PDA

Zobacz pełną wersję : Proszę pomoc przy wyborze raduktora-cena nie jest ważna.

ola12411
29-01-10, 19:50
Cześć.
Bardzo prosze o wskazówki,rok temu urodziłam dziecko w ciąży przytylam prawie 40 kg(horror,nawet nie wiem jak)obecnie moja waga to 102kg.Niestety nie mam możliwości żeby korzystać z profesjonalnych siłowni.
Szczerze mówiac,cały mój dzień można porównać z godzinnym treningiem.
Od roku jestem na diecie a efektu nie ma.
Interesuje mnie najlepszy spalacz tłuszczu(cena nie jest istotna),i podpowiedz co do diety i sposobu odchudzania.
To może nie jest odpowiednie miejsce na takie "problemy",ale naprawde nie wiem co robić.

DeBe
29-01-10, 20:10
spokojnie nie zalamuj sie wszystko przed Toba..
pomoglem nie jednej kobiecie zrzucic zbedne kilogramy

ja polecam to bo testowalem http://www.allegro.pl/item885069357_olimp_thermo_speed_90_cap_super_spal acz_wys_o_zl.html i dziala

poza tym rozpisz swoja diete i napisz jaka masz aktywnosc fizyczna

fallenursus
29-01-10, 20:25
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=24413

http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=24949

http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=19691
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=24353

na poczatek to, bo spalacz nic Ci teraz i tak nie da.
Nie bedzie latwo. ale jak dokladnie ze zrozumieniem przeczytsz ww tematy, bedzie latwiej i co najwazniejsze-przyjemniej

DeBe
29-01-10, 20:35
tak jak ogarniesz wyzej wymienione tamaty to juz zaczniesz chudnac... spalacz jako uzupelnienie chociaz mozliwe ze nie bedzie potrzebny

ola12411
29-01-10, 20:59
Moja dieta nie jest jakoś specjalnie ukladana,poprostu nie jem tłustych potraw,chleb tylko gracham,nie używam smalcu i oleju,wsumie wszystko kręci sie wkolo marchewki i gotowanego drobiu,na przemian z rybami.Krótko mówiąc nie jem niczego co wydaje mi się nie tuczące czy tłuste.
A co do aktywności to nie będę zanudzać szczegółami,jestem na nogach od 7-około 22, mam małe dziecko i ogromny dom gdzie cały czas coś trzeba robić(mieszkam sama).W ciągu dnia z reguły nie mam czasu nawet na wypicie herbaty,bez przerwy biegam tam i z powrotem,myśle że możecie sobie wyobrazić mój dzień.Wieczorem nie mam juz na nic siły.
Nie mam narazie możliwosci,żeby ćwiczyć w domu lub na siłowni (ze wzgledu na dziecko i raczej się wstydzę),pozatym jak narazie na to nie znalazłabym już siły i czasu.
Czy jeszcze chcecie wiedzieć coś konkretnie??

Mam nadzieje że efekty będą jak najszybciej,bardzo zależy mi na czasie.

fallenursus
29-01-10, 21:37
wloz cos od Siebie i przeczytaj tematy podane wyzej.
jesli nie masz czasu na jedzenie regularne, to zadna dieta i ''magiczne spalacze tluszczu'' Ci nie pomoga. mozna zrobic szybkie efekty bez ingerencji w chemie czy operacje,ale jak twierdzisz sama, nie masz czasu na wypicie herbaty.Proponuje najpierw poukladac priorytety po kolei, tak zeby sie znalazl czas na jedzenie,potem poczytac tematy podane wyzej,a potem wezmiemy sie za poprawe Twojego ciala.
p.s a te wszystkie magiczne wynalazki typu''zgubilam 15kg w miesiac!!'' nie dzialaja.

carbon
29-01-10, 22:11
ola sorry ale jak czytam ze zaiwaniasz od 7-22 , caly dom na utzymaniu , nie masz na nic czasu , same obowiazki , jesz grachamki , tlustego unikasz , na diecie jestes tyle czasu - wiec skad u licha te 102 kg ? z powietrza?
przy tym co napisalas powinnas prosic o rade jak przybrac no chyba ze zapomnialas dodac o tych paczkach ,slodyczach , slodkich kawkach i sokach i podjadanych w czasie przerwy czyli ogladania po kolei serialow

Fehu
29-01-10, 22:27
Heh... trudna sprawa -sama dieta raczej Ci nie da tego czego oczekujesz...
Potrzebne są aeroby -ale rozumiem, że tylko Ty sie zajmujesz dzieckiem więc o to też będzie Cięzko...
Wiosna przyjdzie to przynajmniej bedziesz sobie robić długie spacerki tymaczasem skup się na diecie...
chyba że masz $ zeby zakupić jakiś sprzęt do domu...
dieta+aeroby + ew. jakiś spalacz w innej kolejności to nie ma sensu...
Ale nie załamuj się myśle że jakoś uda nam się Ci pomóc

MolderDist
30-01-10, 01:09
mnie zawsze śmieszy jak ktos pisze o czym o czym nie ma pojęcie, że wcale się to tak nie nazywa :evil:

reduktor

gdyż, reduktor to nazwa związku, który obniża poziom utlenienia innego związku

ola12411
30-01-10, 10:32
Słodyczy nie jadam,i co do seriali w tv,to wybacz ale chyba nie wiesz co to znaczy mieć dziecko.a te 102kg dorobiłam się w ciązy.
A co do "reduktora" to ktoś mi o tym powiedział- nie znam się więc pytam.
Faktycznie najgorsze będzie ułożenie posiłków co 3h,ale myśle ze dam radę.
Właśnie czytam...

carbon
30-01-10, 14:50
no tak ale skoro jestes juz po ciazy i tak malo jesz wiec powinnas chudnac a nie chudniesz czyli dostarczasz wiecej kalorii niz wydatkujesz , niestety nie ma innej metody niz obciecie kalorii , mozesz zjesc i 6 posilkow ale jesli one przekrocza twoje zapotrzebowanie ti i tak utyjesz , proponuje ci diete 1200-1500 kalorii plus 4 razy w tygodniu musisz poswiecic te 40min na cwiczenia , sniadanie ma byc pelnowartosciowe z weglowodanami zlozonymi typu ciemny chleb , platki owsiane , ogranicz radykalnie weglowodany ( ponizej 100g na dzien) obiad mieso z durza iloscia warzyw , kolacja zielona cherbata plus ew jakies warzywko , czy kawaleczek np piersi z kurczaka , lub 2plasterki chudej szynki , wszystko ma sie miescic w 1200-1500kalorii

Ja tak robie gdy jestem na redukcji znaczy gdy potrzebuje zrzucic troche tluszczu i jakos to dziala z tym ze u mnie moze byc 2tys kcal bo ciwicze na silce a u ciebie max 1500kalorii na dzien

pij duzo wody mineralnej , zielonej herbaty(lub kup w tabletkach ) , polecam tonalin cla (pomaga walczyc z fatem ), 2-3g witaminy c , cynk , magnez

co do termogenikow (tych niby spalaczy ) pamietaj ze maja one w jednej porcji czesto 200 g kofeiny , (jedna kawa ma moze 30 ) wiec moze po tym cie troche telepac a jesli masz nadcisnienie to moze to sie jeszcze gorzej skonczyc

Tak wiec troche samozaparcia i niestety zarcie na bok ( wiesz te spiewki ze ja nic nie jem a tyje ,mam slaby metabolizm , albo poprzez ciaze itp wyszly juz troche z mody i nikt tak zabardzo w nie wierzy ) To jest tylko czysta matematyka im wiecej zjesz tym musisz wiecej spalic poste , a i nieszukaj diety cud i wymowek bo takich nie ma , kazdy ci powie ze musisz zmienic styl zycia jesli chcesz byc szczuplejsza ale przedewszystkim zdrowa

No to startuj od dzisiaj nie od poniedzialku i wytrwalosci zycze

ola12411
30-01-10, 16:33
no właśnie zmierzam do zmiany stylu życia,mam nadzieje że jakoś to pojdzie.

a powiedzcie mi czy tabletki antykoncepcyjne mają jakiś wpływ na diete i odchudzanie??

Pusia
30-01-10, 16:42
Taki, ze tezsze dziewczyny mowia ze od nich sie tyje :) to jest szukanie dziury w calym.

Witaminy, duzo wody, 5-7posilkow dziennie, wiecej surowek niz czegokolwiek inneo(optycznie chociazby wyglada na wiecej) - odstaw chleb po sniadaniu itd. Drob + ryby jako glowne mieso.
Sosy, slodycze i cale to gowno out.

Dziecko masz na spacery moglabys chodzic dlugie - z pozytkiem dla dziecka i Ciebie.

Sprzetu nie masz mozlwiosci zakupu ale masz schodu w domu - moznaby 20min dziennie na nich pochodzic na czczo zawsze sie spali troche.

fallenursus
30-01-10, 16:51
a powiedzcie mi czy tabletki antykoncepcyjne mają jakiś wpływ na diete i odchudzanie??

maja i to duzo.

ola12411
30-01-10, 19:26
Właśnie wszystkie znajme jak przytyją mówią ze od tabletek,i właściwie wydawało mi sie dobrym wytłumaczeniem.
Ja od roku jestem na tabletkach,może je odstawić??
Schodów niestety nie mam.

ola12411
30-01-10, 21:06
mam problem bo nie lubie dosc duzej ilosci produktow,ktore praktycznie sa w kazdej diecie,wiec chyba bede jesc codziennie to samo.

sniadanie
bułka pełnoziarnista z margaryną, 2 plasterki polędwicy z indyka
II sniadanie
serek homogeniyowany
obiad
piersi kurczaka lub ryby duszone na oliwie z warzywami i do tego 1/2 szklanki ryżu na sypko lub makaronu,surowka
podwieczorek
jablko lub wafle ryzowe dietetyczne
kolacja
ciemne pieczywo z pomidorem lub poledwic

Lordunio
30-01-10, 21:50
mam problem bo nie lubie dosc duzej ilosci produktow,ktore praktycznie sa w kazdej diecie,wiec chyba bede jesc codziennie to samo.

sniadanie
bułka pełnoziarnista z margaryną, 2 plasterki polędwicy z indyka
II sniadanie
serek homogeniyowany
obiad
piersi kurczaka lub ryby duszone na oliwie z warzywami i do tego 1/2 szklanki ryżu na sypko lub makaronu,surowka
podwieczorek
jablko lub wafle ryzowe dietetyczne
kolacja
ciemne pieczywo z pomidorem lub poledwic

Zapotrzebowanie liczyłaś? Zapewne nie.
Zastanawiałbym się, czy tą dietą nie zwolnisz sobie metabolizmu.
Nie ma nic za darmo, musisz ułożyć dietkę ale nie taką straszną jak ta mi się wydaje. Policz swoje zapotrzebowanie i odejmij od tego nie za dużo, nie za mało kcal. Pij rano szczególnie na czczo i do posiłków soki z cytryny, czy grapefruitów (sama wyciśnij) - wspomagają metabolizm. 1g błonnika na KMC. Musisz znaleźć czas aby przynajmniej trzy dni w tygodniu poćwiczyć, ja bym próbował tego, bo dużo czasu nie zajmuje:

@Trening Wydolnościowy------------------------------------------------
Tak zwany HIIT(ang. High Intensity Interval Training). Jest to forma strategii treningu fizycznego
polegająca na przeplataniu krótkich okresów bardzo intensywnego wysiłju z krótkimi okresami umiarkowanego wysiłku. Typowy czas trwania
całego treningu HIIT wynosi od kilkunastu do dwudziestu minut. Zwykle nie przekracza jednak 25 minut.
Czyli generalnie dla przykładu: 30s truchtu, 10s sprintu, czy 40s truchtu, 20s sprintu.

HIIT jest ostatnio bardzo popularny nie tylko wśród sportowców z powodu swojego działania na spalanie tkanki tłuszczowej. Dzieje się tak dlatego że po treningu wzrasta
EPOC, czyli potreningowa zwiększona konsumbcja tlenu. Na chłopski rozum: zwiększa się metabolizm, i utrzymuje się tak nawet przez 16 godzin, co w porównaniu z aerobami daje większe
efekty w spalaniu tkanki, przy jednoczesnie mniejszym wydatku energii i skróceniu czasu treningu.

Badania na grupie średnio wytrenowanych ludzi wykazały średnio 100% wzrost wydolności trenowej po 6 treningach HIIT na przestrzeni 2 tygodni.

Przykładowy plan wydolnościowi:
1 Tydzień: 4 4 4 30t 10s
2 Tydzień: 4 4 4 35t 15s
3 Tydzień: 5 5 5 35t 15s
4 Tydzień: 5 5 5 35t 20s
5 Tydzień: 6 6 6 40t 20s
6 Tydzień: 6 6 6 40t 25s