to moge nie duze ilosci jesc i wogole
Po 1 nie spalisz tłuszczy miejscowo - spalasz go równomiernie na całym ciele
Po 2 spalasz tłuszcz ćwiczeniami aerobowymi np. rowerek/bieganie - muszą one trwać ok 30-40 min ponieważ przez pierwsze 25 spalasz glikogen, a dopiero później tłuszcz
Po 3 w międzyczasie możesz robić trening brzucha ABS II - nie zrzuci Ci on oponki ale jak jak schudniesz to będziesz miał bardziej wyrobiony brzuch dzięki niemu
Po 4 tutaj masz kilka przykładowych diet na redukcje: http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=18162
Po 5 jeśli chciałbyś zacząć chodzić na siłkę to zapraszam tutaj: http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=25578
oooo wielkie dzieki takiej odp oczekiwalem ;] hmm a sa szanse zrzucic to przez te niecale 5 miechow?
ja w miesiąc zrzuciłem 5 kg ;) więc dopowiedz sobie sam ;)
no to niezle :D tez bym tak chcial a mozesz podpowiedziec co robiles dokladnie ty i jaka dieta bo te diety to nie dla mnie patrzylem ale 6 posilkow nie mam kiedy tego jesc a po 2 liczenie tych gram ;/ lipa troche ;/
Mięśnią co 3-4 godz. trzeba dostarczać "paliwo" bo inaczej same się zeżrą. Nie będziesz odpowiednio jadł, to zostaną skora i kości.
a nie ma jakichs normalniejszych diet 3-4 posilkowych bez wazenia ?
Sa, to samo co w diecie z wazeniem tylko ze na oko :D
właśnie:yawn: tez tak sypie miche na oko i jest oka
oj mysle ze przez 6 miesiecy nie zrobisz "fajnego ciałka" jak jeszcze napisałeś ze masz brzuch równy z klatką hmmm ... skup sie albo na brzuchu albo na "fajnym ciałku" cokolwiek to znaczy wg Ciebie.
Wiele aspektów z tym się wiąże , dieta, trening, dieta , trening, trening :) zajżyj w te działy w podwieszone tematy wiele tam znajdziesz, zaryzykuje stwierdzenie ze wszystko co Ci wystarczy na początek.
trening+dieta+regeneracja=wyniki
dietka redukcyjna areoby i cierpliwość nic Ci więcej nie trzeba ;)