Zobacz pełną wersję : Proszę o poradę
Siemanko. Na wstępie chciałbym się przedstawić:
Mam na imię Kamil
lat 17
waga 96kg
wzrost 185
Od niedawna zacząłem poważnie z "siłownią". Wpadłem do siłki kumpli z osiedla i od początku tego tygodnia zacząłem zgodnie z ich rozkładem godzin i planem ćwiczeń ćwiczyć. Mój problem polega na tym, że mam troszeczkę zbędnej tkanki tłuszczowej osiadłej na brzuchu (chyba sama wagą mego ciała podana wcześniej mówi za siebie). Chciałbym się tego pozbyć do wakacji, wyrobić sobie wszystkie partie mięśni na tyle, na ile jest to możliwe przez tak "krótki" czas. Podczas ćwiczeń używam pasa odchudzającego (po każdym treningu można z niego wyciskać pot), ale wydaje mi się, że zbyt mało by do wakacji spalić całość (o ile w ogóle całość jest możliwe spalić do wakacji :) )Jeden z nich chwali sobie spożywanie GLUTAMINY, inni są po cyklu METY (jeden z nich zrobił "małą przerwę" po cyklu (pare tygodni) i spadek w sile jest widoczny o około -30kg na płaskie w porównaniu do podnoszonego ciężaru, który podnosił w "czasie formy". Moje pytanka:
- co robić, by spalić zbędny nakład tkanki tłuszczowej z brzuszka i miejsc, gdzie tłuszcz jest mało widoczny?
- co brać by przyspieszyć spalanie tkanki tłuszczowej, oraz by przyrost tkanki mięśniowej był jak najszybszy, ale bez tak ogromnego spadku
-ogólnie rzecz biorąc chcę spalić zbędny tłuszcz z mego ciała i dobrze wyglądać.
Będę podglądał ten temat, także jeśli ktoś miałby do mnie jakieś pytania, które miałyby pomóc Wam w pomocy dla mnie ;) to proszę śmiało pytać - postaram się na każde odpowiedzieć jak najszybciej.
Pozdrawiam - SiłaczAmatorKamil ;)
po 1 pas nic ci nie da.
po 2 tracac fat z brzucha poleci ci takze z innych miejsc.
po 3 dieta i aeroby to jedyna trwala utrata kilogramow
jakies pytania?
po 1 pas nic ci nie da.
poci się bardziej te miejsce - dlaczego więc sądzisz, że nie da? więc po co on jest?
po 2 tracac fat z brzucha poleci ci takze z innych miejsc.
wiem o tym, ale szczególną uwagę zwracam na brzuch (tam mam naprawdę duży nadmiar tkanki tłuszczowej) i właśnie tam szczególnie chciałbym zauważyć utratę tego cholerstwa.
A co z siła i wyglądem? Odżywki? Sterydy?
Meta? Glutamina?
on jest po to zeby wydac 50 zl slyszales o efekcie placebo?
kup sobie bcaa i jakis spalacz dobra dieta i sie jej trzymaj po kazdym treningu silowym 20/30 min aerobow na rowerku i zobaczysz jak milo byc szczuplym :>
Kolego ;) nikt nie napisał, że chcę być szczupły ;) chcę pozbyć się zbędnego tłuszczu, a tą "pustą looke" zastąpić tkanką mięśniową ;)
ostatni raz ci to napisze.. nie uda ci sie zrzucic fat tylko z brzucha
fallenursus
29-01-10, 20:17
sledz temat i malpuj.
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=25141
Czy Ty jesteś TĘPY? - inaczej nie można. Piszę, że chcę pozbyć się tkanki tłuszczowej (Z CAŁEGO CIAŁA, lecz z BRZUCHA NAJBARDZIEJ, bo tam mam NAJWIĘCEJ) i jednocześnie nabrać tkanki mięśniowej. Stąd moje pytania dotyczące odżywek itd.
'jednoczesnie' to mozesz nauczyc sie czytac ze zrozumieniem i palnoc sie w leb...
4posty a już dzieciak ma załączony agresor jakby na trenie jechał czy ch** wie czym :)
wiekszosc najlepiej chcialaby uslyszec "zaloz pas usiadz przed tv wez paczke chipsow schudniesz i zdobedziesz miesnie" niestety zycie to nie bajka...
Tak jak w reklamie z tv mango, kupujesz pas, siadasz przed tv i chudniesz, he he:sick:
'jednoczesnie' to mozesz nauczyc sie czytac ze zrozumieniem i palnoc sie w leb...
"jednocześnie" to możesz nauczyć się pisać bez BŁĘDÓW ORTOGRAFICZNYCH "i PALNĄĆ się w łeb..." Pozdro OMA
wiekszosc najlepiej chcialaby uslyszec "zaloz pas usiadz przed tv wez paczke chipsow schudniesz i zdobedziesz miesnie" niestety zycie to nie bajka...
To jest oczywiste. Ale czy wspomóc tego nie można jakimiś odżywkami? l-karnityna np. - słyszałem, że bardzo dobra - a piszę tu właśnie, żeby swoją wiedzę poszerzyć.
Czy META to dobry pomysł? Jakie są skutki uboczne? Czy po cyklu (200tbl. w 4-6tygodni) trzeba brać odblok - jedni sądzą, że tak ;) inni zaś, że nie ;)
Czy spożywanie GLUTAMINY to dobry pomysł - jakie są efekty?
Musisz jeszcze duzio poczytać, ale ok radze glutaminy nigdy za wiele kup se bca jak już się upierasz na suple ( dopiero po pół raku stałych ćwiczeń jest jakiś sens ich brania do tej pory mięśnie są w szoku i dobrze rosną ) no i zapodaj sobie jakiś s palacz nie żałuj kasy jakieś 100 150 zł reszta tanich są gówniane i nawet się nie spocisz jest duży wybór, co do mety i innego gówna to jestem przeciwny dopiero widzę sens brania sterydów po skończeniu 40 roku życia jak testosteron spada wcześniej nie na sensu ale masz mózg to go rusz i sam wybierz czy chcesz być wielki z małymi jajami i pryszczami na ciele hm laski pewnie takich lubią, pozdrawiam
A więc tak chcesz kupić pas? Proszę bardzo kup sobie stracisz praktycznie samą wodę a po pewnym czasie zaczną Ci się robić otarcia i po pewnym czasie ten pas będzie tak je*** że w domu nie będziesz go mógł trzymać..
Chcesz na coś wydać kasę to kup sobie L-karnitynę z chromem (świetnie pomaga jeżeli chodzi o łaknienie na słodycze - chrom - mi pomogło świetnie)
Oczywiście podstawa to też tłuszcze omega3 oraz możesz kupić sobie też CLA
Do tego dobierz sobie dietę redukcyjną które są dostępne w dziale dieta. (z ujemnym balansem kalorycznym)
Dorzuć sobie jakieś aeroby i zrobione ;) Biegaj sobie (jeśli chcesz biegać to mam fajny trening) albo jak wolisz to jakiś rowerek lub ćwiczenia na orbitreku ;)
Jeśli zamierzasz ćwiczyć na siłce dodatkowo (i nie ćwiczyłeś wcześniej) to zrób sobie trening obwodowy bo on też pomaga przy spalaniu bo robi się go na 65% max tętna co jest najbardziej korzystne przy spalaniu tkanki tłuszczowej ;)
P.S. Nie spalisz tłuszczu miejscowo ;) Ale będziesz spalać na całym Ciele i nie obawiaj się że na brzuchu coś zostanie ;) Trzeba cierpliwości ;D
Musisz jeszcze duzio poczytać, ale ok radze glutaminy nigdy za wiele kup se bca jak już się upierasz na suple ( dopiero po pół raku stałych ćwiczeń jest jakiś sens ich brania do tej pory mięśnie są w szoku i dobrze rosną ) no i zapodaj sobie jakiś s palacz nie żałuj kasy jakieś 100 150 zł reszta tanich są gówniane i nawet się nie spocisz jest duży wybór, co do mety i innego gówna to jestem przeciwny dopiero widzę sens brania sterydów po skończeniu 40 roku życia jak testosteron spada wcześniej nie na sensu ale masz mózg to go rusz i sam wybierz czy chcesz być wielki z małymi jajami i pryszczami na ciele hm laski pewnie takich lubią, pozdrawiam
KONKRET - to się ceni. A co sądzisz o tym pasie wyszczuplającym? Wcześniej ktoś się wypowiadał, że to "gówno" daje. Jakie jest Twoje zdanie?
BCAA nie kupuj chyba że zamierzasz go brać bardzo długo bo tylko wtedy daje efekty (kilka miesięcy) ale nie ma sensu na początek. Mete to sobie w ogóle odpuść po co Ci koks potem będziesz tylko żałował.. Kumpel po tym miał operacje na wątrobe czy co tam.. Glutamina to też przereklamowany środek i badania wcale nie potwierdzają jego skuteczności... Nie ma sensu wyrzucać kasy w błoto ;) Poza tym na początku zawsze szybko idzie siła wiec nie będą Ci potrzebne odżywki ;) A w koks to się nigdy nie pchaj... Szkoda zdrowia potem będziesz tylko żałować...
W takim wypadku jazda na sucho? ;) - Też o tym dużo myślałem, bo wiem że nie ma takiego spadku w sile ćwicząc na sucho, jak po koksie.
ja na sucho złapałem +30 kg na sile od października 2009 ;) pasi?? xD
co do pasa nie wiem nie używałem na pewno nie zaszkodzi sam używam ab gimika tego z mango młoda kiedyś kupiła i tak se masuje mięśnie na drugi dzień po treningu wszyscy mówią ze kit ale co mi tam masaż fajny
Luknij co o tym pasie pisałem wcześniej też ;)
ja na sucho złapałem +30 kg na sile od października 2009 ;) pasi?? xD
to podobnie jak mój ziomek. Ćwiczy 5 miesięcy i też ma około +30kg na płaskiej. Teraz chciał wjebać w siebie mete - osobiście mu odmówiłem, bo wiem po ludziach, że jest spadek po cyklu, a co innego jak jedziesz na sucho, więc póki mu idzie ładnie na suchara to niech męczy ;)
a' - tluszcz spala sie rownomiernie, wyrabiaja sie tylko miesnie od poszczegolnych aerobow bardziej lub mniej
b' - kup spalacz jak chcesz efektow a nie l-karnityne bo jestes podpalony a nie cierpliwy co sie da zauwayzc
c' - zapieprzaj aeroby
d' - mniej wegli, do picia tylko woda i zielona herbata w Twoim przypadku, obetnij kalorie
e' - jedz 5-7x dziennie
f' - na ostatnie 2 posilki odstaw wegle i cukry(w tym owoce)
g' - zboostuj białka
h' - Jak bedziesz nalezycie zapierdzielal to bedziesz mial efekty - jak nie - to albo nie zapieprzales odpowiednio, zarles gowno albo jestes ciota, ktora zwali wszystko na geny :)
Pozdrawiam.
b' - kup spalacz jak chcesz efektow a nie l-karnityne bo jestes podpalony a nie cierpliwy co sie da zauwayzc
Pozdrawiam.
Ale z chudnięciem jest jak z robieniem masy ;D Zaczniesz szybko chudnąć na początku, a potem będzie coraz ciężej i wtedy najlepiej kupić dopiero spalacze a nie od razu ;) Wtedy osiąga się najlepszy efekt ;)
On potrzebuje zbic z 10kg, nie 50
Ale po co kase w błoto wyrzucać jak na początku spalacze nie pomogą zbytnio ;)
jak to nie ?
Potem jak nie bedzie chcialo isc i bedzie deprecha z tego powodu to wrzuci jakas efedryne/efanol czy inne gowno z kofeina i aspiryna
fallenursus
30-01-10, 15:16
KONKRET - to się ceni. A co sądzisz o tym pasie wyszczuplającym? Wcześniej ktoś się wypowiadał, że to "gówno" daje. Jakie jest Twoje zdanie?
Na jego zdanie bym sie nie podniecal skoro twierdzi ze test u meszczyzn spada po 40stce..