Zobacz pełną wersję : Jakie suple
mogę stosować bez przerwy?
dzbanekzwd
03-02-10, 06:55
białko/gainer/bcaa ale pamiętaj że trochę zakwaszają organizm, wkońcu to chemia dlatego co jakiś czas mile widziana przerwa.
Mastershammer
03-02-10, 09:52
Ja wcinam cały rok białeczko,aminokwasy całodzienne(proste)
spoko czyli jak mam zapas glutaminy i tauryny to ok mogę cisnąć cały czas właśnie za tydzień zakupuje wielkie wiadro bcaa ;)
przerwe zawsze warto zrobić, od wszystkiego czego normalnie byśmy w takich ilościa nie dostarczali.
MolderDist
03-02-10, 21:06
Aminokwasy takie jak Bcaa Xtra, czyli naturalnie występujące można brać bez przerwy. Sam jade już na Bcaa Xtra z 9 miesięcy cały czas i jak najbardziej jest ze mna ok :-D
Co do substancji nie występujących za bardzo w organiźmie to co jakiś czas robiłbym przerwe np. od tauryny. ALe to można zrobiuć przerwe bo dłuugim okresie stosowania.
Aminokwasy takie jak Bcaa Xtra, czyli naturalnie występujące można brać bez przerwy. Sam jade już na Bcaa Xtra z 9 miesięcy cały czas i jak najbardziej jest ze mna ok :-D
kreatyna jest równiez produkowana w naszym organizmie ok3g\ed no a co do stosowania jej 365dni w roku to opinie są rózne ;]
Właśnie co do kreatyny to kolo w sklepie mówił mi kiedyś że tylko od mono trzeba robić przerwę a od jabłczanu esteru czy alkaicznej nie jakoś tego nie łykłem bo myślę ze chciał tylko mnie na kupno naciągać jaka wasza opinia ?
Mastershammer
04-02-10, 00:52
Fallen jedzie cały rok na krecie:lol:
raczej jaka kreta nie ma zneczenia, ale albo bierzesz cyklicznie i wtedy dajesz wieksze dawki albo jedziesz dzien w dzien lecz duzo mniejsze dawki. każdy ma swój sposób na sukces.
dzbanekzwd
04-02-10, 16:56
stała suplementacja bodajże 0.03g-0.05g/KMC
oki teraz kończę 300 gr krety jabłczanu i kupie mono dodam ze jestem na redukcji i w ciągu miecha spadłem 7 kg ale co dziwne na łapę weszło mi 1 cm na plus czyli 45 cm
( są tu opinie żeby brać krete na redukcji to się spadki zatrzyma ) dokupie bcaa bo glutamina sie też kończy a nie chce stracić mięcha
dzięki pozdro
MolderDist
05-02-10, 22:08
kreatyna jest równiez produkowana w naszym organizmie ok3g\ed no a co do stosowania jej 365dni w roku to opinie są rózne ;]
Tak, dlatego niektórzy właśnie dają 0,03 g na kg i jadą bardzo długo.
Mi to jakoś nie podchodzi, ale niektórzy chwalą.
Jak ktoś chce to właśnie można robić cykle z 10 g lub wiecej, a po cyklu dawac 1-2 g tylko, tak aby wystarczało kreatyny przy podstawowych treningach.
Ja tam jade w cyklach i ok :-D