PDA

Zobacz pełną wersję : Wzdęcia, gazy,pierdy, pomocy!

Przemysław
01-02-10, 20:18
Już mniej wiecej od godziny 16 do północy odczowam jakby krążace gazy w jelitach to chyba wzdecia i pierdzenie, takie zjawiska wystepują u mnie czesto w tych wlasnie godzinach, moze mi ktos podac powod? dodam ze stosuje diete i mam wyliczona ilosc BTW

slim shady
01-02-10, 20:48
przyczyn może być wiele, duże spożycie białka, dostawanie się do układu pokarmowego zbyt dużej ilości powietrza itd

Ale jeśli chodzi o zapobieganie to należy spożywać więcej błonnika. Badania pokazały że włókna roślinne są skuteczne.

Spożywaj otręby i pij więcej wody do nich. Do tego spożywaj z 2 łyżki octu jabłkowego dziennie.

hans1237
01-02-10, 20:53
ej bąki są spoko

bibski
01-02-10, 21:21
Ta szczególnie na słowni heheh ale takie życie a nic co ludzkie nie jest mi obce

Ezachiel
02-02-10, 09:23
Ta szczególnie na słowni heheh ale takie życie a nic co ludzkie nie jest mi obce

powiedz to lasce ćwiczącej obok...

grochos
05-10-10, 16:50
panowie odswieze ... tez chodzi mi o wzdecia. mianowicie przybralem troszke fatu, no ale nie tyle zeby miec brzuch jak wieloryb. brzuch najprosciej w swiecie jest wzdety. znam przyczyny, staram sie je eliminowac, ale oprocz tego chcialem sie wspomoc jakims lekiem/suplem czy czyms takim. Zna ktos jakie leki dobre i ile kaski trzeba na nie przeznaczyc? Wjechalem od wczoraj na redukcje i mysle ze organizm sam sie ogarnie, ale dla pewnosci wole cos lyknac...

rafio83
05-10-10, 17:00
Jedz marchewkę surową po posiłku,wzdęcia i pierdy ustąpią...

grochos
05-10-10, 17:15
Jedz marchewkę surową po posiłku,wzdęcia i pierdy ustąpią...

oczywiscie dzieki, ale jednak gdybyscie mieli podac leki ;)

ana0609
06-10-10, 15:24
Espumisan , Ulgix Wzdęcia , Gastopkaps , Finocarbio Plus , herbata z Kopru Włoskiego . Te preparaty są stosowane przy wzdęciach .

piuras86
06-10-10, 18:13
powiedz to lasce ćwiczącej obok...

jak jej niepasuje to niech przejdzie dalej .... wielka sprawa ......