PDA

Zobacz pełną wersję : Dobór,dawkowanie odzywek bialkowych

Maxi90
25-01-10, 23:00
Witam!
Mianowicie chodzi mi o dobor jakiejs odzywki bialkowej bac gainera?Chodzi o w miare tani,ekonomiczny...Napisanie ewentualnie jak dawkowac...
I dodam ze chodzi mi tu o takie cos co by moglo mi zastapic jakies posilki(wiem ze to nie dobre rozwiazanie ale niestety nie mam czasu na przygotowanie posilkow w niektore dni) jesli taka mozliwosc jest...
Moj wiek:19lat,
Staz:ponad 1,5 roku
waga:88kg(niecaly miesiac temu)
wzrost:~180cm
Przebyte cykle: X-treme creatine Inco Spor,Shock Theraphy + Storm(2x:errf:) i obecnie jestem na Clout + No Xplode(i konczylem Tribullusa Treca ale juz sie skonczyl po 3 tygodniu cyklu)...
Czy np Mass XXL bedzie dobry?bo slyszalem dobre opinie na jego temat ale nie wiem czy moglby on zastapic jakies posilki?Jak go dawkowac jesli sie naddaje i ktora paczke kupic(ktora bedzie najbardziej oplacalna)?czy np 1kg starczy na dluzszy okres czy lepiej kupic odrazu jakas wieksza paczke?

Licze na wasza pomoc:)

PS sorki jesli powielam temat ale wpisalem w szukajke Mass XXL to wyskoczylo mi sporo tematow i w kazdym sporo odpowiedzi wiec przeczytac wszystkie to nie lada wyzwanie;P

maly25
26-01-10, 12:36
bardziej oplaca sie duza pake mass XXL (koszt okolo 400zl)
zastapisz nim posilek,ja dawalem 100g pilem z mlekiem

Sosna91
26-01-10, 12:56
kup mutant mass na jakis czas bedzie, tylko wiedz ze z biegem czasu Cie zaleje troche ;]

seras666
26-01-10, 14:19
ja sie przymierzam do paki 7kg mutant massa. a fes ten gainer zalewa??

niewula
26-01-10, 14:50
nic cie nie zaleje jesli nie przesadzisz

Maxi90
26-01-10, 21:31
bardziej oplaca sie duza pake mass XXL (koszt okolo 400zl)
Na ta paczke mnie nie stac...wiecie:D sesja wiec trzeba w razie czego na warunek odlozyc:D:D:evil:

kup mutant mass na jakis czas bedzie, tylko wiedz ze z biegem czasu Cie zaleje troche ;]

No ciekawe pomysle o tym:)A jak to dawkowac?To jest gainer wiec wedle uznania(zamiast jakiegos posilku)?czy jest jakas okreslona liczba dawek?orientujesz sie moze?

A co powiecie o czyms takim?:
http://allegro.pl/item890755324_mega_mutant_mass_gain_45oog_shaker_k urier_5zl.html

Maxi90
26-01-10, 21:49
Fu** nie moge juz edytowac:/wiec sorki ale to nie w celu nabijania postow...
Przeczytalem w innym temacie ze gosc jest pulchnej budowy i nie chce gainera zeby go nie zalalo za bardzo...tez bym tego nie chcial bo niestety jak mozna sie domyslec(moja waga,wzrost) jestem tez dosc gruby...i nie chcialbym zeby mnie tak strasznie zalalo wiec moze jakies zwykle bialeczko?Jakie byscie polecili?czy to co podalem link byloby dobre czy to tez by mnie zalalo(bo fakt,to gainer:/)?a moze tego mass xxl wziac tylko mniejsza pake?(bo za 400 to mnie ,jak pisalem, nie stac)

Fehu
26-01-10, 21:56
wiec moze jakies zwykle bialeczko?J
w to bym celował na Twoim miejscu...
na rynku białek jest sporo jak masz mało kasy a nie przeszkadza Ci smak to celuj w ostrowie/lowickie

Maxi90
26-01-10, 22:09
Tez myslalem o tej ostrowi...
http://allegro.pl/item892227129_nowa_ostrowia_wpc_80_wiadro_kur_ozl_ bezposredni.html co o tym sadzicie?bo czytalem ze ostrowia podupada/konczy produkowac to bialko(nie pamietam dokladnie jaki powod) wiec skad nowe produkty?

Fehu
26-01-10, 22:13
spokojnie z tą ostrowią a produkt co podałeś na tej aukcji jest pewny ale pomyśl nad tym
http://allegro.pl/item886861582_pyszne_bialko_wpc_80_lowickie_1800g_ hit.html

Maxi90
26-01-10, 22:18
O widzisz bardziej interesujaca cenka xD jutro to zamowie prawdopodobnie bo sie przyda:D nie teraz to w przyszlosci:D np zamiast kolacyjnego sera bialego chudego bedzie sie to pilo:D i np czasem za drugi posilek:)ciekawe ciekawe:D wielkie dzieki:)

Strutter
28-01-10, 18:47
Zaproponuję ci również odtłuszczone mleko w proszku,do kupienia w każdym supermarkecie,4.50zl za 250gr.W 100gr jest 360kcal,36gr białka ,60 węglo.Powódem dlaczego ja je używam to głównie brak tych wszytkich dodatków i świństw,które pakują do większości odżywek.Mleko w proszku może być przecież dla dzieci i niemowląt w okresie wzrostu więc musi być w miarę czyste.Jest tanie bo za 2,5 kg płacisz 45zl.Ja piję 2xdziennie po 50gr.Rozpuszczone w wodzie samo w sobie jest nie dobre ale dodając trochę kakao lub inki wchodzi jak zwykłe mleko.