Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Odżywki a okno anaboliczne

kujek0
30-01-10, 23:11
Witam,
Typ: endomorficzny
Wzrost: 183
Waga: 90
Staż: 8 miesięcy
Dieta:1. Śniadanie serek homo + kanapki z szynką, 2. szkoła czyt. pkt 1, po treningu białko, potem obiad wysokobiałkowy (sałatka z tuńczyka, ryba lub pierś), kolacja twarożek chudy w kostce
Cel:Zbudowanie masy i jednocześnie delikatne zgubienie tłuszczu.

Czytałem ostatnio o oknie anabolicznym i zwiększeniu jego możliwości poprzez suplementy. Po treningu idę do szatni, biorę 30g Ostrovii o 90g Carbo Olimpu. Czytałem, że można dołożyć też aminokwasy, nigdy ich nie brałem, i stąd moje pytanie jak połączyć je z tymi odżywkami, które biorę i czy to ma sens? Po wypiciu tych 2 napojów idę robić brzuch, a następnie 30 minut na stepperze. ćwiczę 3 razy w tygodniu. Czy zmienić coś w kolejności spożycia tych odżywek, coś dodać ująć, generalnie efekty jakieś tam są przez te 8 miesięcy, ale chcę w pełni wykorzystać możliwości okna anabolicznego. Bardziej zależy mi na masie niż na zrzucaniu tłuszczu, ale zyskując masę nie chcę dużo obrosnąć, gdyż i tak na udach i brzuchu jest tego sporo. Jestem zielony jeszcze w tym temcie, więc nie mieszajcie mnie z błotem od razu :)

jaca666
30-01-10, 23:34
Po treningu carbo z bcaa i glutamina ewentualnie zamiast tych antykataboli odżywka.Z braku laku może być Ostrowia ale lepiej coś z wyższej półki.Najlepiej jakis izolat z koncentratem czyli matrix bo same izolaty są bardzo drogie...
Polecam Dymatize Izolate.Pucha 2270g za około 110zł...

Dalej to dieta bardzo kuleje.Prześledź dział DIETA.

Jak endo to na pewno aero 4 razy na tydzień najlepiej po treningu.

MolderDist
01-02-10, 00:54
Jedno z najlepszych wyjść

10 minut przed końcem treningu (akurat przed robieniem brzucha) wypić porcje Bcaa Xta + odpowiednia ilość carbo (jem akurat bezsmakowe z hi-teca)

po 15 minutach

porcja odżywki białkowej, na masie może być, szkoda wydawać o wiele wiecej kasy na izolat w tym okresie, wiec WPC bedzie ok np. z Activlaba (są troche gęstsze, więc zależy czy takie lubisz)

fallenursus
01-02-10, 01:27
po skonczeniu treningu lacznie z aerobami, wzucasz wszystko do jednego szejkera i wypijasz. problem z glowy.

MolderDist
01-02-10, 02:00
nie

przed areo carbo i aminki

po areo odżywa, lub najlepiej odrazu żarcie

KowalX
01-02-10, 03:00
Witam,
Dieta:1. Śniadanie serek homo + kanapki z szynką, 2. szkoła czyt. pkt 1, po treningu białko, potem obiad wysokobiałkowy (sałatka z tuńczyka, ryba lub pierś), kolacja twarożek chudy w kostce
Cel:Zbudowanie masy i jednocześnie delikatne zgubienie tłuszczu.

Czytałem ostatnio o oknie anabolicznym i zwiększeniu jego możliwości poprzez suplementy. Po treningu idę do szatni, biorę 30g Ostrovii o 90g Carbo Olimpu. Czytałem, że można dołożyć też aminokwasy, nigdy ich nie brałem, i stąd moje pytanie jak połączyć je z tymi odżywkami, które biorę i czy to ma sens? Po wypiciu tych 2 napojów idę robić brzuch, a następnie 30 minut na stepperze. ćwiczę 3 razy w tygodniu. Czy zmienić coś w kolejności spożycia tych odżywek, coś dodać ująć, generalnie efekty jakieś tam są przez te 8 miesięcy, ale chcę w pełni wykorzystać możliwości okna anabolicznego. Bardziej zależy mi na masie niż na zrzucaniu tłuszczu, ale zyskując masę nie chcę dużo obrosnąć, gdyż i tak na udach i brzuchu jest tego sporo. Jestem zielony jeszcze w tym temcie, więc nie mieszajcie mnie z błotem od razu :)

odżywki nic nie zwiększają ,albo posiłek normalny,albo suplement.Wystarczy na 2h przed treningiem konkretny posiłek.Na krótko przed treningiem nie spożywamy posiłku gdyż krew podczas ćwiczeń odpływa z żołądka.Po treningu też nie musimy jeść natychmiast po to spożywamy posiłek przed,a krótki katabolizm nic nie zmieni ,a jest potrzebny do usuwania toksyn.To nic innego jak rozkładanie energii.

kujek0
01-02-10, 07:20
Jeszcze odrobina offtopu, jaki optymalny posiłek można sobie zrobić do szkoły? Bo z tych diet co przeglądałem, to wy chyba wszyscy nie pracujecie tylko siedzicie w domu cały dzień i gotujecie te posiłki :)

D3
01-02-10, 08:07
ucha 2270g za około 110zł...

Nad tą puchą właśnie się zastanawiałem, cóż za zbieg okoliczności clap

KowalX
01-02-10, 22:11
Jeszcze odrobina offtopu, jaki optymalny posiłek można sobie zrobić do szkoły? Bo z tych diet co przeglądałem, to wy chyba wszyscy nie pracujecie tylko siedzicie w domu cały dzień i gotujecie te posiłki :)

kup sobie pudełko na żywność,albo np kanapki z kurczakiem ,sałatą,pomidorem itp

fallenursus
01-02-10, 22:16
nieprawda
ja przewaznie leze

kujek0
03-02-10, 20:54
Co powiecie na taką dietę i suplementy do tego:
1. Serek wiejski 200g + 3 kromki żytniego pełnoziarnistego chleba + warzywa (tj. papryka sałatka ogórek lub pomidor w zależności co akurat jest)
2. Sałatka z tuńczyka, lub z wędzonego kurczaka + kukurydza z puszki + ananas, w przypadku tuńczyka jeszcze ryż. lub jogurt naturalny 400g + musli dr Oetker

bcaa -> trening grup mięśniowych -> carbo + bcaa -> brzuszki + 40 min. aerobów

3. Obiad: Pierś z kurczaka z ryżem, lub ryba z ryżem.
4. 30g Ostrowii + jabłko + banan lub jajecznica z 3 jajek + jabłko + banan
5. Ser biały w kostce 150g + 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
Na razie nie podaję ilości dokładnej w posiłkach, bo chcę się upewnić, że produkty są dobre, prosiłbym też o sprawdzenie kolejności suplementów, które wypisałem.

fallenursus
03-02-10, 21:07
na sniadanie szybko wchlaniajace sie bialko jedz. warzyw brakuje, i miesa wiecej
nie napisales ile wazysz i na co ci ta dieta,wiec moze i reszta dlaciebie dobra ch.. wie.:)

kujek0
03-02-10, 21:13
Napisałem, tyle że w pierwszym poście :)
cel: masa, ale bez dużego otłuszczenia
A propos śniadania szybko wchłaniające się to z mięsa? Czyli mam zastąpić serek wiejski np 100g szynki?

fallenursus
03-02-10, 21:16
ja ide na latwizne i do platkow zalanych wrzatkiem jak ostygna dodaje bialko i maslo orzechowe.

kujek0
03-02-10, 21:23
ja ide na latwizne i do platkow zalanych wrzatkiem jak ostygna dodaje bialko i maslo orzechowe.
Te płatki to jakieś konkretne? I czy masło orzechowe jest konieczne? (uczulenie)
Mam jeszcze koncentrat zielonej herbaty, jako że chcę zrzucić trochę z brzucha i nie wiem kiedy mam go brać na opakowaniu jest napisane, że 30 minut przed posiłkiem , więc biorę go 30 minut przed śniadaniem, nie zaszkodzę sobie?

fallenursus
03-02-10, 21:39
platki owsiane, maslo nie jest konieczne mozesz zastapic innym zdrowym tluszczem.
nie zaszkodzi cio zielona herbata.
mozesz jesc kasze manna zamiast platkow i wzucic do niej kilka bialek . czy jajecznice z ryzem brazowym. serek ma kazeinowe bialko ktore sie najwolniej ze wszystkich bialek wchlania

kujek0
03-02-10, 22:03
Te białka z kaszą tak na żywca można jeść bez obróbki, czy źle cię zrozumiałem?

fallenursus
03-02-10, 22:04
nie, no kasza gotowana, bialka sadzone lub w mikrofalowce :)

kujek0
03-02-10, 22:07
Aha, spoko dzięki za pomoc.