PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka kreta

Maniecki23ix
07-02-10, 18:06
Witam długo mnie nie było na forum i miałem 6 miechów przerwy od siłki. Mam pytanko do was jaka kreta będzie najlepsza dla kogoś takiego jak ja który przy wzroście 175 cm waży 120 kg, moim celem jest nabranie siły ale z minimalnym przyrostem zbędnej masy (mam na myśli że masa mięśniowa jest mile widziana lecz nie inna) Z góry dzięki za sugestie

D3
07-02-10, 18:15
Witam długo mnie nie było na forum i miałem 6 miechów przerwy od siłki. Mam pytanko do was jaka kreta będzie najlepsza dla kogoś takiego jak ja który przy wzroście 175 cm waży 120 kg, moim celem jest nabranie siły ale z minimalnym przyrostem zbędnej masy (mam na myśli że masa mięśniowa jest mile widziana lecz nie inna) Z góry dzięki za sugestie

Albo jesteś zaje*****e umięśniony albo zaje*****e gruby. Obstawiam to pierwsze. Najpierw MEGA redukcja.

Maniecki23ix
07-02-10, 18:23
Musze Cię zmartwić ale to drugie niestety. Redukcją chciałem sie zając po cyklu bo po co najpierw redukować i potem masic i znowu redukowac wiec wole najpierw troche pomasić a dopiero potem redukować. Tylko niewiem jaką krete wybrać w moim przypadku. mam nadzieje że coś zasugerujecie

D3
07-02-10, 18:28
Musze Cię zmartwić ale to drugie niestety. Redukcją chciałem sie zając po cyklu bo po co najpierw redukować i potem masic i znowu redukowac wiec wole najpierw troche pomasić a dopiero potem redukować. Tylko niewiem jaką krete wybrać w moim przypadku. mam nadzieje że coś zasugerujecie

Ale ty jesteś fest zalany. Chcesz masować i do ilu dobić? do 140kg? Odpuść sobie, bo będzie wyglądał jak pokraka. Zredukuj się do 75-80kg i wtedy pomyśl nad mądrym masowaniem. Zrób to z głową przede wszystkim, bo inaczej do stawy odmówią ci posłuszeństwa.

Maniecki23ix
07-02-10, 18:33
Niestety ale musze ci przyznać rację. Powiedz mi czy koniecznie musze robić redukcje, czy mogę w tym momencie ćwiczyć na siłę czy mam sobie odpuścić?? Jeśli moge ćwiczyć na siłę to co polecacie??

maly25
07-02-10, 22:56
jak pojdzie sila to masa tez.redukuj pierwsze