Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy można to łączyć??

Geryon
07-02-10, 16:09
Witam od jakiegoś czasu robię plan na masę. Przy czym chce zgubić tłuszcz którego mi nie brakuje szczegolnie na brzuchu. Do treningu masowego dodałem aeroby ( biegi interwał , oraz rowerek i ćwiczenia na brzuch) - jesli chodzi o suple narazie nic nie biore jadę na "sucho" może nie do końca ponieważ łykam codziennie Vita-Min plus Olimpu :) i do tego chce wziąć jakiś środek pomagający spalanie tłuszczu np OLIMP THERM LINE II - pytanie do Was czy jedno z drugim się nie gryzie a mianowicie robienie masy i spalanie tluszczu? Można to w ten sposób połączyć? chodzi mi wsumie tylko o brzuch jako tako nie jestem gruby 175cm -80-83kg to wydaje mi się waga odpowiednia jednak na brzuchu urosła duza opona która przeszkadza we wszystkim :)

patryk2603
07-02-10, 16:34
Wg mnie najpierw powinienes wziąść sie za masę a dopiero potem spalic tluszcz i rzezbic - aeroby nie sa przyjacielem masy :)

Geryon
07-02-10, 16:38
no sam nie wiem czy masz rację. Wydaje mi się , że w odpowiednim umiarkowaniem to aero dobrze robi nie trace kondycji ani szybkości. Do tego staram sie mieć popraną dietę jednak nie zawsze mogę jej dopilnować dlatego aero bede robił.

patryk2603
07-02-10, 16:41
No ok zrobisz jak chcesz, ale ja bym jednak najpierw zrobil mase miesniowa i codziennie np cwiczyl brzuch i biegal od casu do czasu, robili tak moi kumple i wyszlo im to na + :)

Geryon
07-02-10, 16:46
od czasu do czasu tzn? no ja robie mase i ćwicze brzuch ale codziennie to nie jest dobry pomysł mięsnie brzucha tak jak cała reszta mięśni potrzebuje odpoczynku to po pierwsze a po drugie trening mięśni brzucha nie spali mi tłuszczu. Tłuszcz się spala przy aero itp ćwiczeniach.

patryk2603
07-02-10, 16:52
otoż ja cwiczac sam brzuch przez pewien okres zycia spalilem tyle tluszczu ze sam nie moge wyjsc z podziwu, robilem codziennie tzn wtedy kiedy byla silka tylko po 20 powtorzen...

Geryon
07-02-10, 16:57
szczerze cięzko mi w to uwieżyć ale w takim razie gratuluje. Wiele czynników zależy od człowieka od organizmu. No cóż ale czekam na inne wypowiedzi co do tego spalacza. Bo póki co jest jedna wypowiedź tylko.

maly25
07-02-10, 23:03
ja mam podobny teraz problem ale nie rezygnuje z masowania,biegam codziennie rano przed sniadaniem licze nato ze pomoze.ty mozesz np.dolozyc aeroby w dnt

maly25
07-02-10, 23:04
otoż ja cwiczac sam brzuch przez pewien okres zycia spalilem tyle tluszczu ze sam nie moge wyjsc z podziwu, robilem codziennie tzn wtedy kiedy byla silka tylko po 20 powtorzen...

napewno to nie jest spowodowane tym ze brzuch cwiczyles

Geryon
08-02-10, 07:05
maly25 - no też mi się tak wydawało ze ten brzuch to nie od tego mu sie zrobił:)