Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pytania poczatkujacy

martin22
05-02-10, 17:04
Witam wszystkich.Chcialbym sie poradzic w paru sprawach profesjonalistow.Zaczynam przygode z silownia od poczatku(pare lat temu troche trenowalem)jednak sytuacja zyciowa nie pozwolila na dalsze trenowanie.Teraz wracam w pelni zmobilizowany z duzym zapalem(lubilem trenowac,relaksowalem sie na treningach mam nadzieje ze teraz nie bedzie inaczej:).Moj cel to redukcja (troche sie nazbieralo tluszczu glownie na nogach)oraz masa.Przez pol roku chcem dojsc do formy bo teraz to 0000 jakiejkolwiek kondycji i pojsc na profesjonalna silownie.Jednak przez te pol roku mam jedynie teraz do dyspozycji hanle(powinienem jeszcze dokupic za jakisc czas laweczke oraz sztange)

Dieta-co do diety to narazie nie mam mozliwosci(brak pieniedzy)na max diete,zdaje sobie sprawe ze dieta jest bardzio wazna ale sytuacja mi nie pozwala na 100% diete.Jezeli macie jakiesc tansze zastepcze produkty to prosze napisac

MOJE DANE:
wiek-22lata
waga-ponad 100kg
wzrost-183cm

A oto moje pytania:

1.CZY MOGE CWICZYC 5x W TYGODNIU?

2.CZY NOGI MOGE ROBIC 3X W TYGODNIU??

3.CZY MOGE BIEGAC W DNI TRENINGOWE CZY TYLKO W WOLNE OD TRENINGU??

4.ILE POWINIEN TRWAC TRENING(mysle ze kolo 1h nie zaszkodzi??+ok 15 minut rozgrzewki)

5.CZY MOGE OD POCZTKU BRAC JAKIEGOSC GAINGERA??I CO MOZECIE POLECIC TANIEGO I DOBREGO??

6.CZY MOGE JEDNEGO DNIA WYKONYWAC 3 PARTIE MIESNI??

7.ILE(na 1 trening) CWICZEN ROBIC NA DANA PARTIE MIESNI??

8.ILE POWTORZEN ROBIC I ILE SERII??

9.JAK NAJLEPIEJ DOBRAC W JAKI DZIEN WYKONYWAC DANE PARTIE??

DO TYCH CO NIE MAJA NIC DO NAPISANIA NA DANY TEMAT TO PROSZE WOGOLE NIC NIE PISAC(typu poszukaj,naucz sie pisac itp.....)

Z GORY WSZYSTKIM BARDZO DZIEKUJE I OCZYWISCIE WSZYSTKIM ZA PORADE SOOOOGG

CWICZENIA KTORE WYBRALEM NAPISZE POTEM MOZE KTOSC PORADZI JAKIE WYBRAC itp......

oskar
06-02-10, 12:02
1 Nie wolno tylko spalisz mięśnie
2to co w pkt 1..
3 tak możesz dzieki temu też nogi wyrobisz i cała sylwetke
4 mi trening trwa tak 1,30 godz tak 15 min rozgrzewka rozgrzewka jest bardzo ważna
5 Nic nie bierz od początku tylko trenuj za suple po roku moze 6 miesiacach weś sie teraz dieta+trening
6 Chyba nie powinieneś 3 partie po co? lepiej 3 razy w tyg po 2 partie
7. 4 cwiczenia /3 po 4 serie każde or 3 serie
8.masz mase widze ale to pewnie tłuszcz wiec hmm daj Diete redukcyją +trening na rzeźbę patrz dział trening
9. róznie można dobierać ja ćwicze tak pon klata bic sroda nogi barki kaptury piątek plecy tric w tym treningu na każdym praktycznie dzien triceps dostaje.:)

kubaCK
06-02-10, 12:19
Witam serdecznie. Przepraszam że się wtrącam ale mam króciutką informację dle wszystkich tych co poważnie traktują siłke: NA ALLEGRO POJAWIŁY SIĘ PROFESJONALNE UBRANIA KULTURYSTYCZNE ŚWIATOWEJ FIRMY AMERYKAŃSKIEJ NPC w której trenują min JAY CUTLER I RONNIE COLMAN pozdro

jak bede trenowal w taki ubraniu wyjebe wiecej na klate:twisted:??

Tadel
06-02-10, 12:29
jak bede trenowal w taki ubraniu wyjebe wiecej na klate:twisted:??

W takim : http://www.titansupport.com/products/bench-shirts/fury-bench-shirts/fury-bench-shirt-2-ply-custom.html na pewno

kubaCK
06-02-10, 12:31
prosze Cie:pray: it was a little joke:happy:

martin22
06-02-10, 12:38
kurwa rafski nie rob z tematu offtopa

martin22
06-02-10, 14:34
Wszystko juz wiem zasiegnelem porad u paru kumpli.temat do zamkniecia