Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dieta do sprawdzenia



Essen
31-01-10, 13:20
wiek:17
waga:67
wzrost:171
płeć:mezczyzna
typ budowy:niewiem ale szybko lapie fat

cel: np. masa

myślę nad takim schematem:
1 posilek
3 jaja.
platki owsiane z woda - 80g

2 posilek w szkole:
chleb pelno ziarnisty - 70g
szynka - 85g
(ok.15g) orzechów włoskich.
warzywo

3 posilek w szkole:
chleb pelno ziarnisty - 70g
szynka - 85g
(ok.15g) orzechów włoskich.
warzywo

4 posilek przed terningowy
ryz brazowy - 100g
piers z kuraka - 110g
jakas surowka

5 trening

6 carbo - 70g

7 posilek po treningowy
ryz brazowy - 80g
piers z kuraka - 110g
jakas surowka

8 ostatni posilek
twarog - 150g
oliwa z oliwek - 10ml

Do tej diety proporcje ukladal mi DAMAGIRO. Co o niej myslicie

bibski
31-01-10, 13:58
Zainwestuj w pudełka na żywność i zmień szame w szkole jak łapiesz szybko tłuszcz to chleb -węgle są twoim wrogiem i jedz je tylko rano i koło treningu

Giro
31-01-10, 22:26
wiek:17
waga:67
wzrost:171
płeć:mezczyzna
typ budowy:niewiem ale szybko lapie fat

cel: np. masa

myślę nad takim schematem:
1 posilek
3 jaja.
platki owsiane z woda - 80g

2 posilek w szkole:
chleb pelno ziarnisty - 70g - w DNT zmniejsz do 35 g (pół kromki)
szynka - 85g - w DNT 100g
(ok.15g) orzechów włoskich.
warzywo

3 posilek w szkole:
chleb pelno ziarnisty - 70g - w DNT zmniejsz do 35 g (pół kromki)
szynka - 85g - w DNT 100g
(ok.15g) orzechów włoskich.
warzywo

4 posilek przed terningowy
ryz brazowy - 100g - w DNT zmniejsz do 80g
piers z kuraka - 110g - W DNT 140g
jakas surowka

5 trening

6 carbo - 70g - W DNT nie bierz

7 posilek po treningowy
ryz brazowy - 80g - W DNT odstaw ten ryż całkowicie
piers z kuraka - 110g - W DNT daj więcej kuraka tak 140g
jakas surowka

8 ostatni posilek
twarog - 150g
oliwa z oliwek - 10ml

Do tej diety proporcje ukladal mi DAMAGIRO. Co o niej myslicie

Odp do PW

zamienniki:
chleb pełnoziarnisty - pumpernikiel, ryż brązowy, kasza z ziarna pszennego, makaron,

Produkty o dużej zawartości białka: Jaja (całe, najlepiej samo białko), ryby (dorszk, mintaj, morszczuk, sandacz, tuńczyk), chude mięso (wołowina (- pieczeń, polędwica, rostbef), pierś z kurczaka, indyka, twaróg chudy, półtłusty.

kombinuj z warzywami:
brokuły, brukselka, buraki, cukinia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta (biała, czerwona, pekińska, włoska) kukurydza, marchew, ogórek, papryka czerwona, pietruszka - korzeń i liście, pomidor, por, rzepa, rzodkiewka, sałata - lodowa, rzymska, soczewica, soja, szpinak.

tłuszcze:
oliwa z oliwek, olej z pestek winogron, olej rzepakowy, krokoszowy, laniany, palmowy, sezamowy, słonecznikowy, orzechy włoskie, pestki dyni, słonecznika, margaryna oliwkowa, tran.

Musisz sam kombinować, wymyślać potrawy. Ważne żebyś stosował zamienniki (dobrze policzył zawartości B, T, W.)