PDA

Zobacz pełną wersję : jakie spadki masy na rzezbie, jak stracic oponke

_kuba89
01-02-10, 19:32
witam . pytanie dotyczy nastepującej kwesti , przez ponad 3 lata treningu cwiczyłem wyłącznie na mase i siłe , nie stosujac koksu , jedynie mała ilosc , odżywek , nie stosowałem aerobów, i powiem szczerze mam tłuszczyku tu i uwdzie , a dokladnie troszke wiecej na brzuchu , dokladnie mam 98 w pasie , chcac poprawic najskuteczniej proporcje chcialbym zjechac do 90 cm w pasie , mam zamiar stosowac diete do 1000 kalorii , 3 razy w tygodniu trening na siłowni oczywiscie na rzezbe i 3 razy w tygodniu biegac po 40 min minimum. jak uwazacie czy spadki masy miesniowej moga byc duze , aktualnie mam 43 cm biceps 119 klatka , uda 58 , jakie jest wasze zdanie??? moze macie inne pomysly na strate tkanki.

bibski
01-02-10, 21:14
No co ty przelicz zapotrzebowanie kalorii i węglę ucinaj stopniowo bo sam zjesz swoje mięso ułóż dietę wysoko białkową

Młody
01-02-10, 21:33
myślę że to raczej do działu dieta a nie treningow jak chcesz pozbyć się fatu to musisz się liczyć ze spadkami siły masy

Cielu7
02-02-10, 11:38
jej a ty nogi to ćwiczysz ??? obwody spadną to na pewno kuc sobie bcaa i glute a najlepiej jakiś dobry izolat zwiększ białko w diecie i nie powinno być tragedii i rób te 4 sesje aerobowe pozdrawiam

slim shady
02-02-10, 11:56
Kuba dieta 1000 kcl to głupota, szybko schudniesz i stracisz to co wypracowałeś w 3 lata, odradzam.

Przeczytaj
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=7922
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=24353

Aeroby 3 x w tygodniu to za mało. Rób na początku 4 x po 30-40 minut potem zwiększ ilość do 5-6 x po 40-50 minut w tygodniu. Polecam na początku rowerek.

Co do treningu to skomponuj jakiś na rzeźbę.

I zacznij ćwiczyć nogi bo dzięki nim aktywujesz anaboliczne hormony i odnotujesz lepsze efekty !!!

I jak pisał Cielu7 możesz zakupić Bcaa. Przydatne jest również Omega 3, czosnek w kapsach i popijaj zieloną i czerwoną herbatą (duże ilości), z 2-3 łyzki octu jabłkowego dziennie nie zaszkodzą a mogą pomóc ;) Pod koniec rzeźby mozesz wrzucić jakiś lajtowy spalacz.

Masa i obwody,siła spadną ale nie masz co się martwić, mięsień wyrzeźbiony wygląda na większym, po za tym jak jest mało tłuszczu w organizmie to lepiej buduje się mięśnie.