Zobacz pełną wersję : Jedzenie
Bloody Man
05-02-10, 21:43
Czy warto jeść przed treningiem i po syte dania?
Masz napisane w podwieszonych tematach co i kiedy masz jesc!
warto jesc:) ogolne pyt - ogolna odpowiedz. ale nie bezposrednio, 2 godz ok najlepiej.
nie ten dział :]
jemy na ok 2h przed
ja jem godzine przed bo 2 to z głodu umrę :)
ja jem godzine przed bo 2 to z głodu umrę :)
godzinę przed łyknij coś lekkiego ;)
godzinę przed łyknij coś lekkiego ;)
To ja już nic nie rozumiem:cry: Wszędzie piszą że przed treningiem warto zjeść porządną ilość białka i węglowodanów(w moim przypadku 160 gram piersi i 115 gram kaszy). Jak to w końcu jest?
fallenursus
05-02-10, 23:24
ja np. nic nie jem przed treniongiem
fallen ty jedyne co robisz przed treningiem to spisz:) bo kto to widzial o 5 rano trening robic:)))
To ja już nic nie rozumiem:cry: Wszędzie piszą że przed treningiem warto zjeść porządną ilość białka i węglowodanów(w moim przypadku 160 gram piersi i 115 gram kaszy). Jak to w końcu jest?
Ta najlepiej to się najeść do syta tylko jak krew ucieka do mięśni to nie wiem jak to się trawi.Pewnie jak ktoś piszę przed nie ma na myśli tak dosłownie przed choć się zdarza ;)
slim shady
06-02-10, 00:15
Przed treningiem 2-1,5 h solidny posiłek* i po treningu posiłek po treningowy* i po jakimś czasie porządny posiłek*
Porządny posiłek - np. tona ryżu + mięso + warzywa
posiłek po treningowy - węglowodany proste (carbo/miód) + np. odżywka białkowa są też szkoły które mówią o samym białku po treningu
solidny posiłek - np. kasza + mięso + warzywa + trochę zdrowych tłuszczy(np.oliwa z oliwek)
Syte to pojęcie względne
Tak, mi osobiście najlepiej wchodzi kanapka zbójnicka w zestawie z pieczonymi ziemniakami, Cola zero z Mc'a przed treningiem, ale Tobie może nie podejść to ci polecam Cordon Bleu.
Ta najlepiej to się najeść do syta tylko jak krew ucieka do mięśni to nie wiem jak to się trawi.Pewnie jak ktoś piszę przed nie ma na myśli tak dosłownie przed choć się zdarza ;)
Chodzi mi o posiłek na godzinę przed treningiem. Jak to w końcu jest?
za pozno ,jeszcze zalezy czy bierzesz jakies suple, zalozmy ze bierzesz aakg czy cus to jak masz zoladek zawalony jakimis ziemniakami to to sie nigdy nie wchlonie a te zimiaki beda lezec w zoladku do nastepnego dnia i bedziesz to czul. zalezy jak czujesz, zjesz makaron czy ryz to to szybko sie strawi i masz pusto w zoladku w miare i ok, a jak te kartofle to nie ok. ja jem 2 godz przed , staram sie tak, potem na w miare pusty zoladek suple i po pol godz trening.
Chodzi mi o posiłek na godzinę przed treningiem. Jak to w końcu jest?
walnij jakiś jogurt ;)