Zobacz pełną wersję : Co zacząć brać po 4 miesiącach ??
Witam
Gdy w wrześniu wróciłem z wakacji uznałem że jestem zdecydowanie za gruby zacząłem biegać biegałem miesiąc, fakt troszkę zrzuciłem tłuszczu, lecz uznałem ze bez siłowni i diety nie dam rady zacząłem ćwiczyć od października, moja dieta na początku była kiepska(pierwszy miesiąc) cały czas czytałem różne artykuły na temat żywności. Bez żadnych supli doszedłem do dość dobrego poziomu, mój partner z siłowni bardzo zazdrości mi efektów i nie może uwierzyć że nic nie biorę . W bicu mam już 39 cm, mam 19 lat i ważę 85 kg wzrost 180 dzięki diecie schudłem 12 kg od października. Na feriach będę pracował i po feriach chciałbym kupić sobie jakieś odżywki, przedstawiłem wam pokrótce moją historie z silką teraz pomóżcie dobrać mi jakieś suple :) Jeśli chodzi o Pieniądze na Cykl mogę wydać max 400 zł :)
fallenursus
03-02-10, 22:45
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=487
Mój staż podałem 4 miesiące, rekordy biorę 95 na klatę w bicu mam 39 cm, waga 85 kg, wzrost 180 cm, wiek 19, cel rzeźba, dietę mam jem białka węglowadany i witaminy (owoce warzywa), nigdy nic nie brałem
fallenursus
04-02-10, 01:31
nie wydawaj kasy w bloto. dobre bialko np. iso sensation 93 na uzupelnienie diety. ewentualnie bcaa i kreatyna mono. przed silownia dobra kawa lub kofeina w tabsach i jedziesz.
nie wydawaj kasy w bloto. dobre bialko np. iso sensation 93 na uzupelnienie diety. ewentualnie bcaa i kreatyna mono. przed silownia dobra kawa lub kofeina w tabsach i jedziesz.
Po co mu białko skoro mowi że trzyma się diety i chce się rzeżbić,nie wystarczy sama kreatyna i BCAA?:)
Ja bym dorzucił do tego HMB...:)
Mastershammer
04-02-10, 13:44
Po co mu białko skoro mowi że trzyma się diety i chce się rzeżbić,nie wystarczy sama kreatyna i BCAA?:)
Po pierwsze,napewno z żarcia nie wyciągnie tyle białka więc odżywka będzie jak najbardziej na miejscu,na Hmb szkoda siana i prawie każdy to potwierdzi.Wrzucaj mono.:lol:
dlatego polecil mu izolat z konkretna zawartoscia BCAA
Murzyn 42cm
04-02-10, 19:03
Nie wierze! normalnie przyznal sie do bledu i jeszcze nie nawyzywal wszystkich naokolo!
Powiem Ci na moim przykładzie mam 182 cm i miałem 114 kg po miechu redukcji ( ciężkie aeroby dieta i trening ) spadło 7 kg suple kreta jabłczan tauryna glutamina do tego zielona i czerwona herbata imbir pieprz i papryka po cyklu dam mono krety i bcaa
no i zero spadków nawet 1 cm w łapie na plus
Przemysław
07-02-10, 00:46
Chłopcze po 4 miesiacach chcesz juz zazywac krete!? 6 miechow to minimum
fallenursus
07-02-10, 01:26
w MD te bzdure przeczytales?
moze juz brac
Więc 1 cykl : kreatyna mono jakieś białko i BCAA ? Teraz powiedzcie mi jakich producentów wybrać tych odżywek, chodzi o to że zapewne gdy pójdę do sklepu sprzedawca poleci mi to na czym on więcej zarobi :) Nie przekonałem się na swojej skórze tylko tak słyszałem :) Jestem z małego miasta tu mamy jakieś 3 koknkretne sklepy z odżywkami :)
piterossx2
07-02-10, 22:15
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=6440
Sorry za soga haha ale mi sie zamiast szybka odpowiedz wcisneło. :)
jesli chodzi o krete to polecam olimp mega caps,o bialko to mozesz z neta kupic ostrowie najtaniej wychodzi,a bcaa jak masz bialko to nie musisz kupowac bo przeciez bialko sklada sie z aminokwasow
piterossx2
07-02-10, 22:46
A pytanie czy na pierwszy kontakt z odzywkami mozna brac jabłczan kreatyny ?
A co myślicie o hmb ?? Opłaca się to brać?? Jeśli chodzi o kasę będę miał jakieś 400 zł ale jak mi zostanie kasy to sobie jakiegoś sprzętu dokupię :)
http://sklep.kfd.pl/fitmax-protein-81-2250g-fitmax-creatine-300g-za-free-p-1405.html Co myślicie o tym ??
piterossx2
08-02-10, 09:42
Nie kupuj HMB trzeba długo brać zeby były jakieś efekty a niektorzy wogole mowią ze nie ma efektow :)
A pytanie czy na pierwszy kontakt z odzywkami mozna brac jabłczan kreatyny ?
mozesz
A co myślicie o hmb ?? Opłaca się to brać?? Jeśli chodzi o kasę będę miał jakieś 400 zł ale jak mi zostanie kasy to sobie jakiegoś sprzętu dokupię :)
dokup sprzetu
A mam jeszcze jedno pytanie bo mój cykl kreatyny zacznie się od początku marca ćwiczyć planuje jeszcze parę lat, lecz od czerwca do września będę miał przerwę i duże będę miał spadki? Kreatyna pompuje bardzo wodę do mięśni więc chyba będą duże spadki tylko czy sflaczeje czy porostu się skurczę?
Zapomniałem dodać przerwę będę miał ponieważ jadę na wakacje do pracy do francji, a tam nie będę miał warunków do ćwiczenia, ale dietę mogę trzymać:)
to po przerwie bedziesz zaczynal od poczatku
Kupiłem kreatyne creapure i białko dymatize elite jak narazie jestem po 1 tyg cylku i widzę że coś już zaczeło ruszać :)