Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Białka Serwatki dobre na przyrost masy ??

michall35
27-01-07, 22:17
Co o ty sądzicie ?? Przeczytałem o tym w jednym z artykułów czy to jest najbardziej wartościowe źródło Białka czy może polecacie inne produkty ??
Czy te Białka Serwatki pochodzą tak jak myślę z "domowej " serwatki ? Czy może się mylę

rafalkomando
28-01-07, 10:42
dobrze własnie ze dałes taki tema tez chciałem go załozyc bo estem ciekawy

tom
28-01-07, 21:47
znaczy serwatka z mleczarni?gowno...

gangster
28-01-07, 22:49
Tak bialko z serwatki ma najwyzsza wartosc biologiczna,jest najlepsze.

lukasz_g
29-01-07, 11:45
Bialka servatkowe sa najlepsze ale bialko z servatki sa do niczego bo to ogromna roznica :) Zawieraja sporo laktozy.
A najlepsze bialko naturalne jakie mozna dostac to oczywiscie.. bialko z jaja

michall35
29-01-07, 17:56
to napiszcie z czego są te białka serwatkowe jak nie z wytworów mlecznych ??

lukasz_g
29-01-07, 18:59
Jedne i drugie sa z wytworow mlecznych. ALw ich produkcja sie rozni. Bialka z mleczarni to odbadek np po serze zoltym i zostaje sprzedany za cene sporo nizsza niz te bvialka sprzedawane w sklepach z suplementami i zdrowa zywnoscia. Czemu? Bo koszty produkcji sa nizsze poniewaz bialka sprzedawane w sklepach sa oczyszczane dokladniej sa filtrowane itp i wlasnie dla tego zawieraja mneij laktozy, a bialka izolatek sa najlepsze bo sa do granic mozliwosci oczyszczone bo az 95% to bialko a reszta to znikome ilsoci tluszczy mikroskaldnikow oraz wody.

tak po lebku wytlumaczylem,

michall35
29-01-07, 22:18
Ok dzięki za wytłumaczenie czyli Białko serwatkowe tzw. własnej roboty :) są nic niewarte :mrgreen:

_Knife_
03-02-07, 16:18
Pieprzycie trzy po trzy.

LEKTURA

BIAŁKA SERWATKOWE

SERWATKA BIAŁKOWA

http://klub.chip.pl/mma/suplementy.html#23

jonasz7
03-02-07, 21:34
Najlepszy WPI potem WPC!!!
Tylko dobrych firm, jedyny tańszy wariant to Ostrowia.
pzdr.

MłodyPudzian
04-02-07, 19:18
Witam , ja mam pytanie odnośnie (D 40) Serwatki Demineralizowanej czy jest ona dobra?? Serwatka Firmy Ostrowia! W 100g produktu jest 11g białka, 70g weglowodanów i 2g tłuszczu, ale niestety przeczytalem ze w skład wchodzi laktoza... Wiec ogolnie czy ta Serwatka Demineralizowana jest dobra?

marcinczwa
04-02-07, 19:41
MłodyPudzian, ta serwatka nie jest dobra

nie kupuj tego

MłodyPudzian
05-02-07, 14:18
tylko ze ja to juz kupiłem :( wydawalo mi sie ze serwatka dobra sprawa :(

marcinczwa
05-02-07, 14:22
MłodyPudzian, to masz problem

MłodyPudzian
05-02-07, 14:30
Ale Dlaczego uważasz, że ona jest zła, naprawde wogole nic mi nieda?:( pieniążki wyrzucone w błoto??

marcinczwa
05-02-07, 14:38
większość to laktoza która nie jest polecana(jeżeli nie wiesz co to, poszukaj na forum)
przed zakupem trzeba było się spytać jeżeli nie byłeś pewien czy kupujesz dobry produkt
Ostrowia ma 2 produkty i wybrałeś ten zły(kierowałeś się ceną pewnie)

MłodyPudzian
05-02-07, 14:44
tak cena, pewnie chodzi ci o skoncentrowane białka serwatkowe tylko to jest strasznie drogie i na cykl miesieczny wyszedl by drogi... ale duzo osob kupowalo ta serwatke co ja wiec moze cos w niej jest :)... :(

marcinczwa
05-02-07, 15:46
ale duzo osob kupowalo ta serwatke co ja wiec moze cos w niej jest :)
kupują osoby podobne do Ciebie, które się nie znają i patrzą na cene

kieras
05-02-07, 16:33
Serwatke mozesz sobie sam zrobić hehe wystarczy miec pare kur koło domów łup łup niech zniosą i jazda do roboty... :P
Jak masz zamiar coś takiego kupować to nie kupuj za tanio(np. 5 kg za 30 zł ) bo to shit niezmieski pzdr

MłodyPudzian
05-02-07, 19:56
Kieras z ta serwatka wlasnej roboty to zes zablysna.... ale olac to, chodzi mi czy to wogole cos da ?? jezeli wlacze to do diety?? jednym slowem poprostu kreatynke kupowac bo takie cos to lipa;(

kieras
05-02-07, 21:19
hehe słuchaj kumpla matka robiła taka serwatke mu w domowych warunkach bo z wykształcenia jest technologiem zywienia i mówił ze całkiem całkiem jak na takie coś.Dać zawsze coś da,to zalezy....
Kretynka standardowa jest i luxus troche monohydratu nawodnic mięsnie troche jabłczanu i inych i jest spx pzdr

MłodyPudzian
05-02-07, 22:12
to ze wlasnej roboty sie da robic to wiem, ale jest ona duzo gorsza od tej oczyszczonej :) no a mi chodzi wlasnie oto czy ona cos da czy raczej zabierze :P no ok zakaczmy post jednym slowem dobre to moga byc skoncentrowane bialka serwatki ale i dobre ceny? a i ostanite pytanie czy podczas treningu zamiast wody pic mleko dobry pomysl??

jonasz7
06-02-07, 08:16
naprawde wogole nic mi nieda?

Nie da!! to raz, a smak to jest fatalny lepiek to daj psu albo wywal!!
Mam nadzieje że dużo tego nie kupiłeś?!
pzdr.

MłodyPudzian
06-02-07, 10:47
troche białka ma jednak zaryzykuje moze coś da, a propo wcześniejszego pytanie bo nie uzyskałem odpowiedzi czy zamiast wody podczas treninu pić mleko dobry pomysł?? oczywiście wtedy nie brać kreatyny jak pije duzo mleka, ale czy tak o teraz na sucho to dobry pomysl?

jonasz7
07-02-07, 10:32
Mleko podczas treningu chyba można pić ale lepsza jest dobra woda, mleko jest trochę ciężkie i jak się nim opijesz to ci się będzie chujowo ćwiczyć.
A do tego ala białka wsypuj sobie kakao rospuszczalne!! bo inaczej to się porzygasz!!
pzdr.

grzesiek k
07-02-07, 21:26
Kurwa nigdy nie pij mleka w czasie treningu lub przed potem tak się chujowo ćwiczy że masakra ja raz tak zrobiłem to ledwie co do 40 min doszedłem :sad:

kociolcyk
08-02-07, 15:58
D40 to hujnia jakich mało
ja ci takich produktów nie polecam
jadłem takie cos jak wpi95% za 8zł (kupiłem od kolegi spróbowac jak smakuje i 3/4 wylądowały w klozecie)
to jest zapewne cos podobnego-ta sam kategoria cenowa :lol:

grzesiek k
08-02-07, 21:38
U mnie 2 debili w szkole właśnie pije to samo i myślą że im 0,5cm w łapie przybędzie :lol: :shock:

jonasz7
09-02-07, 19:23
kociolcyk, ja sobie kupiłem tego dwa kilo i już przy pierwszym dawkowaniu się porzygałem!!
Nie polecam!!
pzdr.

grzesiek k
09-02-07, 19:46
E w smaku to może nie takie złe.Jak by się kto zmógł to by wpiepszył te 2 kg ale po co !! i tak by to gówno dało :neutral:

kociolcyk
09-02-07, 20:23
ja w sumie to zjadłek kilka nieregularnych dawek no ale i tak to wyjebałem wczesniej niec nie brałem to jeszce nie byłem taki wrazliwy na smak no ale jak to sobie przypominam to zygac sie chce

grzesiek k
09-02-07, 20:35
Kociolcyk przypomnij sobie jak ona smakowała czy była dobra jaki miała smak :lol: :grin: :mrgreen: :roll: na pewno ci nic nie zaszkodzi :grin:

kociolcyk
09-02-07, 20:38
Kociolcyk przypomnij sobie jak ona smakowała czy była dobra jaki miała smak :lol: :grin: :mrgreen: :roll: na pewno ci nic nie zaszkodzi :grin:
bo jej teraz nie zjem ale to jest ....
to jest NIC nei kupujcie tego za huja

grzesiek k
09-02-07, 20:42
nie martw się ale ktoś z naszej szkoły już to zrobił i jak już wcześniej napisałem 2 debili u mnie w szkole to je i myślą że im 0,5 cm w łapie urośnie :lol: :grin: :mrgreen: :shock: kurwa ładne matoły i wydali tylko 10zł za trochę gównianego proszku

jonasz7
10-02-07, 18:33
wydali tylko 10zł za trochę gównianego proszku

Chyba aż 10zł. :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
pzdr.

grzesiek k
10-02-07, 19:19
wydali tylko 10zł za trochę gównianego proszku

Chyba aż 10zł. :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
pzdr.
Sory właśnie tak to miałem napisać :lol: :grin:

jonasz7