PDA

Zobacz pełną wersję : Soja

KOWAL86
02-02-10, 14:44
Co sądzicie o białku sojowym, a konkretnie o SOJAVIT® 85 Olimp??

niewula
02-02-10, 15:16
lipa, lepiej pospolite wpc

Strutter
02-02-10, 16:55
Stosowałem je sam ,jest dość tanie ale osobiście soji już nie ruszam.Czytałem kilka artykułów i negatywnych opinii na temat tego białka.Izolacja białka soji jest silnie chemicznym procesem a jeśli chodzi o budowanie masy mięśniowej to to efekt może być przeciwny od zamierzonego.Nie wdając się tutaj w terminy naukowe chodzi o to, że jest pewien czynnik hamując wydzielanie testosteronu i innych procesów niezbędnych przy wzroście.Nie wiem czy jest to niepodważalny fakt,mi to wystarczy.Pijąc tego Olimpa przez ponad miesiąc nie zauważyłem żeby mi wiele pomogło w porównaniu do innych białek.

Bocheno
02-02-10, 17:22
50 g ziarna sojowego zastępuje półtorej szklanki mleka krowiego albo 150 g wołowiny. Sojowe białko jest porównywalne ze zwierzęcym, a niektórymi zaletami je przewyższa. Więc chyba nie taka lipa:)

Strutter
02-02-10, 17:34
Owszem ,białko sojowe ma przyzwoity zestaw aminokwasów i podobno spokojnie może zastąpić zwierzęce.Jeden z powodów oprócz ceny ,dla których sięgnąłem kiedyś po te białko ,jadłęm również dużo kotletów sojowych,jednak na podstawie pojawiających się coraz częsciej informacji ukazujących soję w złym świetle moją decyzją było zastąpienie właściwym białkiem.

slim shady
02-02-10, 17:49
bierz zwierzęce

KOWAL86
02-02-10, 18:32
za tydzień mam zamiar opier..lić puche BCAA xplode i jeszcze jakieś 60 caps Argi power mi zostało i jakiegoś geinera by się przydało do roboty, bardziej mi zależy na zbiciu brzuszka i lepszej jakości mięska niż objętości.A ta soja jest z
l- karnityną, i z kasą lipa nie mam dużo kasy na ten miesiac

Młody
02-02-10, 21:10
Owszem ,białko sojowe ma przyzwoity zestaw aminokwasów i podobno spokojnie może zastąpić zwierzęce.Jeden z powodów oprócz ceny ,dla których sięgnąłem kiedyś po te białko ,jadłęm również dużo kotletów sojowych,jednak na podstawie pojawiających się coraz częsciej informacji ukazujących soję w złym świetle moją decyzją było zastąpienie właściwym białkiem.
Białko sojowe jest najbardziej zbliżone do białka zwierzęcego ale nie jest tak dobre jak zwierzęce podobnie jak np. fasola. Ostatnio mam na lekcji podstaw żywienia jakieś zboczenia takie jak vegetarianizm, frukturianizm i inne debilizmy i nam babka tłumaczyła mięcha nic nie zastąpi !!!

Cielu7
02-02-10, 23:25
Ostatnio było o tym w MD ze jednak opłaca sie szamac białko sojowe