Zobacz pełną wersję : Brzuch-Odchody,itd.
Witam chciałbym sie dowiedziec jak to jest z tym brzuchem.
Jeżeli np. dopadnie nas biegunka, to czy wydalane są nawet te składniki wartościowe dla nas, czy tylko te które nie maja zadnego zastosowania?
I po ilu godzinach posiłek jest juz strawiony- tzn mozna by bylo sie domyslec co konkretnie mi zaszkodziło?
Czy jezeli robimy odchody bez biegunki(nie wiem jak tu kulturalnie ująć a nie chce pisać sramy:D) to wydalane są tylko skladniki ktore nie sa potrzebne orgamizmowi?
a i czy jezeli mam problemy z brzuchem co jakis czas, to zalecacie pić codziennie krople żołądkowe??
Lepiej zapobiegac - niz leczyc :)
Jesli problemy zoladkowe sa dosc czesto - znajdz ich przyczyne.
przyczyna jest najprawdopobniej(bo nie da sie tego w 100% udowodnic) zespol jelita drazliwego(na ktory wplywa stres) no i niestety wyleczyc sie tego nie da, co najwyzej moge brac tablety przepisane od lekarza ktore wspomagaja prace jelit
Normalnie srasz odpadami ale zdarza się że i wartościowym żarciem np. źle coś pogryziesz kiedyś łykałem jajko na dwa kęsy i tak było tego jestem pewien co do sraki to nie wiem jak to jest myślę ze organizm się czyści ze wszystkiego i wartościowe żarcie też wyleci pij dużo wody i zadbaj o dodatkowe minerały i witaminy jak coś mi sie przypomni to jeszcze napiszę a teraz lecę się wysrać
Gówniany temat :yawn: ale jak zacząłem jeść 6 posiłków dziennie to się dziwiłem ze sram 3 razy po małym klocku a nie jak kiedyś tylko rano wielkie g ale to chyba normalne ?
ok dzieki dinozaur postaram sie rozejrzec za tym lekiem
no a ze stresem to mi trudno sobie poradzic, bo mam raczej taki stres wewnętrzny - niby wali mnie wszystko, ale jak chodze do szkoly to sie stresuje podswiadomie ;/
No tego nie sprawdzałem czy tonie ale to chyba przez ta zieloną herbatę pije jej duże ilości.
Do autora na stres najlepsza siłownia mnie jak wszystko wkurwia to idę parę ton przewalić i luz albo znajdź se pannę z dużymi cycami też pomaga oby tylko mało mówiła bo tez to wkur.. ale nie ma świata idealnego i stres zawsze będzie trzeba sobie z tym radzić jak szkoła Cie stresuje to ją żuć albo zmień zdrowie najważniejsze najwyżej będziesz worki z cementem nosił ( bez obrazy sam jestem fizolem ze średnim )
Wtrace sie ale jakis czas temu czytalem ksiazke Michała Tombaka 'Jak zyc dlugo i zdrowo' i tam bylo cos takiego opisane ze :
- Wszystko przezuwac minimum 50 razy
- Pic albo 20min przed jedzeniem albo 1-1.5h po jedzeniu
- Jesli jemy posilek to nie ogladamy TV itd, skupiamy sie tylko na tym
- Jesli jest taka mozlwiosc to po jedzeniu chodzic na pietach, a na pewno nie lezec !!
Mysle ze to moze miec jakis wplyw :)
Pozdrawiam
chodzić na piętach ? to pewnie żeby w nogi poszło a nie w brzuch
daj jakieś argumenty bo jestem ciekaw
Witam chciałbym sie dowiedziec jak to jest z tym brzuchem.
Jeżeli np. dopadnie nas biegunka, to czy wydalane są nawet te składniki wartościowe dla nas, czy tylko te które nie maja zadnego zastosowania?
uzupełniamy tylko wodę gdyż może to prowadzić do odwodnienia ,a w skrajnych przypadkach nawet śmierci.Oczywiście w wersji przewlekłej.
I po ilu godzinach posiłek jest juz strawiony- tzn mozna by bylo sie domyslec co konkretnie mi zaszkodziło?
ok 3h,ale tak tego nie sprawdzisz gdyż efekty zatruć mogą pojawić się nawet po 48h.Często przy spożyciu czegoś nowego mogą pojawić się takie objawy,ale w przyszłości niekoniecznie.
Czy jezeli robimy odchody bez biegunki(nie wiem jak tu kulturalnie ująć a nie chce pisać sramy:D) to wydalane są tylko skladniki ktore nie sa potrzebne orgamizmowi?
kał jeśli już chcesz się wyrażać jak należy ,bo odchody to bardziej kojarzą Mi się ze zwierzętami :).Odpowiedź nie
a i czy jezeli mam problemy z brzuchem co jakis czas, to zalecacie pić codziennie krople żołądkowe??
Nie.Przeanalizował bym swoje posiłki ,brane leki i może badania na pasożyty czy "cuś" :)
chodzić na piętach ? to pewnie żeby w nogi poszło a nie w brzuch
daj jakieś argumenty bo jestem ciekaw
ukrwienie zoladka - szybciej trawisz