Zobacz pełną wersję : sucha skóra...
Panowie,
od paru tygodniu mam strasznie wysuszoną skórę na boku łap przy bicepsie jak i na udach (quad'y). Macie jakieś rady na to? Krem, maść?
nie chodz na mrozie w krótkich rękawkach ;]
jak to tylko wysuszenie to nawilżaj, tłustym kremem nawet jak nie masz skłonności do trądziku, i jedziesz, jeśli jednak nie pomoże i bedziesz miał co raz więcej suchych miejść to trza będzie coś zaaplikować do ustnie ]
Nie chodzę w krótkim rękawku, poza tym z tego by wynikało, że w zimę chodzę w krótkich spodenkach, a tak nie jest ;). Jeśli tłusty krem to jakiej firmy jest dobry i tani?
Dobra, ma ktoś inne rady czego to może być przyczyna, że mam tak wysuszoną skórę?
daj foto ;] bo moze to nie wysuszona skóra a liszaj czy cóś ;]
To nie jest liszaj. Wysuszona skóra... :/
Bierzesz metanabol jego skutkiem ubocznym sa miejscowe zmiany na skorze. oczywiscie to jest jedna z wielu teorii jednak zapobiegawczo proponuje odstawic wszelkiego rodzaju mydla w kostce i jeden dzien smarowac to kremem nawilzajacym (moze byc nivea) tylko jak skora wchlonie to znowu nasmaruj az do momentu kiedy skora nie bedzie wchlaniac kremu.
Myję się żelem pod prysznic, mydła w ogóle nie używam, a sucha skóra nie jest efektem używania metki (napisałem od kilku tygodni).
rozumiem, to była tylko jedna z teorii. żel pod prysznic jest ok
postaraj sie nawilzyc dokladnie te miejsca