Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Spalenie tłuszczu/wzrost masy mięśniowej

kozaxx
25-01-10, 21:27
Witam mam 17 Lat ,wzrost 183 cm ,waga 82kg

1)Czy możliwe jest aby spalić tłuszcz a jadnocześnie zwiekszyć mase misniową(łape)
Od dziś zaczełem trenować,gdyż dopiero teraz zalozylem sobie silownie.
Mój trening wyglada nastepująco:
Poniedziałek - Klata i Triceps,15 min. na rowerku
Środa - Plecy i Biceps,15 min. na rowerku
Piątek - Barki i Nogi,15 min. na rowerku
Od dziś stosuję diete na mase.
Wczesniej jadłęm niestety duzo slodyczy ale juz je calkowicie odlozylem.
Chciałbym mieć ładna sylwetke wiec musze schudnąć bo nie ukrywam ze brzuch jest duzy.
Co jeszcze robić i w jakie dni.
Prosze o odpowiedz i pozdrawiam

szycha77
25-01-10, 23:03
Nie można jednocześnie spalić tłuszczu i nabrać masy. Dziwne, że tylko chodzi ci łapę...
Masz dietę na masę i zarazem chcesz spalić tłuszcz. Głupoty wujek wypisujesz. Wpierw spalasz tłuszcz a potem nabierasz mięsni.
Czas jazdy rowerkiem stanowczo za mały. Minimum 30 min a jeszcze lepiej 45.

fallenursus
25-01-10, 23:21
Witam mam 17 Lat ,wzrost 183 cm ,waga 82kg

1)Czy możliwe jest aby spalić tłuszcz a jadnocześnie zwiekszyć mase misniową

oczywiscie z e tak.

szycha77
25-01-10, 23:51
oczywiscie z e tak.

Do tego żeby spalić i zarazem nabrać, trzeba znać swój organizm i mieć jakiś staż. A koleś jest początkujący. Musiałby obniżyć węgle i to sporo, a to może mu zaszkodzić. Do tego trzeba sie przygotować.

kozaxx
26-01-10, 14:29
To czyli co mam robic??Najpierw spalic tluszcz ??Czyli na razie tylko rowerek,brzuszki itp.Na siłownie nie chodzić?Pomózcie ;d

kozaxx
26-01-10, 16:52
Pomoże ktoś?????

fallenursus
26-01-10, 16:58
To czyli co mam robic??Najpierw spalic tluszcz ??Czyli na razie tylko rowerek,brzuszki itp.Na siłownie nie chodzić?Pomózcie ;d

przeciez trening silowy spala o wiele wiecej kalori jak aeroby, to dlaczego mialbys nie chodzic na silownie?:smile:

szycha77
26-01-10, 17:04

Ćwicz na siłowni, rób aerobki, stosuj dietkę a efekty sam zobaczysz:headbang:

rafio83
26-01-10, 21:00
Dieta na mase ma sie chyba nie bardzo do odchudzania??????????????

wujek.maciek
26-01-10, 21:19
Dieta na mase ma sie chyba nie bardzo do odchudzania??????????????

ma sie, ma sie! stopniowo obcinasz z niej wegle i obserwujesz co sie dzieje. ludzie roznie reaguja na zbyt gwaltownie wprowadzona niska podaz ww (np. ja b. kiepsko) wiec najbezpieczniej jest robic to wlasnie w ten sposob zamiast od razu obciac ww o polowe i snuc sie bez sily po katach, a o fajnym treningu to nawet nie wspomne.

do autora - chodz na silownie, a po treningu masowym (najlepiej ciezkie, wielostawowe cwicznia) zrob z 20-30 min aerobow i gitara. oglolnie zasada mowi tak: najpierw tluszcz spal, a potem rob mase dobrej jakosci.

pozdro

rafio83
26-01-10, 21:44
Wujek, podaj jakąś przykładową taką diete albo napisz co jeść a co stopniowo odstawiać, bo ja jestem amatorem i jeszcze tak nie kumam. Rozumiem ze na mase to trening z 90-95%obciążenia i mało powtórzen tak po 6-8?

alder
26-01-10, 22:02
Nie można jednocześnie spalić tłuszczu i nabrać masy. .

ależ można

kozaxx
26-01-10, 22:04
Dziekuje bardzo za odpowiedzi .:happy:

wujek.maciek
26-01-10, 22:13
Wujek, podaj jakąś przykładową taką diete albo napisz co jeść a co stopniowo odstawiać, bo ja jestem amatorem i jeszcze tak nie kumam.

dziela dieta - przykladowe diety. popatrz co i jak. potem policz zapotrzebowanie i uloz swoja diete (pod siebie!) wrzuc ja do ewentualnej poprawy w dziale dieta.

ja nie jestem specem od diety. poza tym musisz sie nauczyc ja ukladac. nawet jesli nie bedziesz w przyszlosci trenowal, wiedza ktora zdobedziesz pozwoli ci zdrowiej zyc. wiec nie pros nikogo zeby sie ukladal diete. poczytaj i zrob to sam.

Rozumiem ze na mase to trening z 90-95%obciążenia i mało powtórzen tak po 6-8?

nie, poczytaj tez o treningu. 90-95% to czyste silowki i 8reps nie robisz takim ciezarem, chyba ze w ost. 2/3 tyg treningu silowego, ale wtedy to by inaczej wygladalo. w ogole to troche wyzsza szkola jazdy i na razie rob podstawowe treningi z podwieszonych w dziale trening.

pozdro

rafio83
26-01-10, 22:15
dzieki za rade