Zobacz pełną wersję : Jakie suple kupic
Witam zaczołem trening rok temu i od tamtej pory na diecie nabrałem 12 kg ale chciałbym wziac sobie jakies suple bialko i bcaa najlepiej dobre zeby shitu nie było przy mojej wzroscie te 12 kg to i tak mało mam 190cm wzrostu cwicze 3 razy w tygodniu prosz o pomoc narazie mysle nad Syntrax MATRIX 5.0 i DYMATIZE BCAA COMPLEX i moze jeszcze Olimp L-Glutamine co wy na to prosze o pomoc z góry dzieki
POZDRAWIAM
Mastershammer
28-01-10, 13:28
Jezeli na dietce tyle pojechałes to duży plus.Co do supli polecam Perfect Whey Protein Treca,Aminokwasy proste Amino 2002-ultimate nutrition,Glutamina z olimpu jest ok i po treningu Vitargo.Białko według braków w diecie,aminy rano, po treningu i na noc.Napój potreningowy 50gr Vitargo+40gr odżywki+10gr gluty.Taka moja opcja.:lol:(ewentualnie na dzień dobry jakis Monohydrat)
bialko kupujesz jak ci go w diecie brakuje,jak go kupisz to nie musisz kupowac aminokwasow bo bialko sie sklada z aminokwasow
na 1 cykl polecam kreatyne monohydrat, jak pewno kazdy z tego forumclap
aminokwasy nie wykluczaja sie z bialkiem
bialko dobre wybrales tzn matrix 5.0, ewentualnie fajny tez jest gaspari MYOFUSION.
dokup BCAA z glutamina firmy activlab i do tego owszem kreatyne monohydrat- obojetnie jaka- wybierz tania- w tym przypadku nie trzeba przeplacac
masz racje bulet z tym bialkiem,ale sa tez osoby na tym forum ktore mi tez racje przyznaja ze aminokwasy sa zbedne jezeli mamy odzywke bialkowa,a kreatyna tez jest dobrym antykatabolikiem
jesli nie robi redukcji to moze faktycznie zrezygnowac z BCAA a zostac tylko przy bilaku i krecie. ale na redukcje BCAA konieczne.
z tego co chlop apisal to chce nabierac masy wiec faktycznie moze byc bez BCAA.
gdyby ktos radzil ci gainery to go nie sluchaj i zamiest gainerow zrob dobra diete :smile:
Ile ważysz przy tym wzroście?
Ja teraz waże okolo 86 kg narazie wydaje mi sie ze zakupie
Olimp L-Glutamine
OLIMP Kreatyna CREATINE 1250 MC
SYNTRAX MATRIX 5.0 2270g
I jak może być ?
Tylko nie wiem ile tej kreatyny czy 180 czy 360 caps chyba wezme narazie 180 za duzo to tez niedobrze to starczy na jakies chyba 45 dni zobaczymy jak muj organizm bedzie reagowal niechcem za duzo naraz wazyc jakies 150 kg :D poprostu niechcem zbednych kg i rzeżby tracic bo mam chyba nawet nawet na płaskim narazie tylko 90 kg bede chciał więcej :D
Oczywiscie na koniec sogi dla tych co pomogli czyli dla wszystkich:D
MolderDist
29-01-10, 14:49
Witam zaczołem trening rok temu i od tamtej pory na diecie nabrałem 12 kg ale chciałbym wziac sobie jakies suple bialko i bcaa najlepiej dobre zeby shitu nie było przy mojej wzroscie te 12 kg to i tak mało mam 190cm wzrostu cwicze 3 razy w tygodniu prosz o pomoc narazie mysle nad Syntrax MATRIX 5.0 i DYMATIZE BCAA COMPLEX i moze jeszcze Olimp L-Glutamine co wy na to prosze o pomoc z góry dzieki
POZDRAWIAM
Po co kupowac bcaa i glutamne osobno?
Kup np. Bcaa Xtra i tam masz bcaa z glutaminą "za darmo"!
dokladnie bcaa xtra wymiata.
a gdzie te sogi bo nie widze :smile:
Tak wogule jak ta kreatyna jest w kaps to sie ja rozpuszcza czy połyka a co z glutamina w kaps ja mam doczynienia z tym pierwszy raz wiec sie nie śmiać:D
Prosze o pomoc
Jak jest w kaps to się połyka (nie ważne, czy to gluta, czy kreta), ale jak otworzysz kapsułki i dodasz do wody, czy tam wsypiesz do buzi, to się nic nie stanie.
jesli nie masz problemow przy polykaniu tablet to mozesz wziac tabsy, ja zawsze wolalem proch bo nie lubie polykac tablet. A one do malych nie nalezą.