Zobacz pełną wersję : Luty cel 10 kg w dół
Siema wziąłem sobie na ten czas urlop od pracy mam 30 lat 110 kg wagi i 182 cm w styczniu zbiłem już 4 kg mam trochę stażu na siłowni ale z przerwami jestem na diecie białkowej 5 posiłków dziennie do tego trochę supli i takie tam o co mi chodzi?
mam zamiar chodzić na siłownie 6 razy w tygodniu pn trening i aeroby wt aerobi sr trening i aeroby itd. niedziela wolne
Jakie partie ćwiczyć każdego dnia bo nie mam pojęcia jak rozpisać trening na 6 dni zawsze były 3 wymyślicie coś ? Mam tendencje do tycia ale bardzo szybko spalam jak się ruszam pozdrawiam
Po 1 to powiedz czego na 6 xD przecież 200% bardziej efektywne jest na 3 dni ;D Mięśnie i organizm muszą mieć czas na regeneracje i odbudowę ;)
chodzi mi o to czy robić duże partie mięśni jednego dna i aero a 2 dni np. biceps i aero ? czy łaczyć np. klatę triceps i aero ? czy robić osobno ? ale namotałem ale moze sie skumacie heheh
Rób tak partia duża + mała jednego dnia a w dzień bez siłowni aero ;)
np. PN kata+tric (zalecam +brzuch)
WT aero
Ś Plecy+biceps+kaptury (+brzuch)
CZ aero
PT Barki + nogi + przedramie (+ brzuch)
S aero
Poza tym ile już ćwiczysz, jaki tam ma być trening na masę czy na redukcje ;D
tu masz bardzo fajna rzecz http://www.e-kulturystyka.info/attachment.php?attachmentid=2194&d=1262017793
siemanko ja tez zanim zaczelem chodzic na silke wazylem 114kg i jak poszedlem do pracy i nie moglem zbytnio roboczych spodni dopiac to zdecydowalem . koniec z tym musze schudnac i przede wszystkim przy schudnieciu najbardziej pomoglo mi zero [posilkow na 3 godziny przed snem no i ciezka praca tzn robilem po 6dni po 12h wiec to mi zajebiscie pomoglo zacze4lem od sierpnia no i pod koniec pazdziernika 101 i powiedzialem sobie ze jak bedzie dwucyfrowka to ide na silke i tak sie stalo i teraz dopiero cwicze ale mysle ze 6 razy na tydzien to lipa bedzie i spalisz partie miesniowe mysle ze 3razy na tydzien trening no i 1 dzien np same aeroby to bedzie lepszy rezultat niz 6 powodzenia
sopko teraz bieganie zamienię na rowerek będzie chyba tez ok
umiesc prośbe o pomoc w dziale Dieta ułóż sobie z podwieszonych diet kilka króre bedziesz mógł stosować to 90%twojego sukcesu.
Jesli juz uparłes sie na trening 6dni w tyg to podziel sobie 2 dni na siłke i 4 na aeroby np pon i piatek siłka a reszta aeroby jak sobie zyczysz najlepeij rano na czczo bo tobie nie chodzi o mase mięśniową więc aero na czczo nie jest dla ciebie grozne.
Co do siłowni staraj się robic na jednej sesji całe ciało podstawowymi cwiczeniami złożonymi na dosyc duzych ciężarach (aeroby+trening siłowy daja najlepsze rezultaty jesli chodzi o redukcje tłuszczu) są to np przysiady,Martwy ciag,wyciskanie na klatke,wiosła,wyciskanie na ramiona itp.
Po ok miesiacu bedziesz mógł zamienic ten trening na normalny z podziałem na partie miesniowe.
Masz jeszcze drugą opcje że robisz dwie sesje siłowni tyg. i na pierwszej cwiczysz górną część ciała a na drugiej dolna.
tu masz bardzo fajna rzecz http://www.e-kulturystyka.info/attachment.php?attachmentid=2194&d=1262017793
czuje sie poszkodowany :twisted:
czuje sie poszkodowany :twisted:
hmm nie pisało "nie polecać/kopiować" ;D
hehe , :silenced:
dobrze że komuś sie przyda !
Jak chcesz zrzucić 10 KG.. to polecam dodatkowo A6W Pewnie inni Ci odradzą, ale ja wiem po sobie robie ją 15 Dni i 4 cm w pasie mi ubyło i 3 Kg w dół.. Relacje mozesz zobaczyć Tutaj : http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?p=310034#post310034
Pozdrawiam :D
aeroby do wszystkiego, szczegolnie po silowych gdzie spalisz od pyty energii potem 30min aerobow i jest cacy, w dni niesilowe rob aeroby po min.40min, ja w niesilowe robie 1h20min
(tez jestem na redukcji)
Przyda się na pewno. Dietkę już trzymam od miesiąca 5-6 posiłków dziennie tylko aero olałem ale już tydzień pedałuje i jest ok zarazie 5 kilo mniej jak przed świętami nie mogłem się zapiać na pierwsza dziurkę w pasku a teraz na trzecia się zapinam to chyba na razie ok. poszyłem za radą kogoś z Was że lepiej wygląda 41 cm w biciu wyrzeźbione niż zalane 45 (teraz mam44 :lol: ale chyba aż tak mi nie spadnie co ? ) już ładnie mięśnie się kształtują i nawet na górze brzucha coś widać oprócz tłuszczu jem dużo białka chleba zero węgle tylko na śniadanie (owies 200gr) no i przed i po treningu ale mało i tylko ryz albo kasze i to jakieś 100 gr
Noo raczej aż Tyle to Ci na bicku nie spadnie :D
Fajnie by było jakbyś pokazał zdjęcie przed i po redukcji, tak lepiej niz opisywać :)