PDA

Zobacz pełną wersję : piwo

kubaCK
31-01-10, 19:11
zauwazylem dziwna rzecz. ostatnio u kolezanki po wypiciu piwa zywiec moja twarz zrobila sie cala czerwona. piekla i szczypala mnie caly czas. w tej chwili takze pije zywca i moja twarz jest cala czerwona i piecze mnie jak cholera... po innych piwach jest normalnie?? to jest uczulenie? co sie dzieje??ogolnie po alko zdarza sie ze robie sie lekko rumiany ale nie czerwony jak farba...
szyja i troszke nizej tez jest lekko zaczerwieniona

Gangsta Latino
31-01-10, 19:23
widocznie alkohol Ci nie służy... kolega też po alko jest cały rozpalony i zawsze wymiotuje najszybciej z całej grupki:PP
Tylko dziwne, że tylko po Żywcu... przeczytaj dokładny skład i porównaj z innymi piwami:P Ja tam wole drinki niż piwo;)

niewula
31-01-10, 19:28
jesli dzieje sie tak tylko po zywcu to widocznie jestes uczulony na jakis ich skladnik

kubaCK
31-01-10, 19:31
jesli dzieje sie tak tylko po zywcu to widocznie jestes uczulony na jakis ich skladnik

to samo szwagier powiedzial bo akurat chwile z nim gadalem. alko rozpala i robia sie fajne rumience ale nie cala twarz czerwona i piecze tak mocno ze naprawde sie zle z tym czuje. straszny dyskomfort

alder
31-01-10, 19:50
o kurwa, nie pij piwa. ziom tak miał. potem garował z 5 lat pod celą.

D3
31-01-10, 20:23
o kurwa, nie pij piwa. ziom tak miał. potem garował z 5 lat pod celą.

Że co? :lol:

Zobacz jak reagujesz na inne piwa... mi swego czasu ryj się cały czerwony robił po wypiciu jednego kieliszka vodki co trochę głupio wyglądało przy znajomych (zwłaszcza jak dużo dupeczek było). Później było gorzej, bo po wypiciu jednego piwa miałem ryj jak pomidor.

kubaCK
31-01-10, 20:42
no wlasnie dzisiaj doszedlem do wniosku ze po wypiciu zywca robie sie jak pomidor. pilem ostatnio lecha i kolor skory nie zmienil sie wogole... pewnie cos w tym zywcu mi namieszali a ze ja wrazliwa skore mam to zle to na mnie dziala...:evil:
adler ja Cie prosze:twisted:

alder
31-01-10, 20:51
Że co? :lol:

http://img704.imageshack.us/img704/4113/korekta.jpg

KowalX
01-02-10, 02:07
to samo szwagier powiedzial bo akurat chwile z nim gadalem. alko rozpala i robia sie fajne rumience ale nie cala twarz czerwona i piecze tak mocno ze naprawde sie zle z tym czuje. straszny dyskomfort

To nie czasem pokrzywka,nie masz może przy tym bąbli przypominających poparzenia pokrzywą?

kubaCK
01-02-10, 10:06
nie babli nie mam. cala twarz czerwona sie tylko robi i wygladam przynajmniej smiesznie:evil:

sts
01-02-10, 10:32
nie babli nie mam. cala twarz czerwona sie tylko robi i wygladam przynajmniej smiesznie:evil:

jak starzy alkoholicy czerwona twarz?

kubaCK
01-02-10, 10:41
heheh powiedzmy ze cos takiego:lol: sugerujesz cos:twisted:?

pimols
01-02-10, 11:03

wszystko juz wiemy...

Ja ostatnio pije kielona wodki jak jestem gdzies i 0 piwa. Wzrok mamy jest bezcenny jak na jakiejs rodzinnej imprezie jestesmy
Piotrek chcesz piwo,wodki,wina? Wodke. Dac ci do tego jakis sok? Nie zapijam,dzieki.
haah:D

sts
01-02-10, 13:26
jak starzy alkoholicy czerwona twarz?

czyli to normalne nie umrzesz od razu :).

hans1237
01-02-10, 13:53
no żywiec porter to jest konkretny browar

Fehu
01-02-10, 14:30
zmierz sobie ciśnienie...
pewnie delikatny jesteś i po wypiciu alkoholu cisnienie skacze Ci do góry..

bibski
01-02-10, 14:50
z mocniejszych piwek polecam serie złoty srebrny i czarny smok z jakiegoś małego browaru nie pamiętam ale w dobrych sklepach jest dostępne

xxmłodyxx
01-02-10, 16:11
moze masz goraco w domu a wypicie piwa cie rozgrzało i dlatego...

regan14
07-02-10, 22:27
wcześniej to miałeś? moze masz uczulenie na chmiel albo jakies składniki bro...
jak tak to masz strasznąą liipee;D

kubaCK
14-02-10, 23:49
wracam do sprawy:) problem wystepuje nadal, przetestowalem juz kilka piw i wychodzi na to ze jestem uczolony na alkohol. czytalem na necie ale pisza jakies glupoty bez pojecia. wyglada to na alergie poniewaz robia mi sie czerwone plamy na twarzy, rekach, dekolcie. skora piecze jak cholera. po odstawieniu alko po nie calej godzinie twarz wraca do naturalnego koloru. udaje sie do internisty w tym tyg.

fallenursus
15-02-10, 03:25
single malt scotch whiskey taki 12stoletni nikomu jeszcze na zle ne wyszedl...

D3
15-02-10, 08:08
Ale słyszałem, że te kanadyjskie suxx :P

kubaCK
15-02-10, 12:29
w wigilie pilem whiskey i mialem piekna cere jak niemowle. chuj wie co mi sie dzieje. ide do lekarza bo to kabaret jakis jest.

fallenursus
15-02-10, 14:39
Ale słyszałem, że te kanadyjskie suxx :P
to kanadole robia single malt'a? niewiedzialem....:twisted:

w wigilie pilem whiskey i mialem piekna cere jak niemowle. chuj wie co mi sie dzieje. ide do lekarza bo to kabaret jakis jest.

slcuahj starszych i madrzejszych kolegow a na ludzi wyrosniesz:knockout:
http://xaus.org/fotos/glenfiddich.jpg

Bull2
15-02-10, 14:51
musisz sie przestawic na narkotyki nie widze innego wyjscia

Rokr91
15-02-10, 16:20
Niedawno na Discovery, chyba w Brainiacu mówili o tej przypadłości. To nie żadne uczulenie, tylko reakcja na jedną z substancji występujących w alkoholu, a raczej na magazynowanie się jej w organizmie. Więcej nie pamiętam.

burn
15-02-10, 16:56
Bądź kreatywny, znajdź sobie inny nałóg :)

ghetto
15-02-10, 20:14
hazard kobieta koka skun jeszcze masz wiele nalogow...:D a tak serio czasami mam podobnie chociaz nie jest to czesto....sprobuj obalic jakiegos bronka na polu:D mi sie tak dzialo zawsze jak bylem w mieszkaniu czy co... u mnie bylo tak ze robilem sie czerwony i rozpalalo mnie ale nie mialem zadnych plamek

kubaCK
15-02-10, 20:44
no to ty masz normlane objawy a mi chodzi o alergiczne

bibski
15-02-10, 22:16
No ma chłop problem nieraz życie na trzeźwo jest nieprzyjęcia więc nie dziwie się że do lekarza idzie ale luz chyba z takimi plamami da się żyć a jak Cie to drażni wypij więcej to już wtedy wszystko jedno :)

fallenursus
15-02-10, 22:21
liczy sie jakosc...nie ilosc

wujek.maciek
15-02-10, 22:31
o wy obszczyjmurki wy... "alkohol zabija prawdziwych mezczyzn!"

http://www.youtube.com/watch?v=uejrvomxvcg

pozdro

tm7
16-02-10, 10:57
no nie załamujcie mnie że żywiec to taka chemia, a tak lubiłem się go napić :( żywiec porter konkretne piwko

ja jak piłem browary to łapał mnie straszny katar, nie zdążyłem jeszcze dopić drugiego a tu zonk, komin zatkany ;O nie pamiętam już czy po wódce też mnie łapał katar, możliwe
przeszło mi to jakoś, myślałem wtedy że też mam jakieś uczulenie czy tam alergie na alkohol, szczególnie na piwo
ostatnio jakoś tego nie zauważam może dlatego że mniej pije, ogólnie rzecz biorąc nie warto się zamulać piwami w dużych ilościach
też wolę wódkę, ale to na jakiejś imprezie, a czasami fajnie jest wyjść z ziomalami na dzielnie i browarka zimnego się napić :)

tm7
18-02-10, 11:16
byłeś już u tego lekarza, co powiedział ?

kubaCK
18-02-10, 11:29
dzisiaj sie wybieralem ale lekarz jest na urlopie. ide w poniedzialek wiec napisze co i jak...