Zobacz pełną wersję : dietka do sprawdzenia
Witam,
Wzrost 168 cm
Waga 59kg
ektomorfik
Praca biurowa , siedząca
Wadomo moim celem jest zbudowanie masy mięśniowej.Jeśli chodzi o staż to 4 miesiące poważnych treningów "na sucho".Trening 4 dniowy oczywiście priorytet Masa.Jeśli chodzi o przyszła suplementacje to kreatyna , białko, stak.
Jeśli chodzi o uwagi do diety-praca od 8 do 16 uniemożliwia mi przyrządzania np ryżu, kurczaka.
1.8:00
Płatki corn flakes 100g z mlekiem
białko 40 g + olej lniany 10g
2.11:00
sałatka(kurczak , kukurydza , pekińska , majonez)
chleb pełnoziarnisty 2 kromki
3.14:00
Chleb zytni pelnoziarnisty 100g
szynka z mięsa chudego 100g
4.16:30
ryz 100g
Piers z kurczaka 80g
17-19 trening
5.19 15 białko 40g z mlekiem
6.21:00
makaron 100g
twaróg 100g
Uwagi do diety:
-nie lubie ryb
-wszelkiego rodzaju owoce moge jesc
-nie lubie monotonności, jeśli mozna urozmaicac to będzie miło
Proszę o poważne opinie i ewetualna korekte
Nie widzę jajek po treningowy cieniutki dorzuć porządne jedzonko i dopiero potem dowal garnierem a przepisy znajdziesz w naszej książce kucharskiej
0 14 zjedz kuraka (indora) z ryżem + warzywa.
19:15 - 21 za długa przerwa. Postaraj się zjeść o 20 a 22 - 23 wypij białeczko.
Rybki są zdrowe:yawn:
Jeśli chodzi o uwagi do diety-praca od 8 do 16 uniemożliwia mi przyrządzania np ryżu.
Przygotuj rano albo dzień wcześniej. Odgrzejesz w mikrofalówie. Chyba masz w pracy? Na chlebku daleko nie zajedziesz.
Witam,
Wzrost 168 cm
Waga 59kg
ektomorfik
Praca biurowa , siedząca
Wadomo moim celem jest zbudowanie masy mięśniowej.Jeśli chodzi o staż to 4 miesiące poważnych treningów "na sucho".Trening 4 dniowy oczywiście priorytet Masa.Jeśli chodzi o przyszła suplementacje to kreatyna , białko, stak.
Jeśli chodzi o uwagi do diety-praca od 8 do 16 uniemożliwia mi przyrządzania np ryżu, kurczaka.
Płatki corn flakes 100g z mlekiem - corn flakes są bardzo przetworzone, najlepsze owisane
sałatka(kurczak , kukurydza , pekińska , majonez) - nie przesadzaj z majonezem
dodaj jakieś źródło tłuszczy np: orzechy
4.16:30 - staraj się jeść ten posiłek godzine przed trenigniem, jeśli nie masz możliwośc jeśc go wcześniej, to przełóż trenigni na poźniej.
ryz brązowy 100g
Piers z kurczaka 80g
17-19 trening
5.19 15 białko 40g z mlekiem - tutaj, chwile po trenignu musisz dac źródło węgli o wysokim IG, ok 1g na KMC. później zjeść posiłek składający się z węgli i białka (ryż biały lub brązowy + cycek z kury)
6.21:00 -
makaron 100g - porponowałbym Ci dać już tutaj mniej tego makaronu ok 50g, i do tego np: jaja.
twaróg 100g - wywal
Ok godz. 22 - 22.30 wypij białeczko z łyżka oliwy z oliwek lub innego tłuszczu.
Uwagi do diety:
-nie lubie ryb
-wszelkiego rodzaju owoce moge jesc
-nie lubie monotonności, jeśli mozna urozmaicac to będzie miło
Proszę o poważne opinie i ewetualna korekte
W każdym posiłku muszą być warzywa. Pij dużo wody, ok 1litr na 1000 kcal.
ad5.czyli zaraz po treningi nie pić białka? lepiej zjeść ryż z cyckiem?
ad.6 jest jakas alternatywa? jaja z makaronem? jakos nie widze tego
Najlepiej po treningu zjeść węgle np: miód, carbo. 30 minut poźniej pełnowartościowy posiłek np: ryż + cycek.
Jeśli chodzi o te jaja z makaronem, nie zapytałem Cie... - czy masz problemy z tłuszczem?? Zalewa Cie?? Jeśli tak to zrezygnuj z tego posiłku całkowicie. A Jeśli nie to możesz zjeść np: Chleb pełnoziarnisty + (jaja lub jakieś mięcho, szkoda że nie jadasz ryb, dużo na tym tracisz).
Jeśli chodzi o tłuszcz to nie mam problemów ,jestem szkapkiem , moge fotke wrzucić , natomiast jesli chodzi o posiłek po treningu, moze być banan? bo chyba samego miodu nie bede jadł? a odżywki carbo nie mam
Lepszy właśnie miód. Wystarczy że zjesz 2 - 2,5 dużej łychy miodu od razu po trenignu
ok , ale banan jest alternatywa?
tak średnio... w ostateczności może być
Ok, ogolnie cięzko widze to diete , bo do zarłoków nie nalezę i nie wiem czy dam rade zjesc tyle posiłkow na dzien tym bardziej ze codzien beda takie same , no ale bede probować z tym walczyc;)
Też zawsze miałem problemy z jedzieniem dużych ilości... Z pomocą przychodza odżywki, białka, carbo, gainery... odmierzasz, zalewasz, mieszasz, pijesz :)
07:30 5g mono
Płatki corn flakes (owsiane)100g z mlekiem
sałatka(kurczak , kukurydza , pekińska , majonez)
orzechy lub slonecznik 30g
4.16:30
ryz 100g
Piers z kurczaka 80g
warzywa
schock therapy 1 łyżka
17:30-19:00 trening
5.19 15
Banan + łyźka miodu + 5g mono
6.20:00
ryż brązowy 100g
jogurt
7.22:00
Białko 40g
10g oleju lnianego
Po wprowadzeniu suplementacji , wygląda to mniej wiecej tak , jakies uwagi?
Gitara, tylko nie zapominaj o warzywach