Zobacz pełną wersję : Białko jego ilość, a zdrowie.
Witam, mam do was pytanie aktualnie waże 99 kg
Zażywam codziennie 153 gram białka, a czasami nawet 200 gram, przeważnie jem dużo nabiału i 6 jajek dziennie, może to jakoś negatywnie wpłynąć na serce ? Bo kilka razy zdarzyło mi się, że wieczorem, lub jak szedłem spać w lewej klatce coś lekko promieniowało. Szukam w necie ale nie spotkałem się z takim czymś, będę wdzięczny za odp.
Uprawiasz jakiś sport? Jesteś bardzo zalany tłuszczem?
slim shady
06-02-10, 23:30
nic Ci się nie stanie, klatka może bolec od ćwiczeń typu rozpiętki/przenosy albo inny powódzgłoś sie do lekarza bo serce to nie przelewki
Ćwiczę pod względem siłowym, jedynie gdzie mam problem z tłuszczem to pas, ale, nie mam go, aż na tyle żebym miał go się nie pozbyć, przy 1 dobrej redukcji.
Chodzi mi o to bo zjadam 400 gram twarogu chudego, a czasami 500 gram do tego 6 jajek i 1L mleka, mam to rozbite na 3 posiłki, nie stosuje więcej posiłków no chyba, że po treningu to jeszcze zupę mleczną dodaje z otrębami, z płatkami i ziarnami, lub ryż z kurakiem i sałatka.
153 g Białka to nie dużo, idz do lekarza a tym bólem.
Bólu już nie ma, teraz stosuje inną dietę, ser wyłączam całkowicie, jaja ograniczam ale włączam dużo różnych rybek :D Przez miesiąc będę tak jadł zobaczymy czy siła będzie. Co do sera, wyłączam go bo nie chce zakwasić sobie organizmu, przerwa miesięczna od niego, mam nadzieje, że dobrze mi zrobi, ale jako tako nigdy nie miałem żadnych dolegliwości. Prawdopodobnie mógłbym do czerwca jeść codziennie ser ale, lepiej zrobić sobie przerwę. :)
slim shady
13-02-10, 13:40
opieraj swoją dietę na mięsie nie na twarogach. Ryby są ok. Żeby nie zakwasić organizmu to jedz warzywa i owoce.